Pasiruošimas darželiui

Pasiruošimas darželiui

14. Aug 2018, 14:43 blogietee blogietee

Sveiki,

Su Jumis vėl labinasi Aistis. Praėjusią savaitę tik prisistačiau Jums, o šią savaitę jau noriu papasakoti kaip mes su mama ruošiamės mano rimtam žingsniui – lopšelio lankymui.

20180814144258-21639.jpg

Vien žinoti, kad nuo rudens jau būsiu lopšelinukas nepakanka. Mama mane beveik kasdien vedasi pasižiūrėti į mano būsimą darželį. Žinoma, aš dar nežinau nei kur bus mano grupė, nei kokia bus mano auklėtoja. Bet nueiname į darželio teritoriją, tuo metu, kai kiti jau lankantys būna lauke. Tada aš kaip pilnateisis lopšelinukas patikrinu visas čiuožyklas, ištyrinėju visų smėlio dėžių smėlį. Patikrinu ar gerai važiuoja lėlių vežimėliai. Gi viską reikia žinoti iš anksto.

Kadangi jau vyresnėlis brolis lankė tą darželį, tai mama kažkaip daug naujomis auklėtojomis nesidomi. Nes daugumą jau pažysta. Tik atvirai pasakius, kokiai paplusiu aš, dar nežinome.

Sakyčiau, čia yra visai rimta ir atskiro blogo verta tema. Kaip ir pirmame bloge minėjau, darželio laukiau nei daug nei ilgai – dvejus metus. Žinios, kad gavome vietą sulaukėme kaip ir dauguma – balandžio mėnesį. Netempiant gumos, nuėjome pasirašyti sutarties. Iš kart paaiškino, kad gavome vietą į naują priestatą, kuris bus modulinio skandinaviško tipo. Jį turėjo pastatyti per vasarą. Ir ką Jūs manot? Kiek einame, ten niekas nevyksta. Jokių statybų. Jau ir forumuose mirga marga informacija, kad darbai vėluoja ir vėluos. Kad vaikučiai papuolę į tokius priestatus, juos lankyti galės tik nuo kokio sausio mėnesio. Apie tai informuoja darželio direktorė, pagerbdama skambučiu. Deja, mes tokio skambučio nesulaukiame. Tad dedame visas viltis, kad į darželį eisime, kaip ir sutarėme sutarties pasirašymo metu – vėliausiai nuo rugsėjo 15-os dienos.

Besilankant darželio teritorijoje, kitos auklėtojos lyg ir ramina mamą, kad ir sename pastate bus suformuotos 3 grupės. Nes šiais metais į mokyklą buvo išleistos 3 paruošiamukų grupės. Tad vietos kaip ir yra. Tik va klausimas, kokiu būdu bus atrenkama, kas eis dabar, o kas lauks naujojo priestato.

Mama labai nuliūdino tokios žinios. Ji jau labai nori grįžti į darbą, o mane išleisti ugdytis su bendraamžiais.

Tad tikimės, kad greitu laiku kas nors paaiškės.

Aistis ir mama Rima

jaldija jaldija 14. Aug 2018, 20:19

Linkim, kad sulauktumėt gerų žinių🌷🌷🌷