Pamokėlė vaikams - žolynai tradicijoje (būtina registracija)

Pamokėlė vaikams - žolynai tradicijoje (būtina registracija)

19. Oct 2020, 09:34 Stebulė Stebulė

Gyvename įdomiu laiku, kai puola virusai. Kiek daug bloga jie pridaro - apriboja saviraiškos, gyvenimo laisvę, atitolina susitikimus, suvaržo ir keičia gyvenimo įpročius. Šeimų romuva kviečia gręžtis į protėvių išmintį ir spalio 26 dieną, 18 val. “Baltų šalelės namuose” (SOS vaikų kaime, Ozo g. 37, Vilnius, 5 namelis) ateiti su vaikais į jiems skirtą pamokėlę apie sveikatą ir tradicinį žoliavimą.

Pamokėlės metu vaikai stiprins sveikatą ragaudami ir patys pasigamindami žolelių arbatos, susipažins su pagrindinėmis vaistažolėmis, sužinos, ką gero jos gali duoti mūsų organizmo sveikatai. Vaikai išgirs, kaip senovėje žyniuoniai eidavo žoliauti, kokius svarbius apeiginius veiksmus reikėdavo atlikti ir kodėl, kokios dienos būdavo laikomos tinkamomis. Skatinsime pagarbą gamtai, meilę pievoms ir tėvynei Lietuvai.

Užsiėmime dainuosime lietuvių liaudies dainas, žaisime žaidimus, susijusius su augalais, susipažinsime su šia mūsų tradicijos dalimi. O kad namo grįžtume sveiki ir tokie išliktume visus metus, pasigaminsime ir parsinešime sveikatą saugantį ypatingą augalų amuletą.

Ateinantiems į užsiėmimą su savimi reikės turėti lino skiautę, adatą, siūlą ir žirkles.

Norintiems dalyvauti būtina registracija el. paštu. valaiciusvirnas@gmail.com