Pradedu lankyti darželį: Labas, aš esu Timėja!

Pradedu lankyti darželį: Labas, aš esu Timėja!

17. Aug 2019, 12:00 Raminta L. Raminta L.

Sveiki visi,

Timėjai šiuo metu 2 m. 1 mėn. Nuo rugsėjo mėn. ji pirmą kartą pravers lopšelio – darželio duris. Ji yra smalsi, aktyvi, labai mėgsta šokti ir vartyti knygutes. Žaidimai lauke jai yra numeris 1. Ji  labai emocinga, jeigu jau kas patinka ar labai nustebina, tai ji apie tai praneša garsiai ir išraiškingai. Namuose gyvenantys gyvūnai (šuo, katė ir šinšila) yra apdovanoti begaline dukros meile, dėmesiu ir žinoma maistu. O lipdukų (tikra manija dėl jų) galima rasti ir ant pagalvės, lango stiklų ar lauko žolės. Labai mėgsta žaisti su lėlėmis. Jeigu kur nors važiuojame, pasiūlome jai pasiimti norimą lėlę, tačiau viena lėle ji neapsiriboja, visuomet kartu keliauja bent 2-3 lėlės. Visos jos būna pamaitintos, išmyluotos ir užklotos. Timėja nemėgsta didelių žmonių (ir/ar vaikų) susibūrimų. Ji tuomet tampa dirgli ir įsitempusi. Tačiau tada ji įjungia savo vaizduotę ir žaidžia pati sau viena savo sugalvotus žaidimus. 4-5 vaikų būrelis jai yra optimalus variantas, tuomet jau vyksta tikrasis komandinis žaidimas. Aš labai tikiuosi, kad darželyje ji nebus atsiskyrusi ir pavyks greitai susiburti į draugų ratelį.

Timėja yra maminukas. Kai manęs nėra, ji puikiai leidžia laiką su tėčiu ar seneliais, bet kai mane pamato, jau nieko nebereikia. Todėl, kad dukrai būtų kuo lengvesnis naujas etapas, kad nebūtų ilgų ir graudžių atsisveikinimų su mama, į darželį rytais ją lydės tėtis.

Norėjome, kad Timėja lankytų netoli namų esantį lopšelį – darželį, tačiau apsidrausdami ją užrašėme ir į tolėliau nuo namų esantį darželį (jį rekomendavo netoli namų esančio darželio darbuotoja).  Pirmąjame darželyje Timėja liko pirma už brūkšnio, o į antrąjį patekome be problemų. Apie šį darželį atsiliepimų yra visokiausių, bet mes kliausimės sava patirtimi. Laikau špygas, kad ji būtų kuo geriausia.

 

fafafafaaf fafafafaaf 19. Aug 2019, 16:11

Labas, aš esu Agnius!