Kaip paaiškinti dukrai, kad tėtis jos neaplankys?

Kaip paaiškinti dukrai, kad tėtis jos neaplankys?

03. Nov 2014, 10:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Priemename, kad MK forume veikia  "karšta linija" - Klausk psichologo!

mamyte_10049:

Sveiki, kaip paaiškinti ketverių metų dukrytei, kad tėtukas artimiausiu metu jos neaplankys ir nepaskambins - paliko jis mus ir, kiek žinau, jis jau ir išvykes iš Lietuvos. Kaip dukrai kuo suprantamiau ir lengviau paaiškinti šią situaciją, nes kekvieną dieną klausinėja, rašo įsivaizduojamus laiškus, kaip jo pasiilgo ir kad ji jį labai myli, jau imu nerimauti - gal vertėtų kreiptis į psihologą?

Konsultuoja psichologė Vika Aniulienė:

Labas vakaras,

Pagrindinė problema šitoj situacijoj yra ta, jog Jūs nežinot, kaip - dėl to ir nebendraujat ta tema su dukra. Klausimai nesiliaus, kol nebus pateisintas smalsumas. Galbūt reiktų pasakyt tiesą, ne emocionaliai, bet tiesiog realiai. Tėtis drauge negyvens, nes išvažiavo. Čia kyla klausimų ir man: ar tėtis bendraut su dukra nori? ar bus galimybė jiems bendraut? ar yra bendravimas su vyro tėvais?

Jei į šiuos klausimus atsakymas neigiamas, tiesiog paaiškinkit dukrai, jog pati nežinot, kaip bus toliau, bet kai tik ką nors sužinosit, būtinai papasakosit jai.
Būtinai pasakykit, jog tėvelis nenustojo mylėt ir labai stipriai myli, kaip yra vėliau, vaikai puikiai supranta patys.

Jei tik yra galimybė, išlaikykit ryšį su uošviais. Suprantu, jog kartais sunku, tačiau dėl dukros emocijas reiktų visoms pusėms stumt į šalį. Tikiuosi atsakiau į Jūsų klausimus.

Mamyčių klubo FORUME veikia "karšta linija" - Klausk psichologo!