Darželio reikalai

Darželio reikalai

04. Nov 2019, 13:58 Iddile Iddile

Ruduo stipriai įgauna pagreitį ir laikas iš tiesų nestovi vietoje. Jis skrieja kosminiu greičiu, tad belieka tik suspėti kartu su juo. 
Darželio klausimai po truputį užsimiršta ir dauguma vaikų baiginėja kartu su tėveliais adaptacinį laikotarpį. Nežinia tik kam sunkiau vaikui ar tėveliams? 
Rojus taip pat pradėjo savo kelionę darželio link. Gyvenant Vilniuje, tai buvo iššūkis, nes negavome valstybinio darželio, tad gyvenimo aplinkybėms susiklosčius, stačia galva kartu su vaiku nėrėme į paieškas privataus darželio. Laiko tuomet buvo tikrai nedaug, tad rinkomės iš glausto sąrašo privačių darželių. Lūkesčius atitiko " Kaladėlių miestelis ". Matome, kad Rojus noriai lanko jį, kad ir su pertraukomis. (neišvengiamė virusų ir peršalimų). Skirtumas, kurį pastebėjau kai jis pradėjo lankyti darželį, tai:
* Jo žinių ir įgūdžių bagažas smarkiai didėja
* Atsirado savarankiškumo jausmas
* Valgymo įpročiai
* Komunikabilumas
* Ir aišku virusai, kurių būnant namų aplinkoje puikiai pavykdavo išvengti.
Tačiau labai džiaugiuosi, kad nesiryžau likti namie 3 metams su juo. Nes kai dabar jį matau įsitraukusį į darželio veiklą, suprantu, kad aš, nesugebėčiau tiek skirti laiko asmeniškai tik jam. Nes realybė kitokia. Kad ir kokia būtų prieraiši tėvystė, "vogiame" laiko nuo vaikų išskalbti rūbams, suplauti indams, ar gaminti maistui. Manau svarbiausia šiuo vaiko periodu yra atsakinga tėvystė, kai vaiko lavinimą ir buitį galima atskirti. 
Ir kaip visada pabrėšiu, mano nuomonė neturi sutapti su Jūsų, nes tik Jūs žinote kas Jūsų vaikui geriausia 
Su meile,
ROJAUS MAMA 

P. S. Sveikatos mažuliukams, kurie kovoja su rudeniniais ar adaptaciniais virusais. 

Simonadub Simonadub 06. Nov 2019, 08:22

Super straipsnis! Labai gerai išdėstytos mintys. As galėčiau parašyti lygiai taip pat. Mes tik deja dabar sergam entoro virusu koniaki forma ir negalim eiti i mylima savo darželį. Pasveiksime ir zygiuosime😀