as gimdziau prie vyro, jis man daug padejo, masazavo nugara per saremius, ramindavo kaip tik ismanydavo. ir dabar jis labai dziaugesi, kad mate kaip i jo gyvenima atejo jo stebukliukas. Sako, kad po to ka vyrai pamato gali slikstetis savo moterim tai pas mus tokiu problemu nera ir tuo labai dziaugiuosi santykiai isliko kaip ir po senovei:)
tik su vyru ne ne vyras gimdyme atrama...
pirma gimdziau su vyru ir mama,antra tik su vyru,ir trecia gimdysiu tik su vyru.
mana drauga sako dalyvaus gimdyme jeigu nori tai lbj gerai man 😀)
viskas priklauso nuo pacio vyro maniskis nedalyvavo nesako tiesos ,bet manau kad bijojo 😃
mes laukiames trecio vaikelio..su pirmuoju ,gimdziau viena,padejo mama,antraji,jau su vyro pagalba,ir buvau labai patenkinta,nes tikrai,tiek moraliskai,tiek fiziskai,na ,o dabar paklausius jo,ar jis sutink....?taip!ir tik taip!!!tai lauksim liepos menesiuko,bus matyt,kaip cia bus....
as tik uz vyra gimdyme ir kitaip negaleciau padaryti 😉😀😀
Tik už, vyras nori dalyvauti.
maniskis sake pradžioj, kad nedalyvaus. paskui nusprendė, kad dalyvaus. ir vargsui akušerė nedavė nukirpti virksteles ir kai pagimdziau isvare, tai nepabuvo su mumis☹ sake daugiau nebedalyvaus
as uz ,kad teveliai dalyvautu gimdymuose
as uz, mano vyras buvo per saremius, kai atejo manes apziuret vyras isejo ir pasirode kad jau finiso tiesioji arteja ir per 2 ar 3 stumimus jau turejau savo mazute ant krutines.ir po valandos siuvimo leido ateiti musu teveliui. jis norejo dalyvauti gimdyme bet taip gavosi kad isejo ir nezinojo kad jau gimdysiu.
AS taippogi uz kad vyras dalyvauti,jis turi buti viso sio proceso dalis kaip ir per visa nestuma manau😀Manasis sake is pradziu kad ne,o dabar jau nieko 😀
Abu kartus vyrui ne siulyt nereikejo pats ejo visur su manim.Pirma karta buvo viskas gerai tik daug streso gavo,nes buvo bedu siokiu tokiu po gimdymo,tai jam teko kitoj palatoj su mazyte laukt ant ranku,o dar ji pradejo verkti,tai manau jam nejauku buvo,o dar nezinomybe kaip man sekasi ar gyva,tai tokia liudnoka padetis gavosi.Antra karta viskas vyko sklandziai ir be komplikaciju,tai net ir virkstele nukirpo.As tik uz tai,kad vyras dalyvautu gimdyme,nes artimo zmogaus parama labai reikalinga.
oj dar prisiminiau apie skausma 😃 vyras musiau isprotetu pats jei butu uz duru koridoriui visa laika ir klausytu kaip as kankinuos ir galvotu visokias nesamones .Nes vien kai mane vede ant kedes tikrint kiek atsiveres kaklelis,o tada tai ziauriai skauda ( man asmeniskai is viso gimdymo didziausias skausmas,net saremius nustelbia) aisku rekiau tai jis koridori laukdamas sake vos neibegau i ta kabineta, sako taip norejos daktarui i aki duot kad taip skriaudzia 😀 tai jei visa gimdyma taip.... 😀
Na mamytes aš net nežinau ar noriu kad vyras butu kartu su manim gimdykloj...jis pasakę kad dalyvaus man net nereikėjo klausti jo ar nori ar ne.Čia buvo jo sprendimas ir jai jis nori tegul ,ir net jai neištvers mano skausmu ir išeis aš nepyksiu.Žinau kad jis negali matyti mano skausmu nes jam tada širdį skauda...bet tikrai manau kad gerai jai mylimas žmogus šalia...Ir aš visada stengiuosi jam paaiškinti kaip bus ten viskas kad jis žinotu kas jo laukia...noriu kad jis butu pasiruošęs
tikrai neisivaizduoju kaip butu vykes gimdymas jei vyras nebutu dalyvaves. Saremiai kamavo visa vakara,nakti ir tik ryte pagimdziau,du kart laseline state nes labai issekau,kartai net trukinejo jau samone.Vyras masazus dare nugarai,pastoviai dave atsigert vandens,palaike moraliskai. Zodziu visokeriopai.Ir jis nelindo ziuret kaip vaikas lenda,net virksteles nekirpo,nes galbut jam tai nepriimtina,bet as labai laiminga esu tuo kad man padejo. zodziu apturejusios sunkius gimdymus tikai supras ka reiskia.ir ta pagalba begaline,nes vienai visa nakti prakentet saremius nezinau kaip reiktu.O per nestuma tai tiek buvo prisiklauses tu istoriju,dazniausiai net nebuve gimdyme vyrai pasakodavo kaip baisu,slykstu ir tt. manau cia yra babuciu pasakos,arba nemylinciu vyru nuomone.vyras bijojo kad jis nualps,o as zinojau kad taip tikrai nebus.ir dar visada kalbedavau kad kartu pradejo tai dabar turi ir padet pagimdyt, kodel as viena turiu tai patirt 😀 aisku jai butu tikrai labai bijojes,buciau nevertus,bet neisivaizduoju tada kaip as buciau pagimdzius.
Aš taip pat UŽ. Nors neštumo pradžioje, kai vyras pasakė, kad dalyvaut nori aš buvau kategoriškai prieš, tačiau bėgant mėnesiams persigalvojom abu 😀 . Bet galiausiai, kai mane nuvežė gimdyti gydytojai paklausus jis nusprendė dalyvauti ir visai nesigailėjo. Džiaugėsi manimi ir mūsų kūdikiu 😀 Tai buvo didžiausia parama man. 😉
Aš tik už ,iš tiesų labai palaikė morališkai,nežinau kaip be jo būtų buvę.. Santykiai kaip tik tik pagerėjo,sakė, kad pamatęs kokį sunkų darbą atlikau dėl mūsų vaikelio tik dar labiau mane myli ir nesupranta tų vyrų,kuriem tai kelia pasišlykštėjimą,kai jų moterys atlieka tokį žygdarbį ir padovanoja tokį stebuklą.. Santykiai nuo to tik pagerėjo. 😀 Aišku visokių vyrų yra,gal silpnų nervų ir nereikėtų būti iki galo,bet per sąrėmius tai padėt gali tikrai..Būtina iki gimdymo išsiaiškinti,pasišnekėti ir stebėti ką pats vyras mano ir kaip ta tema reaguoja,jei nepasirengęs,tai tada gal ir nereikia versti,kad blogiau nebūtų...
as uz kad vyras dalyvautu.man labai gaila kad mano vyras negalejo dalyvauti gimdyme.turiu dvynukes.tai as gimdziau chirurginej palatoj o ne gimdykloje,tai ten jo neileido.nezinau kaip yra lietuvoje.gyvenu ispanijoje.
😉
trepsiuke,atrodo,kad buciau rasiusi as,nes pas mus viskas buvo identiskai,tai as ir tik uz...... 😉
as beabejo uz😀
sveikos mamytės, iš pradžių kol laukiausi galvojau, kad nebūtina vyrui dalyvauti gimdyme, bet kai pati gimdžiau vyras buvo visą laiką šalia... dabar galvoju, kad be jo nežinau kaip ten man būtų buvę.. visą laiką masažavo, kalbėjo kad laikyčiausi, kad viskas vaikelio labui... dar ir dabar man jo žodžiai išlikę atmintį.. o kai pamačiau vyro ašaras gimus dukrytei, pamilau jį tik dar stipriau.. tai buvo mūsų pats gražiausias gyvenime nutikęs stebuklas... o vyras neatšalo, kaip tik labiau rūpintis ir jaudintis pradėjo... sėkmės apsisprendžiant, bet aš tik už😀
as ir esu tos nuomones, kad vyras turi dalyvauti, kad turi matyti, kaip vaikutis ateina i si pasauli, juk abu prie to esam prisideje..lai mato 😀 niu as gal esu ptimiste bet manau kad mano vaikelis turetu buti ramus, nes daug kas sako koks vaiksciojimas toks ir lelius, o mano nestumas be stresu be itampos, labai ramus, augam didejam ir tiek 😉
pasakysiu tik viena,ne vienas subrendes vyras nesislikstes savo mylima moterim ir gimdymu.o isstumimo etape,nebutina vyrui ziuret,kaip vaikas lenda,gali uz rankos palaikyt,galva palaikyt,kol moteris stanginasi..as tik UZ VYRA GIMDIME!
Gryna nesąmonė dėl to, kad vyras, pamatęs gimdymą, atšąla.Kaip turėsi vaikelį, pamatysi, dėl ko dažniausiai atšalama.Nuovargis, pirmos nemigo naktys, pasikeitęs gyvenimas, šokas, hormonų siautėjimas ir pan.Jeigu vyras kelia tik teigiamas emocijas, tai pirmyn tegul tik dalyvauja ir tau padeda...
as tikiuosi kad ir man taip bus 😉
as uz DALYVAVIMA man asmeniskai lb lb padejo vyras per saremius,jis man per saremius gloste nugara ir kaip sakant juos isgloste 😃
sveikutes, as gimdysiu spali, tai musu pirmas vaikelis, tetis nori dalyvauti ir as esu uz tai 😀 nors kol nesilaukiau vyras sake, kad nenori dalyvauti, nes yra girdejas, jog po to ju nebetraukia moterys ir ttt.. bet db kalbos visiskai pasisuko kita linkme.. 😀
cia kiekvieno reikalas ar malonu ar ne kai zmona gimdo 😀 bet as asmeniskai UZ tai kad vyras dalyvautu. Mano vyras dalyvavo ir labai padejo. Atrodo jog tikrai viena nebuciau taip greit ir lengvai pagimdziusi, nes visa laika mane kalbino ir juokino tai tikrai smagu buvo 😀
dabar laukiuosi jau antro vaikelio,labai tikiuosi kad ir seme gimdyme vyras dalyvaus,nes jo palaikimo tikrai reikes