Svajojam ir planuojam išvykimą iš LT

04. Mar, 03:49

Sveiki,nutariau atidaryti nauja tema,paskutiniu metu neduoda man ramiai gyventi si mintys kad reikia is cia begt,tik nera kur,nieks manes isskiestom rankom nelaukia,o pati esu be kalbos,beto abu su vyru su darbais.. Bet kai nepalieka tos mintys apie uzsieni,taip ir nedziugina nieks aplinkui,nes,dirbi,dirbi,ir nieko vistiek neturi,atrodo kad tie kas isvyko tikrai kazka turi,tikru gyvenimu gyvena,kai tavo praeina pro sona.. Suprantu,kad sunku isvykusiems,bet jei tik tureciau pas ka lekciau tikrai,nes visgi reiktu kad kas patartu,pamokytu,pasidalintu info,bet kai ner tokiu,nes pazystamu tikrai aibe isvykusiu,taip ir negaliu nieko keist savo gyvenime.. :(

04. Mar 2011, 18:41

nezinau ,kaip kitur ,bet DE yra pripazinti musu LT diplomai ir galima laisvai tvirtintis sioje salyje,,zmonem leista dirbti ir uzsidirbti,pinigai nekrenta cia,bet vaikus seima islaikyti kas nori gali,gyvenu cia vokietijoje.Specifine salis,bet jau man ji patinka

04. Mar 2011, 18:41

as irgi turiu savo nuomoneapie uzsdienius, kadangi pati pabegele jau 6 metai 😀 ka galiu pasakyti, kalba, kad ir kaip keista butu, tikrai nera jau tokia butina, ant pirstu nesuskaiciuosiu kiek pazystamu turi darbus ir gauna nemazas algas, o anglu kalba beveik lygi nuliui. Pati irgi atvykau cia su minimalia anglu kalba. Jei kalbeti apie tevynes ilgesi, tai zinokit grauzia kirminas nenormaliai, nors musu namai jau cia, bet norisi tos lietuvos, kad ir kokia ji ten bera, bet kai pagalvoji, kad mes cia turim tai ko Lt kogero tikrai neturetumem, praeina tas noras 😃 O siaip jei eina gyventi L, turiu galvoje nereikia galvoti ka pirkti, bulka ar duona, tada siulyciau nebegti kazkur i uzsieni, kaip bebutu namai yra namai 😉 Kalbantapie mano seima, planu gryzti yra, bet labai labai toli ir tai jei nepersigalvosim. O del tu agenturu, tai nereiketu aklai pasitiketi jomis, buvau viena karta nudegus.

04. Mar 2011, 18:30

oj as tai sito nezinau per kokia agentura😀nusivyle zmones LT,nes tam yra pagrindo.

04. Mar 2011, 18:16

Oho,kiek jusu jau atsiliepe😀
As galvoju apie Norvegija,galvojau isvaziuot viena padirbet,nors zemes ukyje ir pan.tik as nezinau per kur ieskotis,saket imanoma per agenturas,gal patarsit butent per kokia?kad neapgautu?

04. Mar 2011, 18:15

Lietuvoje zmones labai nusivyle viskuo - pajuntu vos sugrizusi. Taciau gerai ten, kur musu nera. Jeigu tikslas yra kitoje salyje susikurti gyvenima ir pasilikti - tai padaryti nebus lengva. Visu pirma, be kalbos niekaip. Zinoma, viska galima ismokti, taciau kalbos nemokejimas viska 100 kartu apsunkina. Dar labai reikia gero psichologinio nusiteikimo: tiketi tuo, ka darai, vyrui su zmona vienas kita labai palaikyti ir... ozisko uzsispyrimo. Kad tikrai nori is esmes keisti gyvenima ir esi pasiruoses nuryti visus karcius kasnius. Man pirmi metai buvo labai sunkus... Visomis prasmemis. Buvo ir savigrauzos, ir savigailos, ir ilgesio, ir minciu, kad Lietuvoje buvo 10 kartu geriau. Kad ten buvau kazkas: dirbau megiama darba, turejau draugus, seima, galu gale gyvenau SAVO salyje ir kalbejau SAVO kalba, o cia esu niekas. Na bet kuo toliau, tuo tokiu minciu maziau... 😀 Taip trumpai apie emigracijos juodaja puse, sviesiaja ir taip visi labai daug akcentuoja... 😀

04. Mar 2011, 18:14

labai mazai Jolantux tokiu Lt

04. Mar 2011, 18:14

Cia faktas,kad Lt dauguma tik egzistuoja...

04. Mar 2011, 18:09

va apie ką ir kalbu, teko pačiai pabuvot užsieny, tai drasiai galiu sakyti, kad ten galima gyventi, abu su vyru dirbom, tai sugebėjom ir mašinyte nusipirkti, ir butą nuomotis ir auklei mokėti ir dar pasitaupyti. Kaži kiek lietuvoj galinčių tai padaryti per pusmetį😀

04. Mar 2011, 17:45

TAIP 70 pr tikrai tik egzistuoja LT ..

04. Mar 2011, 17:26

na aš ta prasme, kad ne iš gero gyvenimo žmonės bėga iš LT, o todėl kad negali išgyventi. Na ar tai neegzistavimas, jei turi skaičiuoti centus kruopoms, apie teatrą ar koncertą patyliu

04. Mar 2011, 17:22

na laurad kad žolė ne žalesnė tikiu, bet kad ten galima gyventi o ne egzistuoti tai faktas😀

liuks liuks 04. Mar 2011, 17:22

Kalba,norint turet geriau nei darba per agentura,kurioje nemoka biuletiniu,atostogu ir dar daug ko butina.Aisku yra agenturu kur apmoka,bet tikrai ju mazuma Anglijoje.Jei gyvenant cia ir dabar galima uzsidirbti ir gyventi normaliai,bet jei vaziuot tik uzsidirbti vienam is seimos,tai yra nesamone,nes kazkam reiks ant kruopu pasedet,kad namo parsiust galetu ir save issilaikyt.Darba susirast galima ir be pazinciu,bet reikalavimai vis kyla,nes dirbt daug norinciu,o darbo tiek nera kiek visi galvoja.

04. Mar 2011, 17:16

taip pinigais niekur nelyja ir dar plius reikia pagalvoti ar sugebesite susigyvent su tos salies kultura ir visa kita,nes kaip naktis ir diena skiraisi EU salyse tiek teisine tvarka,tie medicina,draudimai,vaikai ir daug dar visko..apie tai reikia daug info ir ziurint ko vaziuojat ar ileist saknis ar uzsidirbt

04. Mar 2011, 16:29

tai jau joa,nori nenori tenka palauzyt liezuvi kartais 😀

04. Mar 2011, 16:21

na aš nesakau kad kalba nebūtina ir nežinau kokiam tikslui autorė važiuoti nori, gyventi ar tik užsidirbti na pusbrolis su žmona kontraktą pasirašė 11 mėnesių. taigi pradžiai galima važiuoti taip, o kalbą su laiku išmoks, tiksliau bus priversti išmokti😀

04. Mar 2011, 16:09

svetimoi saly butina kalba...ka cia veikt jai nemoki net anglu kalbus,niekur negali susikalbet nei parduotuviai o jai kokia beda kaip kalbetis ligoniniai ar teisiniais klausimais...anglu kalba yra butina as taip manau 😉

04. Mar 2011, 16:03

jo per agentura zemes ukiuose,ar kazka panasaus gali rasti darba,bet bet...manau,akd tai laikinas darbas...jei jau vaziuoja visa seima ir ten nori apsistoti manau vis tiek reikia anglu kalbos

04. Mar 2011, 15:59

na yra užsieny darbų ir be kalbos, va prieš 3 mėnesius mano pusbrolis su žmona išvažiavo į angliją. Nei vienas nei kitas kalbos nemoka, reikia tik paieškoti, žinau kad išvažiavo per agentūrą. o dirba aišku ne biure😃 dirba sunkiai šiltnamiuose, jei kalbą moki aišku didesnė perspektyva susirasti ne tokį juodą darbą😀 ir aišku nereiktų lėkti stačia galva, pasidomėti kas ir kaip, geriausiai kai pradžiai išvažiuoja vienas, na čia tam atvejui jei nepavyks, nereikssė dėti bačkoj, o jei viskas o.k tada jau galima kelti sparnus ir likusiems😀

04. Mar 2011, 15:59

anglu reikia butinai 😉 niekur nera svajoniu salies,visur yra savu pliusu ir savu minusu.Mes Norvegijoj laimingi ,kas leicia finansine puse,aisku vyras dauga labai dirba,akd tokia butu,na bet ,ka padarysi.Labai truksta artimuju,draugu,kai toks mazas draugu ratas,gerai,kad bent toks yra jautiesi uzdaryta kaip negyvenamoj saloj 😃 nes sedi namie su vaiku,bendrauji tik internetu,visai kas kita,kai dirbi 😀 nu cia trumpai ir padrikai 😃

04. Mar 2011, 15:51

reiktu kalba ismokti, lengviau butu😀

04. Mar 2011, 15:49

Sveiki,nutariau atidaryti nauja tema,paskutiniu metu neduoda man ramiai gyventi si mintys kad reikia is cia begt,tik nera kur,nieks manes isskiestom rankom nelaukia,o pati esu be kalbos,beto abu su vyru su darbais..
Bet kai nepalieka tos mintys apie uzsieni,taip ir nedziugina nieks aplinkui,nes,dirbi,dirbi,ir nieko vistiek neturi,atrodo kad tie kas isvyko tikrai kazka turi,tikru gyvenimu gyvena,kai tavo praeina pro sona..
Suprantu,kad sunku isvykusiems,bet jei tik tureciau pas ka lekciau tikrai,nes visgi reiktu kad kas patartu,pamokytu,pasidalintu info,bet kai ner tokiu,nes pazystamu tikrai aibe isvykusiu,taip ir negaliu nieko keist savo gyvenime.. ☹

1 2 →