Sveiki,nutariau atidaryti nauja tema,paskutiniu metu neduoda man ramiai gyventi si mintys kad reikia is cia begt,tik nera kur,nieks manes isskiestom rankom nelaukia,o pati esu be kalbos,beto abu su vyru su darbais.. Bet kai nepalieka tos mintys apie uzsieni,taip ir nedziugina nieks aplinkui,nes,dirbi,dirbi,ir nieko vistiek neturi,atrodo kad tie kas isvyko tikrai kazka turi,tikru gyvenimu gyvena,kai tavo praeina pro sona.. Suprantu,kad sunku isvykusiems,bet jei tik tureciau pas ka lekciau tikrai,nes visgi reiktu kad kas patartu,pamokytu,pasidalintu info,bet kai ner tokiu,nes pazystamu tikrai aibe isvykusiu,taip ir negaliu nieko keist savo gyvenime.. :(
Gi yra nemažai tų agentūrų, kurios gali įdarbinti ir nemokančius svetimos kalbos. Mano mama kaip tik dar neseniai per čia įsidarbino https://www.headex.eu/lt/ieskantiems-darbo/uzsienis/vokietija/darbas-be-kalbos/ jeigu ko nors noresite placiau pasiteirauti, tai galite rasyti pm
sveikos,,,paskaitinejau jusu pokalbius ir noreciau pasakyti liposmamytei,,,jei nori suzinoti viska ka gali gauti uk nuvaziavus,,tai parasyk i eurofirmos el pasta ir paklausk kas konkreciai domina ,,jie ten labai aiskiai paaiskina ko ir kiek gali tiketis gauti,aisku jei vienas is seimos nariu dirba uk....
Dazniausiai agentura,jei apie lietuviu kalbet ir apgyvendina pas save name,tai aisku ten gyvena daug zmoniu,tai moki tik uz lova 50svaru,o kambaryje ir 2-3zmones gali gyventi.vienam norint uzsidirbti ir dar siusti i LT yra brangu,nes norint kambario 100svaru,bet vistiek tarp zmoniu gyvent reikt tik tiek,kad kambarys visas jau tavo.o nama ar buta prisides saskaitos.jie bizni daro,nes valstybe kazkuri laika moka uz idarbinta zmogu pinigus.
tai va,pasakojo zmones kad yra tokia sistema,kad atvaziuoji per agentura,uz busta ta moki,ir lauki kada tave iskvies padirbt,na man taip netinka,tikrai nieko neuzdirbsi..
o kur taip apgyvendina uz 50svaru?o atskira be sansu,nes brangu a ne?as noriu kur isvykt,be vaiko,jai 6metai ji jau didele,liks namie
Galima vaziuot taip susirast per skelbima isitikint mazdaug,kad tiesa ka karksi,o atvaziavus susitvarkius dokumentus pradet cia vietoj ieskot kitokio darbo po truputi ir tada nuo ju atsimazint,nes yra tokiu zmoniu kur poto ramybes neduoda dar ilgai.
Del busto pasalpos,tai jei pajamos yra per mazos seimos tada apmoka nuoma.Vienu ar kitu atveju vaziuot ant duros ar ne darbo niekas negarantuos,nes kontrakto kol nera pasirasyto,tol ir darbo nera.Sutartis bus su agentura,bet ne su darbdaviu,o agentura gali duot tik 1 ar 2dienas i savaite padirbet ir va darbo garantija.Minusas dar vienas arteja Velykos bus darbo pilna ir darbininku reiks po Velyku viso gero.Vaziuot iskart seimai turint vaiku be sancu,nes apgyvendina tas malonumas 50svaru dazniausiai,o vaiku mazai kur pageidauja net ir atskirai issinuomavus kambari,nes apie atskira busta pradziai ner ko svajot.Cia yra daug niuancu,kuriuos reik zinot jei butent kalbant apie Anglija.
tik niekaip nesugalvoju taigi per kur ieskotis to nors ir sezoninio darbo,atidariau skelbiu.lt yra pasiulymu,bet kad apgaule bijau kad ten
ne,ant duros as tikrai nevaziuosiutik jei darba zinosiu kad turiu
na šiaip ant duros važiuot gal pasiseks nežinau, aš ko gero nesiryžčiau, o apie norvegiją aš nieko nežinau 😀
matai mano vyras dirba,jau tikrai nemes ir neleks,o ir pzystamu ten neturim,na vaziavo jis jau viena karta taip,be ju,ir kas,visur reikia tartis,kalbetis,pildyt dokus,na daug-daug visko,kazka prasai,na vien problemos.jau taip nenorim,lengviau vistiek jei kazkas pades,patars,pamokys gal?ka ten atvykus vienam daryt?as turbut nezinociau i kuria puse pasisukt..jei bent su drauge kokia vaziuociau vis drasiau atrodo
mes i Norvegija atvaziavom kaip ir per draugus,na tiesiog susitare su tokiu norvegu,kad idarbins...jojo...vyras atvaziuoja,pasirodo nei jam,nei draugui nera darbu..draugas gavo po savaites,nes buves ten aksciau,o mano vyras turejo kur gyventi,tai dirbinejo visokius vienetinius darbus ir per firmas vazinejo,po ilgu "we will call you...i hope so" pagaliau gavo darba...buvo nelengva,bet viskas gerai,aks gerai baigiasi.Mano dedei buvo tas pats,kaip liuks ir babunes vyrams,baisu ,tragedija,ziauru....
Iki nemokamo busto dagyventi reikia,nes reik balsuot uz ji ir t.t.Child benefitas uz pirma vaika 20svaru i savaite,o toliau uz kiekviena vaika mazeja.Ir dirbantis zmogus gali gauti working&child tax credit,bet cia paskaiciuoja kiekvienam individualiai pagal alga.plius galima susitvarkyti,jog apmoketu nuoma.
mano vyras ryzosi rizikuot antra kart pavyko dabar sekmingai gyvenam Anglijoje visi,bet neesam uz nieka niekam skolinigi viska pasidarem patys.gavom didele pamoka nepasitiket niekuo tik savim.
mano vyras 2006 vaziavo taip i Airija,gryzo kaip ir liuks vyras..gavo trauma turbut visam gyvenimui,dabar delto ir negaliu vel ikalbet bandyt,nenori net sneket,as sakau jis jau geriau nutyli..nepalaiko manes..☹
tai sakau paciai reikia bandyt..
Yra geriausia kai vienas isitvirtina,o tik tada atkeliauja visa seima😉
Pasiseke is antro karto😀
Vyras atvaziavo vienas pradziai rankoj turedamas tik telefono numeri ir pinigu ant keliones namo,jei nepasisektu.Pirma kart vaziavo per tas garsiasias lietuviu agenturas liko be pinigu ir grizo namo autobusu i skola,su apipuvusiom rankom,apie gyvenimo salygas tai isvis ner ka kalbet,nors pinigus grazinom laiku,bet vistiek is tasiu buvo iskraustyta viskas kas geriausia.
o kaip jus papasakokit isvykot jeigu ne per agenturas,tai kaip darbus ieskojot?
Juokingiausia tas,kad dokumentu tvarkymas nieko nekainuoja kaip ir idarbinimas Anglijoje😀Dar gerai,kad gauna ta darba isvis koki nors,nes siaip Lietuvoje yra mokesciai nerealus,todel dauguma Anglijoj agenturas atidaro,o ne Lietuvoje,nes neapsimoka,o kad yra kabinete stalas,kompiuteris ir kede,tai dar neagentura.
tai kad Lietuvoj pilna tu idarbinimo agenturu iregistruotu,tik va visi nori gauti pinigus uz dyka(tipo doku tvarkyma), o darbus realiai gauna issilavine zmones su atitinkama kvalifikacija,kurie ir taip gautu,tik,kad pazystamu neturi...
Yra dazniausiai tik pavieniai zmones,kurie padeda deda skelbimus ir siulo darba uz idarbinimo mokesti taip ir verciasi arba tiesa sakydami arba meluodami.Geriausia yra vaziuot turint pasitaupytu pinigeliu ir cia agenturose darbo ieskot,nes nera jokiu idarbinimo mokesciu.blogiausiu atveju skrajutes metyt tikrai gausit,bet tai sunkus darbas.
as turejau omenyje agenturas anglijoje,o ne lietuvoje,nes lietuvoj normaliai veikianciu iregistruotu agenturu kaip ir nera.
oi sunku su tom agenturom,prizada,susimoki 80lt uz dokumentu tvarkyma ir lauki-kiti laukia metus,kiti taip nieko ir nesulaukia...siaip kai kokia agentura rasi isivesk per google jos pavadinima ir rasi jei bus skundu,yra specialios svetaines,kur apskundzia imones,darbdavius 😉
Su jokia nesam susidure, nieko negaliu patart tais klausimais... Bet irgi, manau, reiktu ziureti labai atsargiai, patikrinti, kokie kitu zmoniu atsiliepimai ir pan. Nes labai daug apgauna.
Tai va,yra darbu,galima ieskoti ir rasti,bet mano atveju kai kalbos nezinau,pazystamu kurie padetu nera,reikia bandyt per agentura?labai prasau atsiliept tu kurios per agentura rado darba,kad neapgavo ir pan...
mes irgi gryztam ir kalbames telefonu ir per skype, bet nzn man to neuztenka ☹
as i lt parlekiu iki 5 kartu per metus,salia man 😀
na man kitaip,as istekejus uz vokiecio,kitos salygos ir visa kita
O siaubas, kad priveliau klaidu, dovanokit. Beje dar norejau pridurti, kad siaubingai ilgiuosi mamos ☹