Sveikos visos merginos! Norejau Jusu nuomones - laukiuosi sunelio, o namuciuose jau gyvena triju metu labradoro retrivere? Parasykit Jusu nuomone kaip Jus gakvojat ar gali gyvunai sugyventi su gimsianciu leliuku viename bute? :)
Sveikos visos merginos! Norejau Jusu nuomones - laukiuosi sunelio, o namuciuose jau gyvena triju metu labradoro retrivere? Parasykit Jusu nuomone kaip Jus gakvojat ar gali gyvunai sugyventi su gimsianciu leliuku viename bute? :)
Oi, merginos, man jau ramiau darosi, patikekit, tikrai 😉
redvelvet- as tai kitokio suns ne nebuciau isileidus i namus. 😀
o del tvarkymosi- pritariu adatelei- buvo suo, ar nebuvo, vistiek tvarkytis reikia...
oodetaa, visiskai su tavimi sutinku. Jei kalba eitu ne apie labradorus, net nesivelciau i diskusijas. Kai mano gyvenime atsirado galimybe pazinti retriverius, mano nuomone apie sunis visiskai pakito.
sveikos merginos,
noriu prisijungti prie jusu diskusijos.
Kai gime dukra, namie turejom katina, tai jis man vietoj mobilios aukles buvo- budavomiega Ugne, tai jis po lovyte, tik ji pabunda, atbega pas mane ir pradeda kniaukt, tai as jau zinodavau, kad reikia begt pas vaika 😀 Nera buves ibrezes, ar ikandes, oji paskui ji uz uodegos ptampydavo, ir priguldavo, kai ropot pradejo.
Dabar namuose yra katinas ir auksaspalvis retriveris. Del katino tai nnegarantuoju, sis labiau savarankiskas ir nenori jokiu draugysciu su vaikais, ir siaip i namus pareina tik paest. Tai kazkaip su juo viskas aisku- gyvens lauke ir garaze, i namus ieis minimaliai. O va suo- tai gerumo isikunijimas. Neseniai maciau per LTV laida kuluarai, ten kaip tik visa laida buvo pasvesta sunu augintojams. Retriveriai (labradoro, auksaspalviai) visiskai neturi savy agresijos geno, taip kad praktiskai uz suni galima garantuot. Aisku, jei vaikas pauges nepaskaiciuos ir timpteles ji skaudziai, jis perspes svelniai dantimis suznybdamas. O siaip manau nei man, nei Nuevo probelmu tikrai neturetu kilti.
Pabandysiu pridet foto, kaip krikstasunis su suniu ritinejasi ant grindu 😀 tik ne visada isikelia ☹
nu, nuevo, tu cia pavarei !! Saunuole! Aisku, nei vienas augintinis niekada neprilygs vaikui.. taciau saugoti ji nuo visko kas gal but galetu sukelti jam gresme..as uz tai kad vaikai nuo pat mazens turetu galimybe pazinti gyvunus, suprasty jog pasaulyje ne vien tik "as " egzistuoja. Del visu tu plauku..tos tipo problemos man tokios absurdeiskos! Pas mane namie katinas ir as visiskai jokio diskomforto nejauciu. Beje,nustatyta, jog vaikas augantis per daug sterilioje aplinkoje yra daugiau linkes i alergijas. Taigi, tas "brudas" ir naudos gali duoti 😃 Ir dar man patiko, kaip sandra aprase vaiko auginima..kambariu tvarkymas, valgio ruosa ir dar belekiek darbu..atrodytu jog visi sie darbai atsiranda tik gimus leliukui..taciau juk sie darbai kasdieniai! As sito taip nesureiksminu, man vaiko auginimas - malonumas. Malonumas auginti zmogu ir PADETI JAM PAZINTI JI SUPANTI PASAULI, O NE APSAUGOTI NUO JO!!!
Aciu adatele uz nuomone, ir mano ji tokia 😀
namus tvarkiau, kol suns nebuvo, tvarkau, kai jis yra😀. ir tikrai ne daugiau darbo nei buvo. viska galima speti padaryti ir sutvarkyti, tik reikia noreti. ir, kaip daznai sakau, kai zmogus kazko nenori, tai ras tukstanti ir viena priezasti, kodel viena ar kita yra blogai. vaikas mano mazas, bet jis po dulkes ir suns plaukus niekada nesliauziojo, nes kasdien tvarkau namus ir ju nera
Taip Sandrut, tokiu atveju yra buve, neneigiu to, taciau ne su labradoru veisles sunimis, sita galiu garantuoti, nes domenjausi. Aisku bus sunku viska suspeti ir apeiti, bet juk visos mes sugebam, manau ir as sugebesiu svara palaikyt 😉 Juk namucius issiurbti ir isvalyti pusvalanduka uztrunka. Tarpais, tarpais, kai leliukas miegos ir begiosiu po buteli 😃 Is tikro Sandra, tai ir as bijau kaip reiks viska suspeti, nuosirdziai. Del to ir uzvedziau sia tema. Bet matai, sunku suprasti tai gyvunu neturincioms ir juos ne taip mylincioms - tas suo man ilga laika kaip vaikas buvo ir ji atiduoti vien del to, kad speju, kad nesusigyvens su leliuku - butu tikrai daugiau nei ziauru. Gal ir juokingai skambes, bet beveik tas pats, kas atiduoti tris metus ismyluota ir isauginta vaika. Man tai atrodo nezmoniska. Be abejo, jei tik matysiu, kad reikia rinktis tarp leliuko ir suns - abejoniu nekils. Tada ir darysiu sprendima, koks skaudus jis bebutu. Tau matai sunkoka tikriausiai suprasti, nes tu is esmes nepateisini gyvunu namuose.
nu va nuevo matosi kad vaiku neturi😃 kai bus namie leliukas paziuresiu ar jau turesi tiek laiko viska apeiti ir plaukus isrankioti valgyt padaryt ir dar belenkiek darbu😉ir be to nesuprantu kaip galima garantuoti uz suni,pati tu sakai kad agresijos is tavo sunio nesulauks,nu aisku duok dieve bet keik ira tokiu atveju buve.
Na va Sandrut, matosi, kad tu augintiniu ir neturi 😃 Visu pirma tiek suns, tiek katino plaukai po namucius nesimeto, nes tam yra naudojamas siurblys ir slapia sluotele, reikia tik nepatingeti jais naudotis 😉 Buciuotis su suniuku irgi galima, nes tu tikriausiai nesidomejai literatura, kad suns burna yra vienas higieniskiausiu organu. Nezinau kokiu tu pavyzdziu matei, bet dauguma sunu nesikaria ir nelipa ant lovu ir nesivolioja jose su seimininkais, nes tam yra dresuros pamokos. Galiu kalbeti tik apie savo suni aisku, bet jis ant lovos nera uzlipes, turi savo vieta koridoriuje, yra puikiai dresuotas, nes tai atlikau pati kartu su profesionaliais kinologais. O del agresijos... Manau zmogus toks padaras, kad sugeba uzgauti vaika ir specialiai, tada reiktu savo leliuka ir nuo zmoniu saugoti 😉 Tikriausiai savo gyvenime Sandrut tu susidurei arba tik su labai plaukuotais sunimis, arba su labai agresyviais, jei susidarei tokia nuomone 😀
Tikrai aciu tau uz tavo nuomone, as sia tema ir uzvedziau tam, kad pasisemciau patirties is mamyciu, auginanciu vaikelius kartu su savo augintiniais 😉
nu sakau kaip man atrodo😀prades sliauziot vaikas ir suo kartu vaikscios nu man nesuderinami dalykai gyvunas ira gyvunas,nieko nesakau kai paaugs tada gales auginti ka nori,bet ne kudikiui po plaukus voliotis sunu ar kaciu,tai cia menkniekis bet ka gali zinoti kas jam gali susisukti uz save negali but garantuotas uz suni tuo labiau.
labai jau kategorisai tu cia 😃 aisku, kiek zmoniu tiek nuomoniu 😀
kas cia ziauraus sakau savo nuomone turiu bet ira kur jiem vieta o ne ant lovos ar dar kazkur,neesu jau tokia sunu myletoja kai kiti laizosi ir vos ne is vieno indo valgo😃vaikas man svarbiau
nuevo, man kai kas pasakydavo jog bus dukryte sakydavau "na mes nezinom" bet sirdy apsidziaugdavau, o kai pasakydavo kad bus sunus, tiesiog papiktindavo mane. Ir nuo pat nestumo pradzios nesamoniningai pirkdavau mergaitiskus rubelius 😃
sandra, bet tu cia ziauriai..turbut neturi augintiniu
man tai nesuderinama ira,mano nuomone tokia suo turi buti lauke voljere o ne namuose.ar tu garantuta uz suni kad tavo leliui nieko neatsitiks?
O as zinok Redvelvet iki pat galo ir dar dabar neturiu tos nuojautos...☹ Kai dar nezinojau, buvo, kas sake, kad turesiu mergyte, tai viduje kaip tik jauciau, kad bus sunelis, o kai dabar gydytojas pasake, kad sunelis, emiau jausti, kad dukryte 😃
saunu, as iki pat gimdymo nezinojau kas gims. Daktaryte tik nusijuokdavo ir pasakydavo - kas gims geriausiai zino tik mama 😀 Ir tikrai, kai gydytoja padave tik gimusia dukryte, net nepaklausiau kas 😀 kazkaip sirdis sakydavi jog dukra bus 😀
Aga, Petrauskas pasake, kad sunaus. O jis sako neklysta 😀
nebeilgai liko laukti 😀 ar jau zinai ko lauki?
Daktaryte numate 08.23, Redvelvet, o echo duoda siek tiek anksciau - 08.15 😀
O plaukiuku ir pas mane yra Ievuk, tai irgi kelia nerima ☹
Mes isigyjome po vaiko gimimo du triusiukus ir katina 😀 bet va del katino plauku metymo teko ji perkraustyt pas mano broli,nes buvo neimanoma. net po siai dienai ant rubu galima rast jo plauku
nuevo, o kada tau terminas?
Oi, ji pas mane ir dabar jau ja jaucia. Tik aisku kai atsiras leliukas namuose, gi labai smalsu bus 😃
tik reikia augintiniui is pat pradziu parodyti jo vieta 😀
Tai mano draugo ji klauso kaip mirtina 😃 As jei pasakau, tai dar galvoja gal as cia juokauju. Tai jam tas darbelis ir atiteks - auklejimo, kad negalima 😃
man yra didelis pliusas tas kad mano maziukas sveria tik 2 kg 😃 bet irgi is pradziu kai parsiveziau tai viena diena atejo sveciu tas is to dziaugsmo mano mergytei per galva kaip soko ir su kojyte uzkliude veideli, tai gerai kad nieko neatsitiko..gal biski nosies galiuka idreske tai nuo to laiko labai saugojau vaikeli ... bet mano zodziai buvo nuo pirmu minuciu "negalima prie mergytes, negalima" 😃
tai va to as ir bijau, kad "neuzliptu". Aisku, apsiuostyti duosi, bet va kaip tu ir sakai, kad baisu, jog minutei nusisukus gali rupuzioke vistiek prie leliuko prilysti 😃
del ugio tai galiu pasakyti is karto parsivezus jau nuo pat pirmos minutes reikia sakyti "negalima" ir panasiai..zinai kai padesi ant lovos kudikeli tai gali suo kad ir nenoredamas uzgauti..