Pirtis, baseinas ir kiti SPA malonumai nėštumo metu.

13. Jul, 07:57

Sveikos mamytės, norėčiau, kad pasidalintumėte savo nuomone ir patirtimi šia tema. Kiek naudos ir kiek žalos iš šių malonumų galime gauti kiekvienu nėštumo periodu? (F) ;)

07. Apr 2012, 12:26

O kaip tada užsikrečiama, jei ne vandenyje? Juk jis būna su chlorke ir visokiais kitokiais dezinfekuotojais. Man, tarkim po vienur apsilankymo baseine, kur daugiau nesilankau, plaukai tiesiog smirdėjo net ir gerai išplovus šampūnu, oda išsausėjo. Mamukas, nėščiųjų mankšos atliekamos spec. baseinuose, kur pilama tikrai ne bet kas, jog dezinfekuotų. Kažin kodėl tada tos mankštos nevyksta ir mažesnių miestų baseinuose, nors paklausa ir yra? Aš manau, kad atsarga gėdos nedaro, o aklai eiti, nes eina daugelis ir tipo nepavojinga, tai tiesiog neprotinga. O apie pirtis daug esu skaičiusi ir jei jos atliekamos saikingai, irgi nėra pavojaus, aišku, jei leidžia gyd. ir nėštumo eiga normali. Mamukas, nėštumas ne liga, o būklė, reikalaujanti tam tikro rūpesčio, nes faktas, kad nėščiosios imunitetas silpnesnis ir ją gali daug greičiau užpulti įvairūs virusai daug greičiau nei nesilaukiančią. O kalbant apie chlora, tai man pakanka tos info, kad "zmogus, įkvėpęs chloro, dūsta ir gali mirti". Kur garatija, kad to chloro baseine nebus per daug ... Tarkim kiek teko buti Druskininku vandens parke, tai visada po maudyniu jausdavausi puikiai, ko nepasakyciau apie Vilniaus Vichy parka, kai net prasidejo rudos isskyros (tuo metu nestumas man jau nesivyste, tik to nezinojau ir galvojau, kad cia nieko tokio).

07. Apr 2012, 12:20

VAT butent 😀

07. Apr 2012, 11:32

Beabejo 😀 Is tikro priklauso daug kas ir nuo imuniteto mamos,koks jis .Baseine jeigu silpnesnis.. galima nebutinai pasigauti kazka nes kaip minejau per vandeni nepasigausi uzkratu - ligu ,bet galima paprasciausiai persalti,sloga,gerkles skausmas,jeigu vesesnes patalpos ir vandenukas ne itin siltas 😀

07. Apr 2012, 11:24

Bet nestumas neapsaugo nuo galimu ligu ir infekciju 😉

07. Apr 2012, 11:19

Na i pirty tai negalima jau cia ir taip aisku . O as neatsisakau ir nevengiu tokio ,kaip baseino 😀 Nestumas ne liga 😀

07. Apr 2012, 11:16

As tai nestumo metu vengiu visokiu visuomeniniu baseinu, pirciu. Nereikia man papildomu problemu gydantis kokia pasigauta infekcija ar paprasciausia persalima. Yra ir kitokiu malonumu 😀

07. Apr 2012, 10:52

Niekas nevercia eiti i tuos baseinus jeigu nenori , o tai jug ir nebutinybe. Tik as noriu tai pasakyt kad kaip nenescia gali uzsikresti taip ir nescia gali uzsikresti tuose baseinuose.Ligom tikrai neuzsikreciama per vandeni ,o po kiekvieno vizito baseine tiesiog reike nescia ar ne gerai issimaudyti . Kad nescia tai jau reiskia kad negalima maudytis- mitas 😀 Gal pirmam triestre nerekomenduojama kol vaikelis dar tik vystosi visas,taciau 2-3 trimestruose,stai man 26 sav eina,ir man gine pasake kad man jau nera ko bijoti drasiai galima maudytis 😀 Jug nesciuju manksteles baseinuose irgi atliekamos be jokiu baimiu 😀 va drauge buvo nescia - ir baseinas tas pats buvo kur ir visi zmones maudosi ,nieko jai neatsitiko,nereike perdetai saugot saves nuo visko 😀

07. Apr 2012, 10:16

Tu jau rašei, kad tau taip pasakojo ginekologė, bet man tokia pati ginekologė, su didele patirtim, pasakojo ir kitaip. Ji nesakė, kad būtinai visos įlipę į baseiną užsikrės, tačiau tikimybė yra, galiausiai ir peršalti tikimybė yra. Tuo labiau, kai aš esu linkusi peršalti, tai tikrai nežadu rizikuoti, o ir gyd. sakė, kad jei anksčiau nesilankiau reguliariai, tai ir dabar neverta eiti, kad įsigyti bereikalingą nerimą - pasigavau ką ar ne. Jau kaip ir anksčiau sakiau, be baimės galima lipti į baseinus, skirtus nėščiosioms. Aš žinojau, kad makštis pajėgi apsivalyti pati.

07. Apr 2012, 09:51

vajezau Silvi 😀) Mano pasakojiai apie ka cia rasau viskas yra is ginekologes paskaitos busimoms mamoms,ir kaip ginekologe ji manau tkr daug ka ir apie daug ka ismano bei zino ,cia ne mano prasimanymai 😀 Tai ir taip aisku kad jug buna visokiu infekciju ir pns kurios taip lengvai nepasisalina is organizmo😀 Taciau tikrai daug oteru tame tarpe buvau ir as ir nezinojau ,jog makstis gali pati apsivalyt ,nes jei ji neapsivalytu vien nuo toletinio popieriaus galima pasigauti lengva uzdegima,uzkretima ir pns 😀 Kiek ji pajegi apsivalyti as nezinau o ir nesake😀

06. Apr 2012, 22:49

Tarkim nuo paprasčiausios infekcijos, kuri gali prasidėti net nežinia nuo ko ir kuria esu ne kartą sirgusi, padeda makšties plovimas irigatorium į vandenį įmaišius šiek tiek sodos. Padeda jau po pirmojo karto, o ir tai natūrali priemonė bei pinigų sutaupymas vaistukams, kurie kainuos tikrai ne pigiau nei 10 lt. Negydant tokių infekcijų pati makštis tikrai neapsivalys, tą jau pati išbandžiau ne kartą, nes vis laukiau, gal praeis, o galiausiai atsiranda varškinių išskyrų ir niežulys, kurie gali baigtis ir rimtais sutrkimais, kai reiks antibiotikų.

06. Apr 2012, 22:10

O del tu saukstu tai pasakojo ginekologe 😃 kad moterys ateina issiplovusios.... apziurai ir neina ieiti apziureti..nes taip viska issivalo tiesiog issausina maksti .tai cia pedantes tokios nerealios moterys buna.. tai aiskino ginekologe kad nereike nieko plovineti ar tuolabiau kisti i ja,nes pati kuo puikiausiai ji apsivalo - kiekviena diena 😀

06. Apr 2012, 21:58

Aš kai pati nebuvau niekada nieko pasigavus, tai man irgi sunku patikėti. Bet tarkim turiu pažįstamą, kuri dirba vandens parke, tai sakė nėštumo metu ten net savo priešei nepatartų eit dėl galimų infekcijų. O kaip su kažkokiais "šaukštais" išsiplauti makštį? Aš tarkim baseine esu tik ne kartą peršalusi ne kiek dėl per šalto vandens, kiek dėl skersvėjo. Aš manau, kad dar daug ką lemia imunitetas.

06. Apr 2012, 18:53

Daug kas kaltina baseinus ''va buvau baseine turbut ten ta pasigavau ar ana'' cia tas pats kaip musu miestelio karjere pries pora metu tipo panele sifeli pasigavo..NEIMANOMA PER VANDENI PASIGAUTI LIGA ,jeigu jau taip noris nesciai i baseina o bijai kazko,jug grizus galima issiplauti maksti su kazkokiais saukstais namuose, bet siaip kaip ir sakiau makstis apsivalo 😀

06. Apr 2012, 15:55

Mamukas, į sūkurines vonias man ginekologė sakė, kad negalima irgi eiti, nes per stipri srovė duoda į nugarą ir gali sukelti persileidimą, galima nebent kojas įkišti, kad pamasažuot. Man, tarkim, mano ginekologė neleido į baseiną dėl bakterijų ir galimų uždegimų, nes sakė pas ją tai rodo patirtis, o jos tikrai ne viena dešimtis metų yra. Bent jau kiek anksčiau lankiausi baseine, tai niekada nieko nepasigavau, bet bijau rizikuoti dėl nėštumo vistiek.

06. Apr 2012, 14:42

Sveikos suzinojau viska tiskliai apie spa teikiamus malonumus is savo ginekologes 😀I pirtis draudziama,guleti karstose voniose,karstose vonelese mirkyti kojas ,i ledo kambarius ,i karstas molio proceduras ir pns negalima eit ,nes staigus kuno temperaturos pokyciai kenkia vaisiui ( padideja apsigimimu tikimybe) o i mazaji dubeni bei galunes staigiai patekes kraujas gali sukelti persileidima ar prieslaikini gimdyma .Sukurines vones nerekomenduojama eiti ilgiau negu 5-10minutems,pasilepinti baseino malonumais pasirodo galima nestukei , tai labai patinka vaisiui musu mazyliams kurie taipat plaukioja musu isciuose ,nuo visu chlorkiu bakteriju vaikelis yra pilnai apsaugotas lyg po 9 uzraktais,pas ji baseino vandens tkr nepateks,o patekes vanduo i maksti isbega- ir jeigu jums atrodo kad ten dar pasilieka mikrobu tai klystat- nes musu makstis pasirodo moka kuo puikiausiai apsivalyti pati ,delto atsiranda is niekur nieko ir patepliojimu sviesiu - isskyru 😀 Beabejo negalima piknaudziauti baseino teikiamais malonumais taciau tikrai galima nestukei pavojaus jokio nera 😀

19. Mar 2012, 10:15

Tokiu atveju, manau, turi būti baseinas, skirtas spec. nėščiosioms, nes kituose galima pasigauti įvairių bakterijų, man taip ginekologė sakė ir ji nedraudė eiti, bet perspėjo, kad tikimybė tikrai nemaža.

19. Mar 2012, 09:27

kodel baseino negalima? ejau su pirmu i mankstas, su antra ir vos ne iki galo i baseina vaiksciojau 😀

18. Mar 2012, 22:40

Nei pirties, nei baseino negalima.

30. Jan 2012, 17:22

Sveikos mamytes nestumo metu zinau kad negalima i pirty -jokiu budu.I purvo vonias taipat ,i masazus nezn niekonegaliu pasakyti..manau ir taip suprantama kad nugaros masaza nelb pasidarysi ,kaip ant pilvo negulsi 😃

13. Jul 2011, 21:25

Na su plunksna tai man būtų kančia o ne masažas 😃

13. Jul 2011, 20:58

manau geriausias masazas butu koju.... 😀😀 ir dar viena karta per mk rode laida apie nesciuju masaza,tai ten dare ji su plunksna 😀😀😀

13. Jul 2011, 20:55

Na, geriausia, manau butu pasitarti su savo gydytoja sitais klausimais 😀

13. Jul 2011, 20:48

Na man irgi atrodo, kad pirtis nelabai jau į naudą, bet juk jauti pati kokiame karštyje gali būti ir kiek maždaug, kad tai nebūtų kenksminga. O ir masažų taip norėčiau, bet irgi nelabai aišku kokį galima darytis, o koks nelabai patartinas, bet manau koks relaksacinis neturėtų supykdyti mažiuko 😀

13. Jul 2011, 20:39

Labas 😀 na, man gydytoja pasake tiesiai sviesiai: jokiu pirciu, jokiu koju mirkymu ir jokiu karstu voniu 😃 ir tai vien del tavo vaikiuko saugumo (kad neperkaistu). baseinas, manau, labai naudingas besilaukiancioms, nes plaukiant lavinamos visos raumenu grupes, tarp ju ir reikalingos gimdymo metu 😀 o kas del spa malonumu, tai kiek zinau nesciosioms daugelio masazu negalima daryti, o ir tos visos kosmetikos priemones, manau, ne i nauda maziukams, na nebent jos butu 100 proc naturalios ir ekologiskos 😀

13. Jul 2011, 19:57

Sveikos mamytės, norėčiau, kad pasidalintumėte savo nuomone ir patirtimi šia tema. Kiek naudos ir kiek žalos iš šių malonumų galime gauti kiekvienu nėštumo periodu? 🌷 😉

1 2 3