Pirtis, baseinas ir kiti SPA malonumai nėštumo metu.

13. Jul, 07:57

Sveikos mamytės, norėčiau, kad pasidalintumėte savo nuomone ir patirtimi šia tema. Kiek naudos ir kiek žalos iš šių malonumų galime gauti kiekvienu nėštumo periodu? (F) ;)

09. Apr 2012, 11:16

Aš pati buvau su didžiausiais planais vykti į Druskininkų vandens parką ir kai gyd. sakė, kad geriau nevykti, nes galiu visko pasigauti, tai su vyru pagalvojom, kad geriau nevykti. Aš dar kartą pabrėžiu, kad man gyd. sakė, jog GALIU VYKTI, bet GALIU NEVYKTI ir išdėstė priežastis konkrečias mano atveju. Su praeitu nėštumu net du kartus buvau vendens parkuos ir vieną kart tikrai kuo puikiausiai jaučiausi, kitąkart prasidėjo rudos išskyros (nesivystė nėštumas, tik to dar nežinojau). Manau, čia nėra ką daugiau diskutuoti net (anot mamuko ginčytis 😃). Kurioms leidžiama - eikit, kurioms ne - ne.

09. Apr 2012, 11:06

Nu mamukai, kad tu uzsiciklinai ties ta tema. Abejoju, kad cia esi tokia apsisvietusi kokia dediesi. Visos turim savo nuomone, mokama skaityti ir skaitom visokius straipsnius, klausomes gydytoju nurodymu. Tiesiog yra visokiu nuomoniu apie baseina. Kad ir ta pati chlorke tiek odai, tiek organizmui kenkia. Juk ir legionelem dusinese galima apsikresti, ir gryba pasigauti, ir slapimo pusles uzdegima gauti, ar paprasciausiai persalti. Turiu drauge, kuri negali maudytis baseine, nes nuo chlorkes maksties uzdegima igauna. Ir kam tokiu papildomu problemu nestumo metu reikia???!!!

09. Apr 2012, 10:36

Tavo pyktis akivaizdžiai matosi, jog širsti, kad kažkas mano kitaip, todėl tą žmogų vadini menkiau apsišvietusiu, o tu jau labai apsišvietusi atrodai 😃 Aš manau, visos mamos yra apsišvietusios tiek, kiek kuriai reikia, o kai žinių stoka - informacijos randa. Kaip jau ir sakiau, dėl baseino man neleido gyd., jei tau leido - ir eik, bet kam čia vis tą patį per tą patį rašinėti. Man atrodo, kad jei kito nuomonė nesutinka su tavąją, tai jau ginčas 😃 Ir ne duok Dieve dar prieštarausi, tai mamukas įrodinės kol pažaliuos ... ot konfliktiška asmenybė. NUSIRAMINK ir džiaukis nėštumu 😀 Geros dienos visoms, gražus oras - važiuojam į gamtą 😀

09. Apr 2012, 09:59

Aijos vandenyje neimanoma pasigauti jokiu zarazu ,nu is kur jus istraukiat tai 😀 Silvi nera joko pykcio.Nereike prisigalvoti 😉 Niekas nesako ir nebando irodineti kad cia protingas kas, tiesiog vienos labiau apsisvietusios kitos maziau ir tai reike pripazinti. Yra ir tie patys ginekologiniai straipsniai ir is tu paciu ginekologiu galima psaiklausti kenkia ar ne baseina- tad atsakymas jog ne teoriskai,ir cia ne mano ismislai , o jau tau eiti i ji ar ne priklauso nuo tavo nestumo eigos ir nuo apskritai mastymo apie viena ar kita dalyka ,ir nereike cia gincytis su ir taip akivaizdzia tiesa 😀

09. Apr 2012, 09:23

Vienos tiesos niekada nebus 😉

08. Apr 2012, 23:08

Aš tai niekaip nesuvokiu kai kurių mamyčių pykčio ant kitų, jei tik nesutampa nuomonės. Toks jausmas, kad mamukas čia protingiausia 😃 Daugeliu atvejų, vieni ginekologai sako vienaip, kiti kitaip, netgi gydymus nuo tų pačių ligų skiria skirtingus. Aijos, apie ką ir kalbu, nes net peršalimas nėščiąjai nėra gerai, o mane tarkim jis greitai puola. Ir niekas čia nesiginčija, aš asmeniškai tik savo nuomonę reiškiu. Man dabar toks periodas, kad veltis į ginčus nenoriu dėl savo psichologinės būklės 😀 Visas su Šv. Velykom 😀 Ramybės, jaukaus laukimo periodo 😀 Su atgimstančia gamta 😀 Mažiau pykčio, kuris kenkia ne kiek būsimai mamai, o kiek ateinančiai gyvybei.

08. Apr 2012, 22:23

Kad leliuko infekcija taip greitai neapsieks tai cia aisku, bet mamai pasigavus kokia zaraza atsiras papildomu problemeliu, kaip cia gydytis, kokius vaistus vartoti, kad nepakenktum maziukui.

08. Apr 2012, 12:44

Butent 😀

08. Apr 2012, 11:50

Sveikos😀 na as kai buvau nescia tai mano gine buvo tik uz baseina😀 Jis naudinaga,juk tai yra savotiska manksta. O kas del infekciju,tai jai patekti pas leliu neimamoma..Tam yra gimdos kaklelio kamstis,kuris sulaiko viska.

08. Apr 2012, 11:11

Ir beje su Sv Velykom visas 😃

08. Apr 2012, 11:10

Ar bent zinai Silvi kodel neleidze ginekologai moterims kuriu nestumu dar tik pradzia ir jeigu yra komplikuotas nestumas,eiti i baseina? Pasidomek labiau ne internetiniais straipsniais ,o nuejus pas savo ginekologe pasiklausk..ne del chloro ,ar del nebutu infekciju. Nes nei tas pats chloras ar dar koks briedas ,nepteks pas vaikeli jokiais budais,pasidomek,jis lyg po 9 uzraktais mamytes pilvelyje .Tad gana tauksti ir gincytis kai aiskiai zmogus''astripaprika'' parase kad jokiom infekcijom vandeni neuzsikresi,ir tas beje pasiplaukiojimas nera butinybe , cia tik priklauso nuo aplinkybiu ar noro . As pati bijojau eiti i baseina,nes buvau prisiskaicius visur apie visokias infekcijas,chlorus ir t.t. - taciau pasiklausus savo gines psake - drasiai galima. Vienoms uzdraudze ginekologai - kitoms leidze, o kaip elgtis galima tik paciai nusprest .

07. Apr 2012, 22:33

taip, mes visi skirtingi ir individualios nuomones, kuria galime isreiksti cia. Tik perskaicius visa susirasinejima, atrodo daugiau kaip gincas, bandant irodyt savo tiesas 😀

07. Apr 2012, 22:21

voveryte, taip, kojų masažas, daromas vyro, yra pats geriausias 😀 O dėl amžiaus ir atsargumo aš jau pasakiau savo nuomonę, tiesiog remiuosi savo gyvenimiška patirtim.

07. Apr 2012, 22:18

Aš labiau tikiu savo gyd., kuri, kaip jau sakiau, kad nėštumo metu geriau vengti baseino dėl galimų infekcijų. astripaprika, kiek teko girdėti ir pačiai susidurti, retai kur chloras naudojamas pagal taisykles ir niekas nepasakys kiek tiksliai jo ten pilama ir kaip dažnai, nebet tai rodys atlikti spec. tyrimai spec. tarnybų. Jei nesilaukčiau, aišku, kad į tai nekreipčiau dėmesio sakydama, kad jei leidžiama eiti, tai turi būti normos ribose chlorai ir viskos kitos dezinfekcijos bei sąlygos. Tačiau nėštumo metu tikrai bijau dėl vaikelio. Tokia mano patirtis ir asmeninė nuomonė.

07. Apr 2012, 22:18

ne nuo amziaus tas atsargumas didesnis ar mazesnis, o nuo pacios nesciosios iprociu ir mastymo. As asmeniskai baseinu nelabai, megstu, bet jei butu galimybe nuvykt i druskininkus, tai butinai apsilankyciau baseinuose, lb atpalaiduoja ir raminanciai veikia. O geriausias masazas, sakyciau tevelio rankomis daromas koju masazas arba pilvuko svelnus glostymas, o pirtys ir SPA gali palaukti 😀)

07. Apr 2012, 16:46

😃😃😃

07. Apr 2012, 16:31

Chloras yra pigiausia ką galima naudoti dezinfekcijai ir jį naudoja dauguma vandens parkų bei baseinų. Apie tai galima nemažai pasiskaityti vien per google įvedus "chloras baseine". Kiekvienas turi teisę rinktis.

07. Apr 2012, 15:52

astripaprika, o tu manai, kad chloruotas vanduo cia jau labai gerai, nes jis naikina visokius brudus? As tuo labai abejoju. Va paskaityk, kokiu zarazu galima pasigauti ir chlorkes cia nepades http://az.atn.lt/straipsnis/88681/del-rastu-legioneles-bakteriju-noreta-uzdaryti-vichy-vandens-parka-taciau-jis-veikia-papildyta

07. Apr 2012, 14:57

Mamukas, o kur aš rašiau, kad kažkam siūlau neklausyti gyd.? Kažkaip tu labai jautriai į viską reaguoji. Aš tik rašiau, kad mano sesė laukdamasi pirmo neklausė ir viskas buvo ok. Ir kur aš rašiau, kad būtent duodama pavyzdį liečiau tave ir jog tu nesaugai nėštumo ir nesižiūri? Aš turėjau omeny, kad jaunos mamos mažiau turi baimių ir daug laisviau elgiasi nėštumo metu, o ne kad nesižiūri ir būtet tu. Ir kas čia nusišneka?

07. Apr 2012, 14:33

Ai tai taip iseina kad as jauna ir man pavyko greitai pastoti tai as nesaugau savo nestumo ar jo nesiziuriu ? Nu kvailai labai nuskambejo is tavo puses. tas mano nesisaugojimas tai toks kad keliausiu i baseina pasiplaukiot sau ramiai- ipac su ginekologes patvirtinimu ? Nu gana jau nusisneketi 😀

07. Apr 2012, 14:31

Niekas nesako kad neklauso daktaru . Zinoma reike klausyti ir as ju klausau ir tu manau klausai ir visos kitos..is kur ta cia istraukiai aplamai 😀

07. Apr 2012, 14:08

Mano sesė tarkim nėštumo metu suposi karuselėm ir nieko, o su antru vaiku nuolat grėsė persileidimas ir priešlaikinis gimdymas, nors save saugojo kaip kiaušinį. Tos pačios moters net ir nėštumai skirtingi būna. Aišku, galima neklausyti gyd., bet tai būtų tiesiog kvaila, kaip kad darė mano sesė pirmo nėštumo metu. Kartais taip elgiasi labai jaunos, greitai pastojusios mamos. Vyresnės, manau, atsargesnės. Ypatingai, jei ir pastojimas buvo sunkus.

07. Apr 2012, 13:40

Tau gydytoja pasake taip,duodu simta procentu ta pati ginekologe,man pasakytu ,kad galiu ,nera pavojaus,nes nestumai skirtingi .Vienos negali nes joms pataria tai gydytojos,kitos negali del savo per didelio prisigalvojimo 😀

07. Apr 2012, 13:27

Aš ne burbulą išpučiau, o pasakiau ką man gyd. sakė. Kiekvienas nėštumas unikalus ir tik jį prižiūrinti gyd. žino kas geriausia. Aš problemos irgi nematau dėl baseino. Prisivažinėsiu į jį po nėštumo.

07. Apr 2012, 13:14

Silvi apie ora ,miskus ir t.t.parasiau lyg palyginima koki tu burbula isputi su baseinu 😀 Mano zodziai yra ne is interneto ir ne is kitu forumu o taipat mano gines pasakyti , man leido tau ne nu ir valio, ir neik,ir kur problema.. as jos nematau. 😀

07. Apr 2012, 13:05

Vandenyje gali pasigauti patį paprasčiausią grybelį, kuriuo jau esu ne kartą sirgusi, nors pasigavau tikrai ne vandeny. astripaprika, žinau, kad prieš ir po baseino reikia nusiprausti duše, tačiau ne visada tai padeda (kiek teko lankytis, man tik kartą buvo labai išsausėjusi oda ir nuo vieno ir to pačio apsilankymo baseine, kuriame daugiau nesilankiau). Apie losjoną taip pat žinau, bet nepadėjo ir tai. Kiek žinau, ten per daug chloro buvo pilama, jei net akis grauždavo besimaudant.

07. Apr 2012, 12:49

Būtent, kad mano nėštumas ir yra šiek tiek padidintos rizikos, nes pastojau po sunkaus gydymo. Ir nors šiuo metu viskas gerai, tačiau reikia gyventi su ta mintim, kad nešioji gyvybę. Aš ir nesėdžiu sudėjusi rankų, reaguoju į organizmo siunčiamus signalus ką galiu daryti daugiau, o ko reiktų privengti. Net ir per daug vaikščiojant nėra gerai, nes tarkim aš vakar vaikščiojau kelias val. ir nuėjau kokius 6-7 km., ryte jaučiausi kaip sulaužyta, nes pajutau, kad šiek tiek padauginau. Aš jau kelis kartus rašiau, kad man gyd. NELEIDO į baseiną dėl galimų infekcijų, o ne pati sugalvojau. Ir aš tikiu savo gyd., kuri mano nėštumu rūpinasi nuo 4 sav., o ne tai ką rašo kitos mamos forumuose.

07. Apr 2012, 12:43

Aš kalbėjau apie baseiną, kuris nėra būtinas, o tu išdėstei gyvybiškai svarbius dalykus - gryną orą, bendravimą su kitais, maistą. Dėl erkių nebijau visiškai, nes niekada jų neturėjau 😀

07. Apr 2012, 12:41

Taip,jeigu nestumas yra komplikuotas , ar mazas tada ji reike saugoti nuo tikrai daug ko , taciau susidejusi ranku negalima guleti ir skaiciuoti kada ateis terminas.. taciau tokiam nestume kaip mano kuris jau gerokai ipusejas,tuoj zengsim i trecia trimestriuka galima daugiau daryti - ko nebuvo galima daryt pirmam trimestre 😀 Tas pats su tuo baseinu , mano ginekologe zino mano nestuma mano nestumo eiga ir pns..Ji man leido ,pasake kad jokio pavojaus tikrai nera . Nereike psichologiskai prisigalvoti ir prikelti daugybes problemu ir viskas bus ok 😉

07. Apr 2012, 12:38

Manau tai ka cia surasiai per daug perdeta ,jeigu jau taip saugotis visko ,vadinasi negalima iseiti i lauka - nes lauke grynas oras jug uzterstas , negalima bendrauti - glebesciuotis su kitais zmonemis,nes nusidziaudint ar pasisveikinu jug kiek bakteriju gali pereit ant kito zmogaus, negalima miskuose vaikscioti nes gali pasigauti erkiu ir tada vel bedos,negali valgyti darzoviu vaisiu nes jug jos irgi papipurkstos chemikalais kurie nenusiplauna ale,ir labai kenkia .. nu ir dar simtai milijonu pavyzdziu ..kad nieko negalima daryti uzsideti maisiuka ant galvos ir sedeti namuose 😃

1 2 3