Patarimai socialiniais klausimais

01. Jul, 05:53

Sveiki visos mamytes, susiduriau su tokia problema laukiuosi trecio mazylio vienas mano vaikas auga pas mano Mamos, o antras vaikas auga pas mane, darbo birzoje stovejo sugyventinis ir mes gaudome socialine pasalpa 945 LT (uz save uz savo sugyventini ir uz viena vaika kuris auga pas mane) Ir uz vaika 97 LT kuris auga pas mane, dabar sugyventinis nenuejo y darbo birza ir ismete is darbo birzos, neuzilgo gims mano dar vienas mazylis (rugpjuti menesi) kokia pasalpa man bepriklausis, sugyventinis nebestovi darbo birzoje ?

13. Jul 2011, 11:14

Laurau89, taip, tu teisi - ne anspaudas "prisiša" žmones vieną prie kito, jei norės išeiti - išeis šiaip ar taip 😀 Bet aš šiaip esu už santuoką 😀 Manau tai šeimoms vistiek suteikia kažkokį stabilumą, pagarbą vienas kitam, vaikams saugumo jausmą, kad jų tėvai susituokę ir pan. 😀

13. Jul 2011, 11:08

Gal supyko mamytė, pasijautė nepatogiai, kai daugelis čia moralizuoti pradėjo... Manau daugelis čia iš mūsų galėtume rūbelių atsiųsti, bet kažin ar beužsuks ji čia.... 😀

13. Jul 2011, 11:02

Cia kuriam pasauly taip buna? O manai antspaudas apsaugotu tave, jei "atsibostum" savo vyrui ir jis susirastu kita? Taigi, kad ne. Ne vienos neapsaugojo. Cia moterims kazkokia paleistuves etikete iskart klijuoji. Skyriasi poros ir skirsis. |Ir nesvarbu, susituoke ar ne. Nei tu kazka santuoka prie saves pririsi, nei tave priris. |||O kurie kartu but nori, tie bus ir be palaiminimo. Kaip cia idomiai... Nemaciau, kad zmones griautu savo seimas vien todel, kad "atsibodo". Tam paprastai buna rimtu ir dar rimtesniu priezasciu.

13. Jul 2011, 11:01

pandukas as jai pasiuliau atiduodi vaikiskus drabuzelius,galiu netgi ri vezima jau pridiet 😀 kaimine atiduoda 😀 bet jinai jug tilejo

13. Jul 2011, 10:30

Olenka, niu vat ir šauuolis tavo vyras 😉 Bet vat matai kiek reikėjo paaiškinimo, kad kitas suprastų kokį gerą vyrą turi... O perkaičius tik vieną sakinį, aš galėjau suprasti, kad jis išlaikytinis 😉 O ten juk irgi visokių niuansų gali būti....Aš suprantu, kad ten toj šeimoj tikrai ne pyragai, yra nemžai blogų dalykų, bet kažkodėl netikiu, kad jie gimdosi vaikus tik dėl pašalpų.... Jei taip būtų - būtų iš anksto galvoję, skaičiavę, o ne tada kai jau yra nėštumas 😀 Dabar juk jau niekur nebedingsi....

13. Jul 2011, 10:21

laurau89 tai pas jus pilna seima!!!!mano vyro brolis irgi taip gyvena su panele jau 12 metu,ir nesenai sulauke dukrytes,o zenitis nesiruose kol kas,sake gal kada nors 😀

13. Jul 2011, 10:21

pandukas, niekas tai mamytei neliepia darytis valymo, bet paciai reikejo galvoti,
laurau89 niekas nesko, kad esi bloga mama, mes nemetom jokiu aureoliu ir tikrai nepargiusim😉 na labai mazai yra tokiu poru kurios be antspaudo isgyvena ilgai, dabar yra sugyventiniu mada😀 kai nusibosta vienas vyras tada iesko kito mamytes, juk pase nera atspaudo😀 gal tik dabar nejauti to skirtumo bet su laiku tikrai suprasi ta skirtuma seimos😉

13. Jul 2011, 10:19

pandukas,jisai is uzsienio atveze tiek pinigu,kad galietu dar 2 metus seidet be darbo.jisai ne dirbo,ir state nama.kuriame dabar gyvename visa seima.bet gimdyt vaika del pasalpos nesiruosiu.o dirbti pradejo zinodamas,kad viska ka atveze vaikui isleido,jisai savo sunui nieko negaili!

13. Jul 2011, 10:10

Aš irgi pažįstu šeimų, kurios augina netyčiukus, kur vyras tai gauna darbą, tai vėl nedirba... Bet gyvena gražiai, dariai, vienas kitą paremiančiai ir yra normalios šeimos, kurias prispaudė bėdos, o ne kažkokios degradavusios, kurios tik laukia pašalpų.... teisingai Laurau89 sako - nekabinkit vienos etikėtės visiems.... Nežinia, ar kada nors gyvenime neteks ir pačioms eiti prašyti tų pašalpų....

13. Jul 2011, 10:03

Olenka, tai tavo vyras irgi buvo tas Alfonas, išlaikytinis, pradėjo darbo ieškotis tik kai pastojai 😉 tai ko nevijai lauk???? 😃

13. Jul 2011, 00:49

Viespatie. Jus aureoliu neismetykit ir nepargriukit uzmyne ant vienuolisku abitu. Taip, vaikai kartais gimsta neplanuoti. Netyciukais vadinami. Ir tai nereiskia, kad tu busi bloga motina. Taip, kartais zmones gyvena be antspaudo pase. Ir sugyvena simta kart graziau, nei kai kurie su anstpaudais. Kalbu ir uz save. Auginu tokia netyciuke, ir driskit kas pasakyt, kad esu bloga mama, vien todel, kad ne visada gyvenimas sukasi taip, kaip nori. Ir nesu istekejus uz savo vaiko tevo. Nors "sugyventinis" man rezia ausi. Ir nematau skirtumo tarp jusu "pilnavertes seimos" ir to, ka pati turiu. Mylinti, rupestinga vyra, kuris masazavo man kojas, kai buvau nescia, kirpo virkstele gimusiai dukrytei, ir karta per savaite nakti kelesi prie vaiko, kad as pamiegot galeciau. Dukra turi ir mama, ir tete. Net nezadu teket, vien todel, kad kazkokiom davatkom atrodo, kad tokia seima nepilnaverte. Temos autores neginu. Nemanau, kad yra priezasciu pateisinanciu motina, kuri savo vaiko neaugina. Bet perspaust ir taskytis pasenusiais stereotipais - bjauru. Nematuokit visu vienu matu.

12. Jul 2011, 22:59

ziezula tu teisi 😀

12. Jul 2011, 22:58

zinai mums su vyru irgi buvo neledas,kai as pastojau,dirbau as viena,jisai birzoje stovejo.bet kai suzinojo kad laukiosi,is karto pradejo darbo ieskotis,surado!ir negalvojo kada as gausiu pasalpa.nes zinojo kad turies zmogeli kurio reikia rupintis.kaiminai mano kur turi 3 vaikus irgi dirba,nors nemoka,tai jisai pas mus miestelyje dirba papildomai sargu.atnesa kiek gali.zmona imasi visu darbu kurios jai siulo kaiminai,ir siena surenka(moterys) ir darzus padieda priziuriet.tai kazkaip sukasi.o ne siedi ir laukia kada valstybe pinigeliu skyrs,drauge mano irgi pagimde kai nedirbo.bet susirado darba mete vaika maitint isejo dirbt,kol vyras ieskojo darbo.po 2 menesiu vyras susirado statybose darbeli,jinai namuose su vaiku siedi.pazistu zmogu is Utenos,kuris dirba vln,nes utenoje nera darbo,savaitgaliais pas zmona ir vaikus grista.Tai galima kazkaip suktis,o ne laukti PASALPU!!!!!

12. Jul 2011, 21:42

Tai tada reikėjo tiesiai šviesiai pasakyti-darykis išvalymą, o ne apie pašalpas galvok... Kokia mes visgi esam bjauri tauta, kad žmogus paklausė paprasčiausio klausimo, blogai gyvena, galbūt jam toks laikas dabar, kai nesiseka, bet tik viena sugebėjo pasiūlyti pagalbą, dar kelios gražiai kažką pasakyti, o kitos tuoj motiną nurašė, kaip vos ne valkatą, gulinėjančią tik su su vyru ir apie pasekmes negalvojančią, vyrą paskutinį alfonsą padarė, kurį tik vyti iš namų reikia... O jeigu paims ir jums gyvenimas įmes į panašią situciją....? Niekas nuo to nesam apsugoti... O gal galvojo, saugojosi, bet priemonės pavedė ir pastojo? Tokių "o gal..." tiek daug gali būti.... Bet ne, mes iškart sugebam žmogų nuteisti....

12. Jul 2011, 21:21

niekada is pasalpu vaiko neislaikysi kokia ji bebutu, pries pastojant reikia apie tai pagalvoti o juolab tai ne pirmas vaikas o ir zino savo finansine padeti tai kam dar gimdyti ir isleisti i skurda dar viena vaika, juk dabar gyvenam ne 15 a. yra apsisaugojimo priemoniu juk jos pigiau nei vaiko islaikymas, tokiam mamai tik ir rupi kaip paguleti negalvojant apie pasekmes

12. Jul 2011, 21:09

Kad vaiko pati neaugina, tai žinoma yra blogai.... Bet nė viena nežinom kodėl jo neaugina... O apie pašalpas mes visos galvojam, kai ruošiamės gimdyti.... O jei dar neturi žmogus iš ko gyventi, darbo nėra, tai tuo labiau... Tokie laikai dabar....

12. Jul 2011, 21:05

mes ir atsakem, pirma kokia motina savo vaiko neaugina o tik galvoja apie pasalpas

12. Jul 2011, 20:44

Ir kaip čia gali neišsigasti, kai žmogus paprasčiausiai užduoda klausimą, o čia visos tuoj moralizuoti pradeda, kaip kad turėtų tam teisę.... Nei viena nepažįstat, nežinot aplinkybių, nesat toj situacijoj, tai ko reikia taip užsipuldinėti? Negi negalima paprasčiausiai atsakyti į žmogaus užduotą klausimą?

12. Jul 2011, 20:42

na tikekimes kad pagalvos ir prades geriau rupintis vaikais o toki sugyventini lauk isprasys

12. Jul 2011, 20:31

ziezula,tai gal pagalvos ka padare 😀

12. Jul 2011, 15:38

ir as taip manau, kad mamyte issigando perskaiciusi musu tokius komentarus😀

12. Jul 2011, 15:21

ir man idomu o kodel jinai pati nedirbo?nes jau 3 vaikas ir jei jinai is vieno dekreto i kita eina is kart,tai moka dekretines 100 %,mano draugei taip moka.sedejo su pirmu gaudavo gerai,ir is vieno is kart i antra dekreta isejo 😀 tai dar sedes namuose 😉

12. Jul 2011, 15:19

mamyte sitos temos issigando ir daugiau nebeateina i foruma

12. Jul 2011, 14:58

poli, tokios mamytes iesko tik malonumu negalvodamos apie pasekmes, o kai jau pastoja tada galvoja apie pasalpas, cia mes taip diskutuodamos nieko nepakeisim, nes pati mamyte apie savo vaiku ateiti negalvoja galvoja tik apie pasalpu dydi, na man is vis nesuprantami tie sugyventiniai , man atrodo, kad tokia seima yra nepilnaverte, kai tevai yra sugyventiniai

12. Jul 2011, 14:42

kazkas tai baisaus....mieloji,tu turetum sedeti ir visu klausti:gal kas turite darbo vyrui? bet kokio.laukiame strecio mazylio, stovejo darbo birzoj - ismete.
o tu iskart apie pasalpas....o paskui mes dar stebimes, kodel visuomene tokia mums, busimoms ir esamoms mamoms, ziauri...
jei tavo sugyventinis negali taves ir savo vaikuciu islaikyti, gal pats laikas vyti ji is namu ir daugiau nesigulti po juo? (kad nepaleistu i pasauli visa kruva atzalu, kuriomis vistiek nesirupins)

12. Jul 2011, 14:02

bet as ir nesuprantu tokiu seimu,kurios gimdo daug vaiku ir paskui ju nepriziuri.siaip mama kuri sia tema pradejo,man idomu is kur jinai turi interneta ir kompiuteri,o pinigu neturi ☹ ir dar vaika viena augina mama ☹tai toki sugyventini reikia SIUSTI KUO TOLIAU!!!!!ir vienai auginti vaikus ir ieskoti normaliaus vyro.o toki ALFONSA neislaikyti uz vaiku pinigus

12. Jul 2011, 13:46

as kalbejau apie girtuoliu seimas o ne apie tas seimas kurios stengiasi is paskutiniuju, kad tik vaikam butu geriau

12. Jul 2011, 13:40

nu ne visi taip.mano kaimine prarado darba☹ jos sugyventinis dirba statybose,bet jus tikriausiai zinote kaip dabar moka visur ☹ menesiais algas uzlaiko.o vaikai jos tikrai gerai aprengti,viska turi.jinai vaikams viska duoda.

12. Jul 2011, 12:31

Skaudu net skaityti... Maciusi vaiku, kurie eina pas kaimynus i svecius vien del to, kad nori valgyti... Duok tu pasalpu kiek nori, bet vaikai geriau vis tiek negyvens ☹

12. Jul 2011, 11:12

dabar kai paziuriu tai visokios girtuokliu seimos gauna paslpas ir jas prageria o vaikai buna nevalge ir jais turi rupintis kaimynai ar gimines, galvoju gal visai sitas pasalpas nuimtu tai tada nors zmones eitu ieskoti kokio darbo ir kitaip pradetu galvoti

1 2 3 4