Patarimai socialiniais klausimais

01. Jul, 05:53

Sveiki visos mamytes, susiduriau su tokia problema laukiuosi trecio mazylio vienas mano vaikas auga pas mano Mamos, o antras vaikas auga pas mane, darbo birzoje stovejo sugyventinis ir mes gaudome socialine pasalpa 945 LT (uz save uz savo sugyventini ir uz viena vaika kuris auga pas mane) Ir uz vaika 97 LT kuris auga pas mane, dabar sugyventinis nenuejo y darbo birza ir ismete is darbo birzos, neuzilgo gims mano dar vienas mazylis (rugpjuti menesi) kokia pasalpa man bepriklausis, sugyventinis nebestovi darbo birzoje ?

18. Jul 2011, 16:34

Ačiū😀

blogietee blogietee 18. Jul 2011, 16:23

Ivona, jei abejoji, nueik pas gydytoją, o jei neplanuoji nėštumo, pasirūpink apsauga nuo nepageidaujamo neštumo 😉

18. Jul 2011, 16:15

Sveikos visos😉
reikia konsultacijos..
Bijau, jog galiu būti nėščia.
Birželį vėlavo mėnesinės 2 savaites, pasidariau testą, bet rodo, jog neigiamas.
Tačiau po kelių dienų susirgau mėnesinėm (baigiau sirgti liepos 4d), tada vėl pasidariau testą po savaitės - neigiamas.
Bet dabar kažkodėl speneliai jautrūs pasidarė, ar gali būti kad aš nėščia?
Ačiū už pagalba😀

18. Jul 2011, 12:25

o man atrodo, kad visko gyvenime gali buti. as pati su vyru kuri laika gyvenom is pasalpos, nes abu likome be darbo. taciau db jau viskas susitvarke ir vyras vel dirba. Bet is tiesu yra ir tu, kurie naudojasi savo padetimi. Taciau, tai yra valstybes masto problema. as tai jau daug metu sakau, kad yra seimu kurios gimdo vaikus, nes jie juos myli, atiduoda jiems viska ka tik gali 😀 as labai zaviuosi tokiomis seimomis, bet yra ir kita medalio puse, kai vaikai gimbomi del keliu kapejku, kurios bus butinai isleistos alkoholiui, cigaretems, narkotikams. tokioms mamoms, jei man leistu, asmeniskai daryciau PERRISYUS, kad nebegaletu kankinti savo vaikuciu!

14. Jul 2011, 10:47

pati valstybė nori kad LT didėtų gimstamumas, kad niekas iš LT neišvažiuotų, tai lai ir išlaiko 😃

14. Jul 2011, 10:40

nu tik nereikia del tu pasalpeliu, ne tokios jau mazos jos toms daugiavaikems motinoms, patikekite manim.

13. Jul 2011, 18:01

jums neatsibodo dar gincitis?😀

13. Jul 2011, 17:22

Oi, Ziezula, tu čia "riebiai pavarei" :/ Nesu ir aš gyvenime gyvenusi iš pašalpų, niekada nesu pasiėmus to, kas man nepriklauso.... Mūsų su vyru pajamos gana aukštos, už tai sumokam nemažus mokesčius ir jei gyvenime, neduok Dieve, atsitiktų, kad reiktų eit prašyt tos pašalpos - tikrai net nedvejodama tai padaryčiau.... Tiek kiek mes sumokam mokesčių, daugelis tik maža dalele tepasinaudojam... O tai, kad aš užstoju tuos, kurie gyvena šiuo sunkiu laikotarpiu iš pašalpų - tai iš elementaraus žmogiškumo ir užuojautos.... Man negaila! Pritariu Astai dėl jos išsakytos nuomonės! Ir kuo mes kalti, kad darbdaviai dabar siūlo tokias algas, kad net pašalpos yra didesnės??????

13. Jul 2011, 16:03

tos pašalpos nėra milžiniškos, bet... valstybė pati prie to priveda žmones... jie gauna pašalpas, gauna kompensacijas už apšildymą ir jiems gerai... o jei gaus darbo užmokestį, tai tuos pinigus turės mokesčiams atiduoti... na aš nekalbu apie tuos, kurie gauna pašalpas ir jas prageria ir vaikams nieko neduoda... tokie tai yra degradai...

13. Jul 2011, 16:02

Labai jau jums lengva ziuriu kalbeti merginos atsibuskit kaime pati gyvenu ir zinau koks nesaldus gyvenimelis,vyras dirba iki velumos o gauna mininiuma,jei ne gyvuliukai ir darzai mums tiesiogine prasme bankrotas

13. Jul 2011, 15:57

Pasiklausius, galima pagalvot, kad Lietuvoje tos pasalpos milzinoskos. Valstybe krecia kisenen tokius pinigus, kad kruva veltedziu gyvena is ju karaliskai. As suprantu, kad Anglijoj taip sneket aktualu. Cia laikrasciai raso net apie tokias, kurios is pasalpu krutu didinimosi operacijas darosi. Bet Lietuvoj? Del 90kazkeliu litu? Ar net keliu simtu menesiui? Niekas nemoka tiek, kad butu verta vaikus gimdyt vien del pasalpu.

13. Jul 2011, 15:35

neatsizadu tiurmos, terbos ir ubago lazdos, kiek pastebejau tai dauguma gyvena tik is pasalpu, na pastarieji metai tikrai buvo labai sunkus, daug bedarbiu, bet ir yra tokiu zmoniu kurie net nenorejo dirbti, kai buvo daugiau darbu, geriau jiem apsimokejo sedeti namuose ir gauti pasalpas ir dar skustis kaip sunku, zmones kai nori gyventi o ne buti islaikomi valstybes ieskojo darbu ir stengesi del seimos geroves, esu susidurusi su sia situacija, siuliau vienai moteriai darba, tai ji man atsake NEAPSIMOKA DIRBTI NES DIDESNE PASALPA JOS, NEI DARBO UZMOKESTIS o tikrai as jai siuliau ne minimuma, tai ar reikia uzjausti tokius zmones?

13. Jul 2011, 15:20

žiūriu ziezula, kad labai gerai žinai kas iš ko gyvena... nebūk tokia užtikrinta... gyvenu tikrai ne iš pašalpų... bet yra tekę patirti, kad vieną dieną turi viską, o kitą dieną nieko... kaip sakoma, neatsisakyk tiurmos, terbos ir ubago lazdos... nė vienas nesam apsaugotas nuo nelaimių ir gali nutikti taip, kad ir pačiai gali tekti gyventi iš pašalpų...

13. Jul 2011, 15:13

kas gyvena tik is pasalpu tai ir uzjaucia tuos, bet ne visi uzsitarnave tas pasalpas

13. Jul 2011, 15:07

nu ką aš žinau... nu ir užsipuolėt jūs čia.. mamytė gal paprasčiausiai norėjo informacijos, kas jai priklauso, o jūs iškart ko gimdai dėl pašalpų... lengva šnekėti, kai pačios su tuo nesusiduriat... o taip gali nutikti, bet kuriai... ir eiti tų pašalpų prašyti gali būti priversta bet kuri iš jūsų... nematau nieko smerktino tose pašalpose...

13. Jul 2011, 15:05

na gal jei reiktu tai nors atrasytu😉 na poli man taip nebuvo atsitike, bet esu girdejusi, kad padovanotus daiktus parduota, kad galetu isgerti.,na tu poli teisi iskart ta mamyte uzsimine apie pasalpas

13. Jul 2011, 14:50

nu va, perskaiciau visus komentarus, siulote savo gerasirdiskuma, rubelius, zaislus, vezimelius, viska vaikuciui ir jo mamytei, o kaip manote, ar jai to reikia? ji mieliau pinigu paprasys jai atsiusti, o ne rubu...ji juk tiesos i vata ir nevyniojo, iskart apie pinigus ir prasneko.
pati esu kilusi is mazo miestelio, ir tokiu moteru nesugebu atjausti, nes maciau, kaip jos gyvena....
niekada nepamirsiu, kaip su mama ir nusprendeme padeti vienai seimai, surinkome visus rubelius, zaislus, skalbimo masina ir nuvezeme patys....perspejome, kad rubeliai praguleje spintoje, tai persiskalbkite, o mums pareiske, tai kam tada vezete? po dvieju dienu paaiskejo, kad ir dovanota skalbimo masina "prakale"...😃 dabar tai atrodo juokinga. o vat po to taip ir nebegaliu atjausti...

13. Jul 2011, 14:25

tik neaisku kur ta mamyte gyvena, jei kauno ar vilniaus ar alytaus miestuose ar netoli ju galiu net jos sugyventiniui rasti darba o vaikui galiu atiduoti daug savo vaiko daiktu ir drabuziu isauktu ir net nenesiotu, as tik isakiau saavo nuomone.

13. Jul 2011, 14:05

laurau89 😀ziezula pandukas viskas baigiame ta tema 😀 man atrodo kiekvienas gyvena,taip jam patinka 😀 vieni santuokoje,kiti ne,negalima visu liginti.pazistu zmoniu kurie gyvena kartu turi vaiku ir jie vadinas SEIMA 😃 o ne sugivendiniai 😀pazistu ir tokiu kurie apsizenijo ir issiskyre po 3 metu ☹ tai esme ne tame,eisme yra ta,kaip jus sutariate ir kaip toliau gyvensyt ne musu reikalas..linkiu jusu SEIMOJE,laimes 😀 o mamyteis kuri pradejo sia tema 😀 daugiau proto ir baigti skurde gimdyti vaikus.jei reikes drabuziu,vezimo,galiu padiet.vyra reikia siustis darbo ieskoti,jei nenori,tada siust kuo toliau

13. Jul 2011, 13:43

Ghem... 😀 Neturiu net ka pridurt. Itariu sumetei du teiginius apie skirtingus dalykus i viena. Bet tebunie.

13. Jul 2011, 13:17

galiu tau bent viena karta pritarti tai yra issilavinimo ir auklejimo klausimas

13. Jul 2011, 13:04

Hm. Manau cia reiketu ir baikt diskusija. Vel kruva neargumentuotu teiginiu is "vienos pastoges". Ir vel matavymas vienu matu. Tu negali zinoti, ka as galvosiu ir ko negalvosiu ateity, nes net as pati sito nezinau. O kai negali net pats uz save garantuoti, ka gali pasakyt apie kitus? Taip, laikrasciuose ir ziniose daugiausiai rasoma apie smurtaujancius sugyventinius, bet taip yra todel, kad daugelis nekuria tokiu budu seimu. Tiesiog "sumeta skudurus" ir gyvena po vienu stogu. Nes taip yra su kuo isgert ir uzsiimt seksu. Tai nera seima. Netekedama is tiesu pasilieki sau langeli. Pandukas cia teisi. Nes, kaip minejau, niekada negali garantuoti uz savo, ar juo labiau kazkieno kito poelgius. Zinau uztektinai atveju, kai butent uzmove ziedus, iki tol slapstesi po kaukem ziaurus, perdetai pavydus ir t.t zmones, tas kaukias nusimeta. Nes masto lygiai va taip pat: "istekejo ir niekur nebepabegs". Ir ne, dar karta kartoju, as nebandau pasakyt, kad santuoka nereikalinga ir atgyvenus. As bandau pasakyt, kad tai, jog tu -iene, o as -iute, neuzkelia taves ant kazkokio pjedestalo, nuo kurio tu gali zvelgti i niekingas "sugyventines" is auksto. Ir pabaigai, nei "siuolaikisku", nei "senamadisku" nera. Tai jau issilavinimo ir paziuru klausimas.

13. Jul 2011, 12:23

Pritariu, kad santuoka nelemia visiškai šeimos laimės ir pan.... Ir be santuokos žmonės gražiai nugyvena kartu.... Bet aš vistiek esu už santuoką 😀 Man ta priesaika yra tarsi įrodymas, kad tu pasitiki savo pasirinkimu, tiki, kad tas žmogus ir yra tau skirtas, kad tu tiki, jog su juo ir nugyvensi savo gyvenimą.... O pasiliekant sugyventiniais, tu tarsi palieki sau pravertą langą, kaip apsaugai save, kad bet kada galėtum laisviau išeiti.... Tarsi tavo mintyse vistiek kirba mintis apie tą išėjimą, kažkoks nesijauti 100 proc. užtikrintas dėl to žmogaus, kuris yra šalia 😀 Bet čia tik mano nuomonė 😀 O nuo temos mes tikrai jau nukrypom 😃

13. Jul 2011, 12:22

kad kol jauna tai tau tas pats ar iene ar aite, bet kai busi brandesnio amziaus tada jau bus ne tas pats. tu gyvenimo veltui nenugyvensi nes turi dukra. as nekalbu apie smurtaujancius alkoholikus tevus, o dazniau smurtauja sugyventiniai nei vyrai, ar kas nors sako, kad zmona turi tik lakstyti apie puodus ir vaikus, apie tai net nebuvo uzsiminta. as ir nesispjaudau tik isreiskiu savo nuomone. tai reikia taip stengtis kad nebutu skyrybu ir nebutu po skyrybu sugyventiniu, juk zmones ne tam tuokiasi, kad paskui issiskirtu. tai jei tau atsiduoda toks zodis sovietmeciu, tai kaip dabar siuolaikiskai vadinti, juk tu siuolaikiska moteris?😉 taip dazniausiai ir buna pagyvena su vienu nusibosta, parsiveda kita nusibosta ir t.t...

13. Jul 2011, 12:11

Nors ir nukrypta nuo temos, bet palaikau Laurau89 situo klausimu. Protingai sneka. Santuoka pati savaime dar nera seima. Kiek poru, nuzenge nuo altoriaus, namuose, atsiprasant, snukius vieni kitiems dauzo... Vaikai laimingi tada, kuomet tevai laimingi...

13. Jul 2011, 11:57

Man nei patinka, nei nepatinka. As tiesiog nesureiksmino sito tiek. Ka, konkreciai, as tureciau suprast? Kad va, nugyvenau gyvenima veltui, nes taip ir netapau -iene? Praejo tie laikai, kai tai buvo vienintelis gyvenimo tikslas. Dabar moteris turi ir kitokiu uzsiemimu, ne vien buti zmona. Kiek saugumo vaikams santuoka suteikia, kai tevas smurtaujantis ir alkoholikas? Tik tiek, kad mamyte negali iseit, nes yra santuoka ir yra skyrybu procesas. Nesakau, kad niekada nezengsiu prie altoriaus. Negaliu spjaut i sulini, nes gyvenimas dazniausiai privercia is jo gert. Siulyciau ir tau nesispjaudyt. Nezinai, kaip pasisuks gyvenimas. Zmones 20 metu kartu gyvena ir issiskyria. O tada ir sugyventiniai ( kaip nekenciu sito zodzio. Sovietmeciu atsiduoda) atsiranda. P.s: "kai nusibosta vienas vyras tada iesko kito mamytes,". Citata. Man jau primena siokia tokia etikete.

13. Jul 2011, 11:42

o man pvz labiau patinka zodis rusiskai ne sugyventinis arba sugyventine,o zmona ir vyras 😀

13. Jul 2011, 11:25

Aš irgi galvoju, kad čia kiekvieno pasirinkimas kaip jie nori gyventi 😀 ir nėra nei vieni nei kiti geresni, ar kažkuo pranašesni 😀

13. Jul 2011, 11:24

pandukas tau pritariu, kad vaikai jaucia sauguma kai tevai susituoke, kol dar buna mazi nelabai supranta, bet kai paauga supranta. laurau89 jei tau patinka buti sugyventine tai ir buk, juk niekas tau neliepia tuoktis, bet kazkada suprasi... neklijuoju as jokios paleistves etiketes...

13. Jul 2011, 11:21

Pandukas. as nesigincyju. Ir nemenkinu to, kas per amzius yra nustovejusi norma ir paprotys. Bet nemanau, kad kazkas turi teise niekint ir kitaip pasirinkusius zmones.

1 2 3 4