norejau paklausti mamyciu, kurioms dare cp. ir kada jus vel po jo pastojote. ir ar darius su pirmu cp, taip pat darys ir su antru vaikeliu.
norejau paklausti mamyciu, kurioms dare cp. ir kada jus vel po jo pastojote. ir ar darius su pirmu cp, taip pat darys ir su antru vaikeliu.
o as net nezinau kas yra normalus saremiai 😃 i gimdymo namus tasyte pasiemus su sypsena didziausia nukeliavom su vyru 😃 jokio blogo prisiminimo nera, po cp ta diena sesei sakiau jei taip - tai galeciau gimdyt ir gimdyt 😃
as savo gimdyma iki siol su didziausiu siaubu prisimenu😀nenoreciau kad pasikartotu
as kazkaip isitikinus kad po gimdymo naturaliai buciau daug prasciau jautusis, ir daug sunkiau atsigavus, nes toki vaika isgimdyt butu buve reikalu...
o as matomai sutverta Cp gimdyti,man tiek po pirmo,tiek po sito puse metu praejo jau,bet man visiskai randas neskauda,pora dienu po operacijos sunku atsiseti ir atsigulti,o poto tik randas primena,kad buvo CP
tai zinoma,jei vaikas dar zemyn pasislinkes tai lb sunku istraukti jau buna per cp😀
jo didele svoriu ir dabar 😀pagal skales tai esam didelio svorio 😀
matai kaip gyd sake prie pilno atsidarymo labiau kyla komplikacijos kai daroma cp, pazystamai kilo uzdegimas... bet is kur zinosi kuo viskas baiksis, svarbu kad abi sveikos 😀 tikrai didele kaip 37sav.
del keliu priezasciu:nesistate galvute, kaklelis atsidare iki 9 cm ir sustojo-skatinamieji nepadejo, o ir gabrielyte buvo didelio svorio(3700g-37sav.)o as tokia dar maza ir kuda😀
cia del gimdos kaklekio vezio? as ir po gimdymo po puses metu ejau ji pasidaryti. Tai va, visom skirtingai gyja tie randai... o kodel tau Ivetuk dare cp?
man tiek is virsaus tiek is apacios rando yra apmirusi,o sonuose net prisiliesti negaliu toks nemalonus skausmas buna ☹sakiau eisiu liepos men pas ginekologa onkocitologini pasidaryti,tai klausiu 😀
man tiek is virsaus tiek is apacios rando yra apmirusi,o sonuose net prisiliesti negaliu toks nemalonus skausmas buna ☹sakiau eisiu liepos men pas ginekologa onkocitologini pasidaryti,tai klausiu 😀
as iki puses metu jauciau, bet neskaudus jis man buvo, o tik ta vieta tokia apmirus jautesi, o db visikai nieko jau seniai nejaucius, tik kai pamatau prisimenu kad turiu randa, jau greis bus metai. man po operacijos apskirtai mazai skaudejo, gryzus namo jau nebeskaudejo man jo, tik tas apmirusio pilvo toj vietoj jausmas buvo, o isleido mus po 4paru namo
na man jau praejo puse metu,bet randas pakankamai skaudus yra,ypac sonuose 😀
na jeigu randas nera gerai uzgijes placentos audinys pereina ant vidaus organu ir jis vesa ir gamina hormonus.todel reikia gydymo intensyvau. taip pat vakar su kolega ginekolgu kalbejau apie cp,tai irgi patare bent metus tikrai palaukti,nes buna kad kaip sakiau perauga ant vidaus organu, didejant gimdai gali plysti, arba prasidejus gimdymo veiklai irgi plysta randas 😀dar visokiausiu komplikaciju prisake..aisku dar ir nuo kiekvieno organizmo priklauso, kiekvienas esam individualus😀
man sake palaukti reiktu iki pastojan 1- 1,5m, apie tris metus irgi net neuzsimine, kaip ir sakiau, pati gyd sako - seniau sakydavom kad palaukti ilgiau, o db kaip tik neberekomenduojam del rando daryti ilgu pertrauku.
o kas nutinka jeigu placenta priauga prie to rando?
As ir sakau,jeigu randas sugijęs viduj gerai,galima ir anksciau pastoti.turiu pavyzdziu kurios po 2 cezariu,3 karta pastojo po 9 menesiu ir isnesiojoir 3 cezari atlaikė.man dabar vėl būtų 3 cezaris.idealiausia palaukti būtų metus,apie 3 metus nesakė gydytoja
sako, du metai tarp gimdimu jeigu yra, tai leidzia ir gimdyt paciai (ne iki pastojimo), o ji pastojo po pc nepraejus nei metams.
bet jau cia beveik 2 metai praeje😀tai jau visai kita..juk ir sakoma kad palaukti reikia metus butinai, o idealu butu 3..😀
mano pazystama tose paciose klinikos po cp praejus metams ir 7 men, gimde pati, niekas nedare cp, ir su nestumu buvo viskas gerai.... aisku, nestumas buvo neplanuotas.... Galima ir 5 metus pralaukus turet rimtu problemu... nezinosi cia....
tai taip,bet as esu tos nuomones kad neverta rizikuoti savo sveikata,nes vaikui reikia sveikos mamos..na pernais metais klinikose buvo keletas atveju kai placenta peraugo vien del to kad per anksti pastojo ir nevisiskai uzgijusios gimdos.vienai baigesi gerai o kitai nelinksmai 😀
tai taip,bet as esu tos nuomones kad neverta rizikuoti savo sveikata,nes vaikui reikia sveikos mamos..na pernais metais klinikose buvo keletas atveju kai placenta peraugo vien del to kad per anksti pastojo ir nevisiskai uzgijusios gimdos.vienai baigesi gerai o kitai nelinksmai 😀
tai zinoma, o mamos sirdis manau pati jaucia geriausiai kada jau pasirengus ir kunu ir siela kitam nestumui... zinoma pasitaiko juk ir neplanuotu dalyku, cia ir ne isimtis... 😀 o kiek gydytoju tiek irgi daug skirtingu nuomoniu, juk ir su vaiku prieziura kaip skiriasi ka koks gyd pataria....
kiekvieno sava nuomone, o ir med knygose taip rekomenduoja..😀
3 metus laukti manau tikrai perdaug, man gyt sake kad db kaip tik neberekomenduoja daryti lb ilgu pertrauku del rando surambejimo... laikai keiciasi... medicina zengia i prieki...
na as esu tos nuomones kad reikia palaukti maziausiai 1 metus , o ideliausiai tai 3 metus..mano kolege pastojo po 9 men, tai placenta peraugo ant slapimo pusles -tai turejo bedeliu..juk kad randas is isores uzgijes tai nereiskia kad uzgijo ir viduj 😀
mano ir viskas sugijo lb graziai, nebuvo jokiu uzdegimu ir po cp lb greit atsigavau, tai del to ir sakau kad individualu, negalima visom taikyt vieno termino...
tarkim man planuoja leisti po 9 menesiu pastoti,jau beveik 6 praejo(vaikelio netekau),todėl metų niekaip neislauksiu.randas labai graziai susiutas ir jau po 2 men is vidaus,kaip gydytoja sakė,labai graziai atrodė
as ir manau kad cia individuolu, ir reikia tartis su gydytoja butinai kada jau galima, nes visom juk skirtingai ir gyja
man sake bent metus palaukti