Sveiki! Skaitydama temas, man kilo klausimas: Mano vyras dirba,o as ne. Bet mes planuojame vaikuti.Todel pasidare idomu kiek moka uz gimdyma,bei tolimesni laikotarpi? Kur reikia kreiptis bei kokius reikia dokumentus,pazymas tureti :)
Sveiki! Skaitydama temas, man kilo klausimas: Mano vyras dirba,o as ne. Bet mes planuojame vaikuti.Todel pasidare idomu kiek moka uz gimdyma,bei tolimesni laikotarpi? Kur reikia kreiptis bei kokius reikia dokumentus,pazymas tureti :)
Tai tada jokios pasalpos negausiu ☹ Nes 3 zmonem iseina po 315lt. Bet kraiteliui ir uz gimdima turetu sumoketi man atrodo.
tada gausite jei neiseis po 315 lt asmeniui
Tai vyras dirba, o as stoviu d.birzoje jau metus.
gausit socialine jei neisnes po 315lt kiekvienam, bet reikia antrai pusei birzoje stoveti. O jei db isidarbinsi reikia stazo metuku vienu
Kraiteliui 200, gimimui atrodo 1400lt, o toliau ziures seimos pajamas,jeigu bus mazos tai gal mokes,jeigu daugiau,tai nemokes bent jau man tai atrodo.
tai jums ismokes vienkartine nestumo ismoka apie 200lt, vienkartine naujagumio apie 1200 ar 1400 ir poto kas menesi po 97lt. tiek as gavau 😉 jei dar spesit pasistenkit isidarbint,nes su tiek pinigeliu tikrai vaiko neisauginsim 😉
as sodros saite ziurejau, ten yra sarasas kam yra mokamos motinystes pasalpos, tai nedirbanciu mamu ten neradau ☹ as tai ryt i pokalbi del darbo eisiu, nes kas gali zinoti kaip ten vyrui toliau su darbu bus, o vaikui jei ka gi nepasakysi, kad nera pinigu
Taip zuni man irgi teko girdeti kad kad nedirbancioms nemoka pinigeliu tik uz gimdyma sumoka kazkiek ir viskas. O toliau atseit ziuri i seimos biudzeta, jeigu vyras daug uzdirba tai toliau ir nemokes.Tai man labai idomu kai istikruju yra.
man ta pati situacija, nes pries 4 men. isejau is darbo, o db suzinojau, kad jei noriu vaiko islaikimui gauti pinigeliu reikia vel isidarbinti, o tai jau problema
Sveiki! Skaitydama temas, man kilo klausimas: Mano vyras dirba,o as ne. Bet mes planuojame vaikuti.Todel pasidare idomu kiek moka uz gimdyma,bei tolimesni laikotarpi? Kur reikia kreiptis bei kokius reikia dokumentus,pazymas tureti 😀