Sveiki! Skaitydama temas, man kilo klausimas: Mano vyras dirba,o as ne. Bet mes planuojame vaikuti.Todel pasidare idomu kiek moka uz gimdyma,bei tolimesni laikotarpi? Kur reikia kreiptis bei kokius reikia dokumentus,pazymas tureti :)
Sveiki! Skaitydama temas, man kilo klausimas: Mano vyras dirba,o as ne. Bet mes planuojame vaikuti.Todel pasidare idomu kiek moka uz gimdyma,bei tolimesni laikotarpi? Kur reikia kreiptis bei kokius reikia dokumentus,pazymas tureti :)
pas mus zmones jau senei atidirbineja seniunijai,kazkokia nesamo,turi eiti,lenkti galva pries poniutes socialines kad gautum tuos kelis litus,ir dar turi eiti uz tai atidirbineti
as girdejau kad reikia atidirbinieti dabar ☹
labas mamukai 😀 as galiu pasakyt,kad su tuo vaiksciojimu daug stipriu nervu reikia tureti,nes ten niekas nenori aiskinti nieko,niekas nieko nenori tvarkyti,jei ateini ir reikalauji,tai veidai persisuka ir klausia is kur zinai kad priklauso,bent jau pas mus tokios ziezulos dirba. o jei gauni socialini tai turi eiti atidirbineti seniunijoje kazkiek valandu
aistukas jei vyras nestovi birzoje,jam niekas nepriklauso.o siaip reikia nueiti i savo seniunija ar savivaldybe,suzinoti kokiu dokumentu reikia,kokia pasalpa priklauso
Sveikos. O jeigu nei as nei mano vyras nedirbam, pas mus jokiu pajamu nera, tik as birzoje stoviu. Kazin kaip tada?
aaa, aiskutis tad, dekuj uz informacija 😉
undineleeeeee,sita pazyma siaip ne tik tawo ginekologe turi isduot,bet ir tawo seimos gydytoja,kuri ziuri bendra sweikata. man jau 7menesiai ir 3 sawaites bus rytoj,o man daktare seimos isdawe ta pazyma,as su ja turejau keliaut y seniunija del tos pasalpos,ir gawau,siaip kiekviena besilaukianti ja turetu gaut,kuri nedirba turbut,jei ilgiau lauksi,tu jos negausi,turi dabar jau ja susitwarkyt
nu man taip sake, todel ir teiraujuosiu, gal kas ka nors dar zino 😀
😃 Nu gerai kazkas pajuokavo su didinimu 😀 LT tik moka mazinti. Manau jeigu padidintu tai jau greitai visi suzinotu 😀
o man irgi drauge sake kad kils psalpos nuo sausio menesio 😃 nu idomu kaip cia bus 😀
as nezinau tiksliai,man drauge sake☹
va kaip. o tai nuo ko priklausys ar gausi ta pasalpa ar ne? kazkaip idomei cia pas mus lietuvoj su tais istatymais.... keiciasi jie kas antra diena, nespeji visko net suzinot 😀
undineleeeeee o as girdejau,kad atvitksciai mazins.ir ne visoms mokies ta vienkartine pasalpa☹
6men db, zinau dar anksti, gruodi turi man ginekologe isduot ta pazyma kazkokia 😀
labas undineleeeeee. o kiek tu laiko nescia esi?
sveikutes. girdejau kad nuo sausio menesio zada didinti ta vienkartine 260lt ir gimdymo 1430lt pasalpa, tai galvoju gal neskubeti tvarkytis dokumentu ir palaukti sausio menesio 😀 gal jus mamytes ka girdejot ir zinot?
O kazin kaip reikalai, jai neini i dekreta? Mano darbas namuose. As vedu ukininku buhalterija ir pas juos esu susiforminusi po kelias valandas per menesi. Jei nenoriu, tai manes niekas neprivers iseiti i dekreta, taip?
as irgi manu kad turetu moket, nes nuo darbo priklauso tik motinystes pasalpa, o vaiko pinigeliai neturetu buti lieciami 😉
turetum gauti po tuos 97lt
O mano atveju as kaip suprantu negausiu, tik uz gimdima gauciau.
viskas aisku 😀
tai gal yra kas tvarkosi, tai ir rasau bendram kontekstui😉
tai kad as socialines nesidarau 😀 musu pajamos virsija 315 asmeniu.
socialine gauna asmenys , seima jei asmens pajamos neisnesa 315 asmeniui.Kiek truksta moka socialinis skyrius,.Tai jis ziuriu pajamas ir tu vaiko pinigu 97 lt neskaiciuoja i bendra suma
palauk, db paaiskink kas per 97 lt 😀 ir kas per socialine?
TAIP, JIE VISKA SUMUOJA, TIK TU 97 LT I PAJAMAS NESKAITO JEI TVARKAIS SOCIALINE😀
iki birzos dirbau 3 metus, tada isejau is darbo, 4 men. stoviu birzoje. o db suzinojom kad turesim vaikuti 😀 sodroje pasake kad bus skaiciuojama ir darbo birzos pasalpa, kaip pajamos 😀
jei esi dirbus tai aisku gerai, jei staza turi😀
gausi 260 lt nesciosios ismokos ir 1430 vienkartine po vaiko gimimo😀
sveikos, as tai bandau isidarbinti, darbdave liepe susizinoti sodroje ar duos mano isidarbinimas ka nors. tai pasiskambinau. Sodroje pasake, kad geriau isidarbinti, bent jau mano situacijoje, nes as dirbau, jau 4 men stoviu darbo birzoje (skaiciuojama kaip stazas),db lyg ir darbinsiuos jei darbdave nepersigalvojo (tureciau siandien suzinot). Jei viskas gerai, tada man viskas gerai gaunas 😀