Sveiki! Skaitydama temas, man kilo klausimas: Mano vyras dirba,o as ne. Bet mes planuojame vaikuti.Todel pasidare idomu kiek moka uz gimdyma,bei tolimesni laikotarpi? Kur reikia kreiptis bei kokius reikia dokumentus,pazymas tureti :)
Sveiki! Skaitydama temas, man kilo klausimas: Mano vyras dirba,o as ne. Bet mes planuojame vaikuti.Todel pasidare idomu kiek moka uz gimdyma,bei tolimesni laikotarpi? Kur reikia kreiptis bei kokius reikia dokumentus,pazymas tureti :)
Rimciau turetu ziureti socelines i savo darbus ,ne taip,kaip dabar .O sau naudos jos kiek pasidaro ...
visur visokiu yra, as mieste, bet ir daro kitos izdevalkes..
jo jo,miestuose gal jos taip neisidirbineja,bet kaimuose tai juokus krecia kiek tik galedamos,o kaimo zmones tai ramus,jie ir nereikalauja jei sako kad nepriklauso,o socialines tuo ir naudojas.
Oi ziuriu ne vien mano mieste pusdurniu pilnabet ir tavajam 😃
tai apie ka ir kalbu,kai gerai jas pasikniuoja,tai jos nej gyvenimo salygu nej turto nieko nebemato,o jei ateini ir prasai,kas priklauso,tai uoj kokios nepatenkintos buna,jei dar akis padraskai,kaip gali gauti kaimynas turintis 3 masinas,o negauna mano mama turedama dvi masinas 😃 kartais tai siutas paima,kad noris pasakyt kad susikistu jos tuos pinigus ir sedetu patenkintos toliau
Zinokis Simulyt ,jau cia kita karta priklauso ne nuo teisingumo, o nuo paciu darbuotoju poziurio i zmones. Draugams socelines tai viska taip sutvarko,kad jokiu nei eiliu reike stoveti -nieko .O paprasti zmones lauke po kelias valandas ,kad tik susitvarkytu ir ta menka pinigeli bei kruopu gautu i menesi .Taciau stai jau tu soceliniu pas kurias ejau aiskintis del ko negaunu pinigeliu jau busiu labai nemegstama - nes kur tau kazkoke merga is gatves ateina is knisa mums prota ,mums - tos kurios tooookius mokslus baigusios sedim ,gyvenam ir kikenam :-)
kaip kad pas mus yra kaime seima,auginanti du vaikus,abu tevai stovi darbo birzoje,vyras nelegaliai vazineja i uzsieni,istisai pasiimdamas bilioteni,kad nereiktu eiti dirbti viesuju darbu,istisai perka naujus automobilius,gyvena tikrai gerai,o va dar ir soc.pasalpa susitvarke,nes jiem ji priklauso,o mano mamai istisai buvo soc.darbuotoju knisamas protas kad per gerai gyvena,nes dvi masinas turi,o kad ta seima turi 3 automobilius tikrai didesnes vertes,soc.darbuotojoms nesukele jokiu kliuciu skirti pasalpa. manau tai tikrai nesazininga.
Dikuza beabejo as suprantu,kad negalima dirbti nebaigus 12 klasiu ,kaip ir kiekvienai profesijai reike atitinkamus mokslus baigti taip ir cia . Tik pasakiau,kad tai tkr nera nieko sunkaus,tik va i seimas vaziuoti ar su tom paciom asoceliom girtaujanciom,mamom sunku susineketi ir nervu daugiau stipriu siame darbe reike .Viska maciau is arti - 11 klaseje ,dar tada nepilnamete buvau ,kai draugei padedavau tvarkyti popieriukus ,kaip sakant nelegaliai dirbau -padejau . O pyktis tikrai paiima.. man tai man - bet gal kita moteris tokioje situacijoje kaip mano neturejo ka valgyt iki kito menesio kol gaus pasalpa,o cia su sypsena ,be didelio atsakingumo ''tvarke popierius'' :-) Visokiu buna -bet ne visokiu reike tokiam darbe :-)
http://www.socmin.lt/index.php?-1170306460
Sima imečiau nuorodą dėl pašalpų, nes kol tiek surašysiu , vakaras ateis 😀
ir labai klysti kad socialine galima dirbt baigus 12 klasių,pavydys mano kolegė kuriai iki pensijos 2 metai, tai jai mokytis nebeliepta, o visoms kitoms kurios turi mažesnį nei bakalaurą iteikti lapiukai ar ba pasoūlymas mokytis 😉 ir išvis nuėjom į kraštutinumus.
mamukas suprantu tavo pyktį, jei viskas buvo taip kaip tu rašai, bet va kai jau pradedat advokataut už kitas drauges arba komentuoti kas ir kaip priklauso tai man nesuvokiama, kiekvieno žmogaus yra individuali situacija, kad ir kalbant apie nėštute, jom pašalpos irgi skiriamos atsižvelgiant dirbo ar nedirbo, turėjo kitų pajamų ar ne, vieniša ji ar su sugyventiniu ir pan.
dikuza,tai jei tu dirbi seniunijoje,tai tuomet papasakok ir mum kaip su tom pasalpom yra,nes tikrai sunku ir nemalonu yra eiti kiekviena karta ir prasyti,to kas priklauso,o jei ateini ir sakai kad as turiu gauti pasalpa,jos dar klausia is kur suzinojai,mat jos pacios tai niekad liezuvio nevargina paaiskinti kas priklauso o kas ne,bet jei ateini prasyt,jos nepatenkintos,nes per daug susizinojes esi. pyk ne pykus,bet jei cia i tema ar ne,mes nebendrautume tai tada visom pinigai nuplauktu,nes niekas neinformuoja daugiau,be tu kurios gauna ar yra gavusios pasalpas kazkokias.
Gal ne visuose miestuose socelines yra vienodos .Taciau ..stai pavyzdys su nestuke mano drauge buvo , likus 70 kalendoriniu dienu iki gimdymo termino priklauso ismoka 240lt -negavo .Po gimdymo 1420 -negavo .. -finise ta soceline buvo atleista ir dar bauda gavo ,kadangi musu mazas miestelis kalbos greit eina - pasirodo nuostabioji soceline popieriukuose rase kad atidavinejo pinigelius - o is tikro sau i kisenele ;-))
Labai gerai ,kad tu taip i tema visada rasai :-) Susitvarkiusi esu popieriukus visus kad gauciau 350 i menesi is socelo,laukiu laukiu ... nesulaukiu uz praita menesi . Nueinu pas protingasias socelines ir ka as ,matau - mano dokumentus tvarke kita seoceline iki kol isejo atostogu ,bet naujom socelinems paliko mano papke kad pakeistu mano pavarde ,nes apsizenijau ir kad suvestu i seima.Papkekad suvestu i seima ir pakeistu dokumentuose pavarde palikta nuo kovo 1 !!!!!! laukiu laukiu .. vyras gavo pinigus,draugai irgi .. kovo 20 einu aiskintis, o jos man draskyti akis pradejo ,kad as atseit ,pavardes nesusitvarkiusi banke - kur banke jau nuo tos dienos ,kaip apsizenijau ,nuejau ir susitvarkiau .Pasakiau kad jos kaltos kad nesuvede manes i seima ,sako suvedem..sakyk pavarde ,pasakiau ogi pasirodeo as buvau teisi - 20 dienu sedejo kavyte gurksnojo ir labai mandras vaidino -omano papke guli ant palanges 😃 tada jos vistiek pradejo sakyti kad man sustabde pasalpa nes ale as tos pavardes nepasikeitusi ,kai mane dakniso - nuejau i banka issiemiau popieriukus kad nuo kada pavarde pakeista ir i koke ! kai atnesiau merginos jau nebedraske -o atsiprasinejo ,kad del ju nerupestingumo negavau pinigu. stai tokios Lietuvoje socelines,ir as esu dirbusi ta darba-padejau ,sedejusi kedeje ''socelines '' uz ka joms alga moka neissivaizduoju ,nes as draugei padejau ,tai ten gali eit dirbt 12 klasiu net nebaiges 😃😃 O dabar aisku del pasalpu del vaikelio suejus terminams visiems -kada galima bus atsiimtipingus ,jau i savivaldybe teks eit o ne i seniunija . Ten vyresnes moterys ne piemenkos dirba aciu Dievui 😀
http://ep.kaunas.lt/index.php/5/?itemID=98
mamukas aš dažnai tave pastebiu komentuojant ne į temą, tu man pasakyk kaip socialinės darbuotojos gali neduot pašalpos, jei ji priklauso įstatimiškai?
tu matyt viena iš tų klienčių kur gąsdini institucijas žiniasklaida ir merais 😀
Dikuza tai gerai kad dirbi 😃😃
jau cia visos pasalpos apie ka temele yra uzvesta yra isaiskinta ir parasiau apacioje tolimesniam puslapi rasi , siu metu -pagal naujausius LR istatymus , kas kokias pasalpas turi nepamirsti atsiimti pinigu ,nes tos socelines ''maloningosios'' tiek moka nureketuoti ,ir sakyti kad neprikalauso ,o kai pasakai kad nueisi iki mero ir jo pasiklausi priklauso ar ne ,tada iskart tokios malonios pasidaro,kad nuo tossekundes ir priklauso ir dar isgirsti kokiu pasalpu gali gauti kur nesi zmogus girdejas😃
gintare vaikas yra registruojamas pagal vieno iš tėvų deklaruotą gyvenamąją vietą, jei jūs arba vyras registruotas savivaldybėje, tada ir vaiką registruosite savivaldybėje😉
Sveikos mamos pykit nepykit, bet jei nežinote geriau nieko nekomentuokite, taip labai klaidinate kitas mamas ir net pyktis ima, geriau konsultuokites su tam reikiamomis institucijomis ir jokių kėblumų nekils, pati dirbu seniūnijo ir juokas ima kai ateina mamos tavrkytis dok ir sako man viena mama sakė, o kita anaip, įstatymai visiems lygūs😉
sveikos,gal zinot kodel kai nuejau i socialini, ten tvarkytis del pasalpu sako kai gims vaikas ji priregistruoti prie savivaldybes? kas cia dabar per nesamone ?
na tai va,nors as nesuprantu kam tuoj pinigus tiksliai moka,ar dirbusiems ar ne,ar kazkokie kiti kriterijai yra,nes mano draugo dukterecia gaudavo,nors ji nedirbus visai,bet viena augina dukryte,o mano patevis irgi gaudavo kai is darbo isejo,o as irgi negaunu, tad nezinau pagal ka ja skiria,o dabar gal jau nebeskiria,nes tie istatymai keicias kaip menulio fazes 😃
ai as kai isviso nedir busi to nezinau 😛
mamukai birza moka pinigus,apie 700lt jei neklystu,mano draugo dukterecia kai birzoj stovejo gaudavo, bet ne visi ja gauna,turi buti pradirbes kazkiek laiko vienam darbe
db nereikia jau laukti jokiu meniasiu, uzsiregistruoji birzoj, jei vyras uzsiregistruoja pasalpos is kart skiriamos seniunijoj 😀 vakar buvau sake man tai 😀 toks pataisymas yra 😀
Simulyte birzoje niekas neduoda pinigu ,kai isstovi 3menesius einama i socelini tvarkytis dokumentus.Kiti neina ,ir prameta pinigus
nebent is birzos gauni pinigu,tada socialinio negausi
Socelini gali tvarkytis ir birzoje stovedama,isstovejus 3menesius ,reike eiti i savo miesto seniunija kur sedi socelines,ir jos sutvarkys visus popierius kad gautum 350lt,o gimus vaikeliui gausi ir uz vaikeli arba 350lt taipat arba tik 97 lt .jau cia priklausys ar yra vaikelio tevas ,apsizenije ar ne irpns..na socelines viska paaiskins
buvau as neujus y birza pasakiau kad esu nescia sako atnesk man pazyma kad esi nescia ir tada ateisi paskirtu laiku pas mane ir tada paduosi ir tada teks jau nebeito tvarkytis socialini kad gautum litu
rasajukne tau moka,nes tu susituokus,skaitos turi savo seima,todel tevam nebepriklausai, gintare irgi turi eiti sakyti,kad savo seima kuri ir tada mokes ir tau,nes dabar skaitaisi studente,o studentus kaip ir betkokius mokinius islaiko tevai,todel tevai ir gauna pasalpas,as kai mokykla meciau,mama nebegavo uz mane socialinio,as tada ejau susitvarkyti pati,kad man moketu,o ne mamai
labukas. o pas mus yra taip. mes su vyru kai susituokem ir kadangi jis mokinas dieniniam skyriui tai mes skaitomes jauna studentu seima ir gaunam keivienas po 350 lt man atrodo. bijau sumeluot, nu zodz virs 300. as kaip niekur nedirbus nes pastojau 12 klasei gaudavau 97lt ,bet dabar ir tu nebegaunu,eisiu si men klausiu kodel. pati dabar mokinuosi kolegijoi neakivaizdziai,tai mums seniunijoi sake mokes dar ir stipendija,tai as ja maciau tik viena karta,o vyras gauna normaliai ir stipendija kiekviena men. zodz. sunkus reikalas tos pasalpos.jau atsibodo,laikiu kada pati galesiu dirbt,nes cia nervu gadinimas