Mama Neringa klausia: jeigu esi dabar motinystes atostogose ir pradėtum lauktis antro vaikelio ir jis gimtų, kai pirmam vaikui būtų metukai ir 10 mėn., tai ar pašalpą gautumei tokią pačią kaip ir pagimdžius pirmą vaikutį. Kaip skaičiuojama? Pagarbiai, Neringa
Labas vakars, norejau palkaust gal kas zino ar biuletenio pinigai skaiciuojasi i dekreto pinigus, ar zymisi kaip nuliniai menesiai?
sigutelyte tai jai gu bedarbe tai tegul vyras tvarkosi ir eina i tevystes atostogas
pirma karta girdziu toki dalyka
labuciukas gal kas zinote apie pasalpas pvz mano vyras stovi darbo birzoj tai sake man viena mergina kad reikia tvarkyti ta pasalpa pries gimdyma ant jo vardo tada jis kazkaip is darbo birzos gaus ar tiesa?????
dar norejau paklausti o kam lb apsimoka tvarkytis darbo staza man ar vyrui jis dirba o as nedirbu?
sigutelyte,bunant motinystes atostoguose ar 2m,ar 3m (priklausomai kuriam laikui tu pasirasei prasyma) visas tas laikas skaiciuojasi i darbo staza😉
laba ryteli mamytes. as nunesiau dekreta ir gavau uz ji tik 240lt cia pires gimdyma. o kai vaikelis gims sake virs tukstancio duos ir kas men ten po kelis lt. as norejau paklausti kai vaikeli auginsiu pati ar man eitu darbo stazas ? ar neitu?
nestumo pasalpa gali pasiimti ir pagimdziusi
dokumentus, na bent gimimo liudijima per kazkiek ten savaiciu reikia susitvarkyt.o vienkartine 1.400lt berods dabar.reikia tavo dokumento ir lapo is gimdymo namu, kad vaikiukas gimes.
uj Sveikutes....pamirsau pasisveikintI😀)))
as esu moksleive ir gyvenu su vyru bet nesusituokusi ka galetumet patarti? man dbr 7menesiukai
labas mamytės, gal galėtu kuri patart, ar iš patirties papasakot...pagimdžius leliuką per kiek laiko reikia susitvarkyt popierius dėl motinystės atostogų išmokų ir dar šiaip kokių išmokų jei dar kas jas moka šiais laikais?čia pasiskaičiau, kad dar moka vienkartinių išmokų...gal pasakytumet kokiu dokumentų ar kt popieriukų reikia norint jas gaut...?
aisku kad sudarys, vis keliolika litu virsaus 😀 juk skaiciuoja pajamas uz visus metus. Atostoginius tegu ir ismoka, jei dar priklauso tau 😀 vis + o ne -
bet kazin ar verta, ar ka nors sudarys tie paskutiniai menesiai, jei skaiciuos
tik galvos skausmas ir tiek 😀 jbandyk dar paskutinius menesius pasididinti alga,te ir juodus itraukia ant popieriaus 😀
nedekosiu 😀 bet man dabar tos pasalpos parupo...
greitai bega tos dieneles 😀 grazaus tau laukimo 😀
taip juodais 😀 man tik rugseji 😀
tai kaip suprantu gaudavai juodais pinigeliais 😀
tai va kad keicia ir keicia ☹ o kada tau gimdyti ???
as nesuprantu kokie jie atsiprasant beprociai, mazina mazina, isvis 2012 galvoja padaryti dar didesniu nesamoniu.. .
as i rankas gaudavau isvis, zymiai daugiau nei ant popieriaus parasyta...
tai nuo liepos 01 mokes tik 90% o ne 100%. o siaip gautum kiek i rankas gaudavai, o ne ant popieriaus 😀
jus man pasakykit mamytes, gryztu vel prie tos temos. jei mano alga tarkim ant popieriaus 800lt. tarkim. tai as pirmus metus uz vaikeli gausiu 100%, tai yra 800lt? mano pradyrbta daug, be pertrauku trys metai, taip kad 12men darbo per du metus tikrai susidaro
neveliau kaip per 15 darbo dienu
o per kiek lako galima pasimt nestumo pasalpa?
Abejoju, kad gausi sodros, bet kraiteli tikrai gausi, 97.5 greiciausiai, jei gimdysi ir busi priziurima Lietuvoje. Ir jei grizus uzsiregistruotum darbo birzoj, gautum 2MGL pasalpos nesciajai, zinoma, jei siuo metu niekas nepasikeite.
kad uz pagimdyma vienkartine pasalta gausi tikrai 1400lt o del dekretiniu abejojiu
agneagne,taip pagal paskutiniu 12 mne.gaunamas pajamas iki isejimo i nestumo ir gimdymo atostogu
sveikutes man ir idoma mano situacija as danijoje gyvenu ir dirbu bet nelegaliai tai lietuvoj nei birzoj stoviu nei neturiu metu darbo stazo tai visgi smalsu ar imanoma ir man gauti ta pasalpa pries gimdyma ir ar gausiu kazka uz vaikeli kai jis gims?