Mama Neringa klausia: jeigu esi dabar motinystes atostogose ir pradėtum lauktis antro vaikelio ir jis gimtų, kai pirmam vaikui būtų metukai ir 10 mėn., tai ar pašalpą gautumei tokią pačią kaip ir pagimdžius pirmą vaikutį. Kaip skaičiuojama? Pagarbiai, Neringa
tai tau dekretas baigesi, dabar tiesiog eini atostogaut, tai prie ko cia motinystes ismokos nesupratau?
tai tau dekretas baigesi, dabar tiesiog eini atostogaut, tai prie ko cia motinystes ismokos nesupratau?
tai motinystes atostogu pinigai, taip?matai as isejau i dekreta, o man stazo buvo 9 menesiai.Pasibaigus dekretui dasidirbineju iki 12 mnesiu staza ir einu i atostogas
gaunasi tie patys 840 dazniausiai
mazes ne dekretiniai, o jau po gimdymo gaunami pinigeliai
an tpopieriaus raso minimuma.Bet mums moka 60 lt i diena i rankas
gauni 650 , o sumoka 400? nu tikrai ne, nes yra neapmokestinami pinigai. jis tiek sumoketu jei gautum 1200 kokius ant popieriaus
as tarkim iki birzelio dirbu, o paskui einu atostogu.Man mazes?
o tai kaip su tuo mazinimu nuo liepos?
ir tikrai neskaiciuoja kiek ant popieriaus gauni, juk ne bus taip, kad mano alga buvo 4000, o ant popieriau virs 6000 tai man virs 6000 niekas nemokes, mokes kaip ir anksciau gaudavau
man savininkas tai sake, kad 400 moka mokesciu uz mane
nu tikrai ne 400, nes dabar neprisimenu tiksliai, bet apie 380 lt yra neapmokestinamas minimumas, lieka apmokestinti apie 400lt tai mazdaug 130 -140lt gaunasi nuo minimalaus uzmokescio i sodra, todel ir yra jei 8ooant popieriaus tai apie 650 i rankas
tai man nuo minimumo bus kazkur 650?as kiek suprantu jei speji iki liepos iseit atostogu motinystes, tai nemazes pinigai.Mazins tik naujoms mamytems.o mokesciu nuo minimumo sodrai apie 400 man moket gaunasi
taip,bailiuke,skaiciuoja kiek rasoma ant popieriaus
del to ir nemegstu tokiu imoniu kur rodos dirbi ir uzdirbi, o tik kas atsitinka ar pastoji ar susergi ir iskart atsiliepia tai☹ tikriausiai mes lietuviai vieni taip darom pasaulyje... aisku, kad uzteks, bet visada noris juk kuo daugiau😀
as prasiau,zinau ta visa algos pasikelima,siuliausi pati uz save moket sodrai nuo tu 800lt. bet ji sake kad labai daug reiks moket, o pakils tik 50lt alga. na zodziu daug aiskint.tai taip ir paliko. na uzteks kiek bus.
cia yra minimalus atlyginimas, 650 i rankas reiskias iseina tai ir daugink is 4. reikejo iskart pastojus reikalaut ta kas mokama vokelyje pervest i oficialu atlyginima. vos nedvygubai daugiau butum gavus
tai sakau kad as i rankas gaudavau nelegalia alga, virs 1000lt. tai kaip tada zinot kiek man atskaiciuos nuo tu 800lt. ? beje, as birzelio pabaigoje einu i dekreta, bet tai kad dekretiniu nemazina, mazins tik tas menesines ismokas, vietoj 100proc bus 90proc pirmus metus ir tt.bet cia visoms mazins, nesvarbu kada tu isejai .visoms karpys.o tu dekretiniu ir vienkartines kai gimsta vaikelis nemazins kiek zinau, klausiausi.ir skaiciausi puslapiuke sodros.
ne, kiek i rankas gauni tiek dauginj is keturiu, beje tu po liepos 1 eisi i dekreta ar iki?
o bazolfu tos keturios algos tai skaitosi tas kas ant popieriaus? ta prasme jei pas mane ant popieriaus lygiai 800lt, tai kazkiek atskaiciuos, ar perves 800*4? nes as i rankas gaunu daug daugiau, tik pas mane siaip cia ant popieriaus tiek.
taip,kai isejau i dekreta,pinigelius pervede mazdaug per savaite. o dabar gausiu ta vienkartine leliuko tik kai leliukas gims,ir paskui del motinystes pasalpos reiks eit i sodra
o tau bazoflu dabar moket prades tik po gimdymo?
cia jauciu nuo savivaldybes priklauso, man vilniuj sake ne anksciau 10 darbo dienu lyg tai
bailiuke,i dekreta isejau balandzio vidury. sodra ismokejo pinigelius uz 4 menesius,tai gavau 4 algas iskart:}
o per kiek dienu ismoka tuos 260lt
man bent jau sake atnest pazyma is gydytojos, kad iseinu i dekreeta ir pristatyt i socialines rupybos skyriu ir ismokes 260 lt, tokia pat pazyma atnest i sodra ir ismokes uz 3 menesius , po to mokes tik tada kai jau atnesiu pazyma apie tai kad pagimdziau. su vaiko gimimo liudijimu vel eit i socialine rupyba ir ismokes 1460 lt kraitelio
o kaip dekretine pasalpa skaiciuojama kas pasakys? uz kiek menesiu ir koki dydi gausiu? gal galetu parasyti mamytes kurios neseniai isejusios dekretiniu ar pagimdziusios, kaip dabar viskas skaiciuojama pagal naujus istatymus ? busiu labai dekinga
jei neisdirbes 12 men yra, tai kad ir iseis tevystes atostogu bet sodra nieko nemokes
laba ryta . 😀 o jei mano vyras dirb tik ant puses atao ir ner isdrbes tiek laiko ar ji isleis isvis i tevystes atostogas ir jam gales tvarkytis darbo staza ?
Skaiciuojasi,kaip jie gali nesiskaiciuot,ninyte.