Mama Neringa klausia: jeigu esi dabar motinystes atostogose ir pradėtum lauktis antro vaikelio ir jis gimtų, kai pirmam vaikui būtų metukai ir 10 mėn., tai ar pašalpą gautumei tokią pačią kaip ir pagimdžius pirmą vaikutį. Kaip skaičiuojama? Pagarbiai, Neringa
Arnutis, gali ir negrizti, bet tada ta laikotarpinegausi jokiu pajamu
kaip tai, juk iki treju metu ...
labukas mamytes, as norejau paklausti. jei esi dekrete augini viena vaika, bet jam jau du metukai, ir vel pastojai. 3 metus nieko negauni, ar reikia grist i darba, ar ne, kad antram vaikuciui butu pinigeliai. dar kai pakeite kad skaiciuos paskutinius 12men busimai pasalpai.
jei ka suzinosi naujo,pranesk😉
Na man ryt teks i DB vykti ir i seniunija...Gerai,kad cia pasiskaiciau daug ko suzinojau...Aciu mamytem uz informacija 🌷 😀
tai karolina mes dar gausim pasalpele as del to nenusimenu daras buvau dirbanti ir uzdirbanti😀,cia skaiciuosis tik toms mamytems kurios pastos nuo kiti metu lieps☹ ir nuims pasalpas dvynukas ir daugiau gimusiems,kai dabar mokama kiekvienam vaikeliu,tai mokes tik uz viena☹
incius,jei esi dabar nescia tai gausi normalius pinegelius kaip ir gaudavai su pirmu. gausi dekreto pinigelius,veliau uz mazyli vienkartine pasalpa ir po to du metus 90 ir 75%. o jau nuo kitu metu liepos men mamoms kurios pastoja,pametinuku pasalpa yra nuimama☹
Labuka mamytes,laukiuosis antro vaikucio. Gal kas zino, pagimdysiu antraji,dar pirmojo vaikucio atostogomis nepasibaigus, kokia pasalpa tureciau gauti? Aciu
tai va, nes nedirbancios dekreto negaus pinigeliu, kur nuo atlyginimo skaiciuoja, uztat gausit tuos 260lt. 😀
kiek zinau tai ta 260lt gauna nedirbancios mamytes, o ta 1430lt visos pagimdziusios.
saunuole kad nenuleidi ranku 🌷
karolina kelintoje klaseje esi? stok vakarineje mokykloje neakyvaiziniu 😉
karolina pries iseinan i dekreta neisisbrau, pasakyk kad issibruksi po gimdymo, nes jie to ir siekia kad issibrauktum iseinant i dektreta.... jei darys cp, dar gausi biuleteni, uz kuri darbo biroje tau dar pinigeliu sumokes.... (bet jei neissibrauksi pries iseinant i dekreta)
Nesciai galima stoti i darbo birze,bet kai iseisi i dekreta tave isbrauks.. O su gydytojos pazyma,kad nuejai i dekreta reiks ten kazkur nueiti ir pazymes tave,kad esi dekrete ir nieko nereikes moketi. Kai pagimdysi du metus busi ir taip drausta,o po dvieju metu jau teks arba dirbti arba vel stoti i birza 😀
labas visoms .zinoma kad galima stoti i birza nesciai ir net reikia apie tai pasakyt .jie privalo tave uzregistruot vien del to kad eitum pas gyd. nemokamai .
man rodos kad galima, tik nesakyk kad nescia 😉
man rodos kad galima, tik nesakyk kad nescia 😉
paklausk tos drauges ar ji prisiteisus elementus? nes jei taip tai ar tu noretum gyvendama su mylimu zmogumi del 400lt pasalpos tampyt ji per teismus ir sudaryt jam nepatogumus itraukiant ji i valstybes skolininku sarasa? beto manau geriausia nueit i ta socialini skyriu ir paklaust, kiekviena situacija yra savita ir visiems gali skirtingai priklausyti
nu pagalmane tai nesvarbu, manes amziaus neklause, bet pagal mane ir matosi kad man seniai suejo 18😃
labas, as va isejau i dekreta treciadieni, tai galiu pasakyti, kad tie 260lt dirbanciom nepriklauso, o a1430 gaut turi visos gimus vaikeliui. nera skirtumo kada susituoksi, registruojant vaika reikia vaiko tevo paso kopijos ir jo rastisko sutikimo jei nesat susituoke ir jo paso kopijos ir santuokos liudijimo jei susituoke😀 bent jau man taip pasake metrikacijos skyriuje
taip jau antrais metais ne pyragus moka dar sumazins☹as is vis auginu tris vaikucius dvynems 1,5m tai be gailescio nureze daugiavaikes pasalpa
gaila, bet visoms mazes, as ir galvojau iseisiu ne liepos pradzioj, o savaite amksciau, kad gautusi birzelio pabaigoje, bet suzinojau kad tas nieko nepakeis. ☹
na va, galvojau, kad man nemazes
as ir ta pati zinau kaip anastazija .... o mazins ismokas ne tik naujoms mamytems, o visoms, ir anksciau isejusioms, as klausiau , sake visoms karpys ismokas....
nu bent jau man aiskino , kad ta diena kai eini i dekreta turi buti drausta, t.y dirbti. o kas del vaiko prieziuros atostogu nezinau.
as ir galvojau, kad negalima.Jei buciau isejus iskart po dekreto buciau negavus nieko uz tuos 2 metus, o db bus stazas tai gausiu, bent jau tikuosi😉
nu tada nezinau zinok, pirma karta girdziu kad taip darytu😀
taip.As iskart po gimdymo nejau atostogu, o db eisiu
vistiek nesuprantu , tu pagimdei, isejai i darba ir po to vel eini vaiko prieziuros atostogu?
bet uz atostogas 2 metus moka pinigus, as apie tuosir klausiu