Sveikutes busimos ir esamos mamytes, vis artejant lemtingajai akimirkai pradeda grauzti ir baimes kirmeliukas, aisku raminu save kad turesiu leliuka ir lyktai ta baime turetu isnykt, bet kazkaip neramu ar viskas bus gerai ar padarysiu viska kaip reikia?
Tikrai nera ko bijoti as ir galvodavau,kaip cia bus,kaip gims,viskas ivyksta savaime,kaip ir turi buti,juk vaikutis turi gimti.Zinoma kiekvienai gimdymas buna skirtingas,vienoms lengvas,kitoms sunkus.Dziaugiuosi,kad as lengvai pagimdziau.Nebijokit nera ko 😀
juk jum dar nieko kudikis tai tirkai stresuoja, jis pro tokia siaura anga lenda ir ji visa spaudzia o jus dar baiminates, pagalvokit kaip maziukam sunku
nebijokit,as pati bijojau ,bet pasirodo nebuvo del ko 😀
tai tikrai.o ko cia net su asarom bijot ir tragedija daryt.juk tada jusu mazylis bijos lyst lauk😀
na nezinau jokios baimes nebuvo nes labai laukiau, ir man tie skausmai dzin man svarbu buvo maulyte ir tik kad jai gerai butu, o ka teks iskest net negalvojau, pati mnegimdizau dare cp bet saremius pajutau maloius 😃 bet nebuvo ten ko bijoti 😃
is kur mamytes tokiu baimiu prisigaudot?☹psichologiskai cia man atrodo.nera ko ten bijot.man ir dar visai neseniai buvo pirmas vaikutis ir taip ten greit viskas prabego kad net nespeji susigaudyt😀
mirstu kaip bijau gimdyt nors dar ilgai laukt😥nei nakti miegot ramiai negaliu😥
Labute😀cia tikriausiai psichologiskai kaip nusiteiki taip lauki gimdymo.man gimdymas prasidejo savaite anksciau nei buvo pasakyta data tai buvo tikrai netiketa,bet viskas taip greit vyko kad net nespejau is tikro suprast.saremiai tik apie valanda buvo ir per 6minutes isstumiau😀tik nereikia taip stresuot ir pergyvent tada ir tavo lelyte gali bijot iseit i pasauli😀as labai stengiaus atsipalaiduot,o ir draugas mano buvo salia tai man buvo zymiai ramiau.nuramindavo kai paimdavo uz rankos ir klause manes.nes daug snekejau,net gimdydama spejau su daktarais pakalbet😃
labukas nesamone kad bijo tos kurios laukias netyciuku mano mazylis planuotas ir bijau!
laurora, man ir buvo planuotas gimdymas ir kmuk, buk rami, super kolektyvas ir gimdyklos gan jaukios o jei cp darys ir super padare, man kad ir planuotas buvo bet saremiai savaite anksciau prasidejo ir nakti veze su greitaja i kauna is siauliu, prieme puikia 😀 po gimdymo ir super buvo 😀 neturiu kuo skusits 😀 tikrai nebijok 😀 😀 o kai prasidejo saremiai galvojau kad tik greiciau, bet man pora val pries cezari jie praejo tai buvo laukimas kada isves i gimdykla 😀 ir tikrai neprailgo 😀
mums "tyciukas", bet vis tiek bijau. zinau tai, kad turesiu vaziuot i kmuk ir bus suplanuota diena, kada turesiu gimdyt, tad kai tiksliai ta diena suzinosiu is anksto, jauciu, bus nepyragai jos laukt ☹
nera ko bijot, bus kaip bus, jei vienom buvo sunku gimdyt tai nereiskia kad ir tau tas pats bus👍😀 maziau klausyk ka kiti sneka, o kai ateis ta diena, apie baimes nebus kada begalvot😃
nezinau ar tai tiesa, bet dazniausiai bijo tos gimdymo,kuriom maziukaimyra netyciukai 😀 bet esu is daug ko tai girdejusi 😀
labutis 😀 kazin ar man ji isnyks,kad net naktim sapnuoju ir bijau,netgi sia nakty sapnawau😀na nezinau kodel as taip bijau gimdymo,bet bijau tikrai...
artejant tam laikui pamatyste baime isnyks 😉 nes paliks tik begalinis laukimas 😉
man liko apie 2.5 men, bet baime isigijau gal nuo kokiu 3 men. (sweat)
man liko kazkur 3saw,bet bijau...aisku stengies sawe nuteikti kad wiskas gerai bus,bet wistiek kirba tas jausmas widuje.o dove12 sneki lengwai kaip pati nesenai tai patyrei,teisybe tu sakai kad nereikia klausyti kitu kalbu nescioms bunant,wisoms skirtingai buna.aptarsim docile wiska,kaip as pagimdysiu 😉
man irgi mėnuo liko ir kuo arčiau ta diena, tuo labiau baiminuosi...
as va lb bijau, prigazdino mane, jau men tik liko, bet vistiek laukiu nesulaukiu kada viskas praeis kai pamatysiu savo leliu 😀
nz as nestumo metu stengiaus ko maziau klausitis istoriju apie gimdymus,nes visoms skirtingai tai ir nebijojau jug nz kaip ten viskas bus😀o kai nuvaziavome i ligonine prasidejo sarmei skausmai tai tik galvojau kad greiciau viskas pasibaiktu😀viena mintis buvo kaip viks gimdymas,kaskaip neturejau tos baimes
Baime butu man tik sumazine kas, pvz vyro buvimas salia. O panaikinti jos neimanoma.
Nebijojai iki tol, kol netaejo laikas. Kai pajutau skausmus ir kai rimtai pradejo skaudeti nepakenciamai, tada visos baimes ir islindo. Greitai varem i ligonine ir visa laika nuo tada labai bijojau. Bijojau del visko.
kai pirma karta gimdziau per saremius galvojau juk ne siaip sau cia skauda-mano leliukas ateina i pasauli...
tik vis galvojau kazi kaip cia reikes pagimdyti, neisivaizdavau kaip jis pro "ten" gali islysti😀
Ir nieko,kazkaip pavyko.
Dabar neuzilgo antra gimdyti reikes,tai gal truputi labiau kinkos dreba,bet kai pagaunu save bijant sakau sau-juk ne as pirma ne as paskutine,pagimdysiu viskas bus gerai😉
klausytis dar nieko, bet va as youtube prisiziurejau, kaip kerpa, rekia ir t.t. ☹
Sverbiausia nesiklausyti tu perdetai baisiu istoriju apie gimdyma is draugiu ar kitu pazystamu. Taip tikrai nebuvo, kaip pasakoja , visos linke savo istorija padramatizuoti. As tokiu istoriju buvau ir prisiklausiusi Is visu pasakojimu nebuvo nei vieno teigiamo, del to pirmo nestumo metu gimdymo laukiau su dideliu nerimu. O kai viskas praejo, pasirodo, kad nera cia taip ir baisu. Dabar laukiu trecio gimdymo ir jokio nerimo nejauciu. Zinau tiktai, kad ta diena patirsiu tikrai dideli dziaugsma, kada galesiu pirma kart paimti savo kudikeli i glebi. Ir kai pasakoju savo istorija dar negimdziusiai draugei, pasakau: kai gims tavo vaikas, suprasi, kad si diena pati laimingiausia tavo gyvenime ir negalesi sulaikyti asaru ji isvydus (aisku, tai bus dziaugsmo zsaros) 😀
ne menkiausio laselio nera pas manes baimes, tik laaaaaabai laukiu, neapsakomai, greiciau tie saremiai kad prasidetu 😀
as manau kad niekaip neiseis atsikratyti tos baimes, kol nepagimdysi ar bent jau nepateksi i gimdykla 😀 as irgi be proto bijojau, bet jau kai atejo laikas gimdyti nebuvo kada bijoti, visos mintys ir jegos buvo sukauptos iskenteti saremius, net nepagalvojau apie baime 😀
as tai bijau del to, kad nesugebesiu but gera mama ☹
Maziau pergyvenkit, kaip man kad sake " NEBUS NIEKO KO NEGALETUM ISTVERTI" taip kad su dziugsmu skriskit i gimdyklas 😀
as irgi labai labai bijau... be proto tiesiog... kartais prabundu nakti ir kai pradedu stresuoti, tai miegu kaip nebuta... 😀