Sveikutes noreciau papasakoti savo istorija : 2002m rugpjucio 12 d pagimdziau Guste -Teodora tokia mazute 2.780ir 48 cm tikra lelyte viskas buvo gerai gryzom namo po 3 dienu . Augom kaip ir visi vaikai , bet 2002m spalio 7 diena mano dukryte mire nuo SKMS ( staigus kudikiu mirties sindromas). Atrode kad pasaulis visas pries mane , bet as nepasidaviau isejau dirbti po truputi atsistojau ant koju jau ir gyvenimas pradejo darytis grazesnis . Tik skausmas buvo didelis matai vaikus ir asaros byra . ir 2003m rugsejo 1 diena as pastojau po dvylikos savaiciu jau zinojau kad laukiuosi dvynuku , labai verkiau nes gavosi taip , kad mane jau pirma nestumo menesy paliko , taciau minciu apie nestumo nutraukima net nebuvo . 2004.05.10 as pagimdziau du saunius berniukus pirmasis gime kaip ir dukra 2.780 ir 48cm , o antrasis 2.360 ir 44cm . Jie saunus ir mieli vaikai tik labai judrus . 2009m vasario men as netekau darbo bet vasario 14 diena susipazinau su savo vyru ir siuo metu mes laukemes leliuko lelius turi gimti vasario pradzioj . Stai tokia mano istorija kai prarandi viena gauni du tad visoms linkiu , kad nenuleistumete ranku nes viskas kas vyksta tik i gera .
dauguma manes nesupranta kodel as taip noriu kuo greiciau tureti mazyli,bet pabandykite pabuti mano vietoj,as netekau pirmagymio,o dauguma kurie nesuvokia manes turi savo mazuosius,kurie galbut jau nera ir tokie mazi ir be ju neisivaizduoja savo gyvenimo.
mano draugei irgi pvz sake,kad jie gali is karto antra planuoti,nu kai sulaks pirmu menesiniu,nes jos rezusas - o vyro +.
Tarkim mano atveju gyd. sakė, kad galim iškart planuoti vaikelį, kai tik vienas gims (sergu endometrioze).
as gyvenu uk,iki gimdymo nieko blogo nemate. As kai klausiau tikejausi atsakymo jog kito lauktis galiu po metu,bet tik sake palaukti menesiniu,kad data galetu po to nustatyti.o vistiek vyrui pasakiau,kad myletis galesim tik praejus 6savaitem,nes bijau infekcijos ar dar ka pasigauti.
riesutelis kaip supratau tu ne LT ☹ o man iskilo klausimas,o daktarai nemate nieko bogo iki gimdimo?zinau yra mamyte kuri irgi praradovaikeli,bet pries 3 metus ☹ ir dabar vel planuoja pastoti 😀
tiesiog negaliu kitaip.negaliu ramiai gatvej praeiti matydama mazus vaikus,taip pat pilni namai mazyliui skirtu daiktu,nors jie ir sudedi ir pacias tamsiausias namu vietas ir uzrakinti,kad nemastyciau,bet labai sunku netekus savo mazylio.nes labai norisi paimti ant ranku,pabuciuoti,issivezti i lauka,bet neturiu ko...
Kodėl taip skubi su nėštumu?
gydytoja tiesiog pasake,kad sulaukti dvieju,triju menesiniu,kita sake uztenka vienu,bet abi sakydamos pabreze,kad tai reikalinga nustatyti nestumo datai,taciau ja puikiai galima nustatyti ir echoskopu.nes jei jau dievas duos pries menesines tai jau nieko ir nebepadarysiu. Reikes pasiklausti kas atsitiktu jei nesulaukciau menesiniu.
Klausimas nedurnas. Toks greitas pastojimas nerekomenduojamas, nebent gyd. sako kitaip.
man iskilo vienas klausimas,galbut durnas. Jei mylesiuos su vyru po 6sav praejus nuo gimdymo ar bus kas blogo jei pastosiu? Zinau,kad tikimybe pastoti yra,bet kas gali nutikti jei nesulaukusi menesiniu pastosiu?
ateis treciadieni midwife reikes jos pasiteirauti kada galesiu vel meginti pastoti...nes taip liudna matyti gatve einancias mamytes su mazyliais,kurie muistosi,miega,rekia ar dar ka daro...noreciau ir as tureti savo maziuka,supuoti ji....aisku kitas mazylis neleis visko uzmirsti,bet turesiu rupintis juo,myleti ji,zaisti,praustis,nakti keltis...
As galbut neskubeciau,taciau puikiai zinau save,kad 9men laukusi mazylio ir netekusi jo,niekaip negalesiu atsigauti. Skaiciau jog dauguma kuriom taip ivyksta arba stengiasi kuo greiciau pastoti ir taip kompensuoti viska arba kaip tik nebenori daugiau vaiku. As esu pasiryzusi greiciau pastoti,po sirdimi nesioti dar viena mazyli,kuriam galeciau skirti visa meile ir pamirsti nelaiminga ivyki,nors to tikrai nepavyks padaryti. Nes dabar labai skaudu,ypac kad uk vasariskas oras, visi vaiksto su mazais vaikais. Skaudziausia,kad pazystami irgi laukiasi pirmagymio, o as savo pirmagimio neturiu,taip ir stovi nepaliesti daiktai...
Sveikos mamytes. Balandzio 9d pagimdziau negyva berniuka...Manyje dabar tokia sumaistis,kad viena minute as juokiuosi,kita verkiu...Galbut nebutu taip sunku,jei jis nebutu buves pirmasis musu vaikas...Dabar vienintelis klausimas kuris kyla kada jus po to pastojote? As manau,kad tik kito mazylio laukimas gali pastatyti mane ant koju, kad tik meile skiriama kitam mazyliui gali padeti man atsigauti...
sveikos mamytes gal galite ar zinote kas turi parduoti dvinuku vezimelius, padekit man labai prasau
as dabar tris turiu bet tikrai turesiu dar
iš pradžiu maniau, kad man sočiai dviejų, bet dabar pagalvojau gal dar viena pora nepamaišytų😀 tik kad nėštumąs ir gimdymas nelengvas, be to gyvenam Lietuvoj, sunku butu su keturiais vaikais.
cia tureju buti sugalvosi
uoga dabar tikrai savo vaikucius kaip kokius visciukus ziuri ir dziaugiesi . tikiu po kokiu keliu meteliu sugalvosiu dar viena 😀
Tai va as jau irgi kartais pamastau apie knyga nes gyvenime turejau daug praradimu ir nuopuoliu taciau atsikeliau ir einu man kazkas trynkteli per pakynkius o as keliuosi ir net kruvinais keliais kabinuosi i gyvenima ir einu
Enigma tikrai tavo istorija verta net knygos, sujaudino labai, aš taip pat turėjau praradimą, persileidau, bet vėliau susilaukiau dvynukų, kaip ir sakei, prarandi vieną, gauni du😀
zinai as kai pasigimdziau dukryte skaiciau ta
knyga bet gaila jog apie si sindroma parasyta 3-cio men aprasyme . as ja skaiciau tipo kiek vaikui tai is eiles . ir manau toki dalyka turetu pasakyti gydytojai nes tai nenustatyta nuo ko
Enigma tu šaunuolė, kad atlaikei išbandymus. Nieko nėr skaudžiau . . . Apie šį sindromą aš žinojau, taip pat skaičiau knygoj pirmieji kūdikio metai ir klioviausi patarimais, nes labai bijojau to . . .
Džiaugiuos už tave, kad turi nuostabią šeimą 😉
Tas kas prarado tapo stipresnes ir dabar kekviena minute praleista su savo vaikais svente 😀
Oi,Dieve....labai uzjauciu mamytes,iskentusias toki nepakeliama sielvarta.As atsimenu taip pat vis tikrindavau ar mano dukryte kvepuoja normaliai,nes buvau pastebejusi,kad miegant,ji kartais nustodavo kviepuot ir as su baime laukdavau ,kad ji ikveptu oro.Isibaiminusi nulekiau su dukryte pas neurologe ir ji mane nuramino,kad vaikuciui nutruksta kvepavimo ritmas del besikeicianciu miego faziu.Apsiraminau,bet vistiek dar ilgai stebejau savo mazyle,nes toks kvepavimas kele nerima.Internete buvau skaicius,kad vaikutis gali neikvept oro ne daugiau,kaip 10sekundziu,tai ir skaiciuodavau vis.....Dabar viskas gerai,miega ramiai,kaip angelas 😀
zinau atveji kai vienai mamytei nuskendo sunus, o po kurio laiko dvynukai gime..kaip sakau, kompensavo dvigubai, bet realaus skausmo netekus vaiko nieks neatstos...
Eina sau bet paskaicius tai asaroti pradejau , blyn man taip graudu girdeti kai yvyksta tokie dalykai . stiprybes tavo draugei
Aciu , visoms net neysivaizduojate kaip lelius pilve duodasi , su dviem atrodo lengviau buvo
ir mes linkim, kad Jums butu sweikutis leliukas it ridikiukas 😃 😉
Ne bet tikiuosi kad bus sveikutis ir aktyvus kaip sitie
o dar nezinot ka turesit?