Sveikos mielos mamytes, norėčiau jūsų paklausti mano draugas įdėjo į skalbimo mašina drabužius ir viena jo džemperį išmetė tokiomis rudomis dėmėmis.Jis skalbė tik skalbimo milteliais ir nenaudojo jokio minkštiklio dėl ko ,taip galėjo nutikti? ar ta dėme galima kokiais nors būdais išvalyti? patarkite...ačū
Sveikute,o stai mes su vyru taip pat pasirinkom gyvenima svetur,mano mazytei 2menesiukai ir stai uz menesiuko isvykstam pas vyra i londona. Baisoka biskeli su tokia mazyte vykti i svetima vieta,bet nematom jokios kitos iseities,nes mums cia sunkoka isgyventi,kai visur kainos milziniskos,paliai gaunamas musu pajamas. Norisi dukrai suteikti tokia ateiti kokios ji verta,bet skaudu,kad negalim to suteikti bunant savo gimtinej.
laba diena visoms. As esu nauja tai va visa savaite skaitineju visokias temas pasisakymus,bet noriu ir pati prisijunkti,juolabiau noriu pabendrauti su savo tautietem,as gyvenu Airijoj jau prasidejo astunti metai,mano mazytei buvo 10 menesiuku kai isvykome cia,taip sunkumu buvo dauk del to ir ryzomes,bet Lietuva del to nekalta paprasciausiai valdzia bloga ir tiek,o lietuva as myliu mano mergyte jau antri metai lanko airiska mokykla o sestadieniais lietuviska ir jau baige pirma lietuviska klase ir as dziaugiuosi jog yra lietuviu mokyklele,nes tikrai galvoju kazkada grisiu,taip piniginiu atzvilgiu geriau cia,bet nesvarbu turim mes ir ta masina gera ir rubu ir daiktu,bet jie man vis tiek neatstos mano tevynes.Labai dziugu uz tas kurioms nereike isvykti kitur,tai labai dziugu.Norejau kreiptis i Raimonda taip matau turi dauk patirties visur,bet nereike taip kalbeti kitom jog egzistuoji tai reiske negyveni tu klysti,mano seima turi viska namai pinigai daiktai,bet nesijauciu gyvenanti nes esu svetur ir jauciuosi svetima,as taip pogi esu arsi visuomet uz teisybe kovoju,bet pavargau ir man sunku,noriu jaustis tikru zmogum o taip gali jaustis tik savoj saly,niekada niekur kad ir kiek gyvensi nebusi savas pripazinti tai reike,nes tai tiesa,tu labai nori visur buti teisi,is dalies esi teisi,bet ne visi taip masto kaip tu ir ne visiem reike to kas tau atrodo pilnavertis gyvenimas,negalima taip siulyti savo nuomone,nes mes visi skirtingi.
sveikis,mes va ir isvaziojam su maziuku,ten apiforminu pasalpa nebloga,pades su butuku,na o cia paskendom skolose uz buta,na gal bus geriau svetur,visai nesigailiu isvaziodama
http://erika-nakrosaite.blogspot.com/
gera man ir Lietuvoje.
negavau krabu aidar tai su krevetem,nes jau labai noriu to skonio 😀 krabu lazdeles perku kur menke ir extraktas tipo,kitokiu ir nera,dar laisos skonio,bet plastikiniai man jie
atsiprasau visu, nuosirdziai, bet as irgi tokia, nieko sau negaliu padaryti, bandau toleruoti, nes ir kaimynus turejom gelsvus ir siaip pilnas centras ju, nes medicinkej mokosi, bet man net bloga pasidaro, kai jie kur arciau....
oho vaivita, tai tavo brolis rasistas, jei jau nekenčia kitokios spalvos žmonių
zinot, kada dziaugiuosi, kad niekur neisvaziavau? kai brolis su seima grizta i LT ir einam pasivaiksciot per Laisves al, jis net nekalba, o saukia: "Paziurek, kokie grazus zmones, kokios mergos, cia visur kalba lietuviskai, cia vaiku zaidimu aikstelej visi "balti" ir bendraujantys" ir t.t. tada einu sau po nosim sypodamasi "gerai, rupuze, kentek ten toj anglijoj, lekei ne is bado, o kad neiseina uzdirbt 10.000 lt per men" 😃 jis ten uzdirba 8000, bet kiekv vakara per skype man sako, kad jau tuoj gris, dziaugiasi, kad vaika islaikyti pigu, bet i vaiku darzeli neleidzia, nes tiesiog nekencia juodziu ir kt tamsiu zmoniu ir t.t. va taip kartais del pinigu kencia zmones ir sedi delfyje, kada krize baigsis 😃
Laimonda labai,daug turėsi prigamint,matai,kiek čia mūsų😃beje kokius krabus naudoji?😃
Ziuriu visos kurios isvaziave is Lietuvos tos ant jos ir deda... As tai dar visaj neturiu labai del ko skustis yra daug gerai, nera bus😃
man gera gryzti del artimuju,aplankyti juos,pasibuti,patinka man pati Lietuva nes kitaip ir buti negali nes as gimiau joje,tai tik risys vidinis,bet jos vidines sistemos nepalaikau ji tikrai prasta 😀
lekiu i parde krabu pirkt-vakare salotu pavaisinsiu 😃
Mergaite6, kazkurios rase, kad Lietuvoje blogai, politikai vagys, ner gyvenimo ir pan. Cia rasau ne zodis i zodi (kad vel nebutu nesusipratimu), o apibendrinu, tai kas buvo pasakyta. Tai cia lengviausias kelias imti ir dejuoti. Juk senyvo amziaus bobutes suseda ir taip guodziasi vienos kitoms, tai taip ir mes. Tai ir sakau, kad jei cia blogai, tai reikia begti is cia.
Kadangi man nera blogai, o jei buna juodesniu periodu, tai nesedziu ir nedejouju, o imuosi kokios nors veiklos, kad uzsibirbciau lita.
pajuokavau, nenorecaiu ir as, gal kaip nors patys issiversim 😀
😃 na as tai nenoreciau vaikam ant sprando sedet,kai jie patys tures seimas...
gal vaikai islaikys, o mes su seniu gulesim bambas isverte 😃
jo reikia dirbti,bet jei nori i pencja isejus dar koki 10metu gyventi,turi buti nemazai susikaupusi...turiu omeny,jei negalvoji apie pencija is valstybes...
as tai net nesitikiu, kad reiks gyventi is pensijos, geriau apie negalvoti, o uzsidirbti
na daug ka reiskia 5 vaiku motina,tai irgi l sunkus ir atsakingas darbas...be to ne visos taip anksti isejusios,kitos are iki pat galo.o dabar turi skaiciuoti kiekviena centa,kad isgyventi...man gaila tu senuku...gal ir mums taip bus.bet gerai,kad as pencija kaupiuosi ne lietuvoje😃 tad niekas neatims😉
pensininkai pensininkams nelygus, mano babele, kuriai jau nezinau, kiek virs 90, kaip 5 vaiku motina ( o tokiu daug) isejo i pensija gal 40 metu, tai paskaiciuokit ,kiek metu ji pensija ima, o kiek mokejo mokescius?
tai va valdzia ir atima is tu kurie dar like lietuvoje paskutinius grasius...
sveikos damos, neskaiciau visko, nes fiziskai neimanoma ta padaryt 😀 Pasakysiu savo seimos nuomone siuo klausimu.
Yra saliu, kur tikrai noreciau gyventi, auginti vaikus ir...tiesiog laisvai gyventi, o ne verztis ir taip trumpa dirza. Bet.....koja kisa sovietinis auklejimas jausti kalte..visur....padeti tevams, padeti artimiesiems, galu gale valstybei, nes ji mane isaugino (tarkim😀).
Jei buciau isvaziavus genama polekio, meiles ar darbo pagal issilavinima, net nesvarstyciau cia ir nepezeciau, bet po perkunais, baigem mokslus, mokejom mokescius valstybei, kad dabar veltedziai mano mokescius pasiimtu? Nu ne, auginsiu vaika 2 metus, tegul atiduoda man, o paskui, ziurek, ir ekonomika atsigaus (zada prezidente 2012 m😀)
Beje,. as optimiste 😀
raimonda,as uir verkciau ir skusciausi,jei buciau pencininke.juk jie ir dirbo ir mokejo mokescius tam,kad paskui galetu nors pries mirty pailset...bet deja,valdzia atima viska...
Aš savo ateities Lietuvoje neįsivaizduoju ir apie tai pasvajoti man net tėvai neleidžia 😃 Po poros metų planuojame visi išsikraustyti į Švediją pas tėtį, tad mokslus pratęsiu arba ten, arba pas giminaičius Anglijoje 😀
kazin ar nors vienas pensininkas yra belikes nedejuojantis ☹
o juodoji kronika yra visur,visur zudosi,vagia nors lt pasizymejusi gan ryskiai pasaulyje 😃 banditizmu cia ir juokas per asaras..
as kalbu ir palyginu su kokiomis sitacijomis esu susidurusi lt ir cia 😀
o kaip su anstoliais susitarti jei ne paslaptis?😀
Raimonda 😀 esu tikra jei atsiverstum salies kurioje gyveni laikrasty joje irgi butu juodoji kronika... ir politines eko nekokios naujienos...
ir vaikai klases iszudo ir panasiai. visur smirda. 😛P
tik ant kitu sakyti lengviausia😉)
mane nubaude uz nesusimokejima masinu aisktelje po gimdymo. ant lapelio buvo uzrasyta israsytos baudos laikas 8.01 . mokejimas nuo 8!. po sekmadienio (nemokama) atejau pirmadieni is pat ryto susimoket. ir radau bauda!... kazi dar kiek rode mano laikrodis. nei daug nei mazai bauda 60 lt. neteisybe. bet kitokiu nesamoniu buna ir kitur...
va del tu blokavimu ir anstoliu tai tikrai taip nesamoningai gaunasi.Gerai, kad dar siluma, vandeni gali ne kas men sumoketi, jei nera lt
Lt kas man nesuprantama jei zmogus skolingas tuoj saskaita uzblokuoja,debilai ar ne taip tai is kur tam zmoguio atiduoti ta skola....cia ateina net i namus ir tarasi ,bando rasti sprendima,paskaiciuoja tavo pajemas,padalina,bando rasti paildomu pajemu ir tt galeciau rasyt ir rasyt o va mama vieno lt nedaomejo telekomui atsisakydamo jo,po 3 METU atejo antstolis tai yra uzblokavo korta vien del 1 lt ir procentu 450lt ar cia NORMALU sistema SUPUVUS ir desiu as purvais ja kol nebsu teisybes su pensininkais,invaldinais ir ka cia kalbet..pasaka be galo..
aistes komentaro nelabai supratau...