Alimentai

26. Feb, 08:27

Laba diena ar galiu vyrui priteisti alimentus jeigu jis ta vaika isidukrino skyrybu atveju.Dekui

21. Jan 2012, 21:11

Mes su vaiko teciu nebuvom susituokia ir kartu negyvenam. Jis savo noru sutinka moketi alimentus, o i teisma kreipemes del garantiniu, nes neaisku ar po keliu metu jis toliau geranoriskai sutiks tai atlikti.

21. Jan 2012, 19:32

tame ir esme kad gal dauguma ir kreipiasi del tu garantiju,sakykit man cia daug kas sako nesamone bet advokatas pas kuri buvau sake toki dalyka kad jei duodi i teisma del vaiko gyvenamosios v. nustatymo teismas vyksta tame mieste kur yra atsakovo gyv.vieta.o ne mano su dukra.tai tiesa?

21. Jan 2012, 18:21

Nebuvo ginco, bet mums advokadas sake, kad kitaip neimanoma teismu pateikti, reikia butinai ieskinio.

21. Jan 2012, 17:53

Mums teismo islaidos buvo 22.50 lt. Vaiko tetis sumokejo, nunese kvita i teisma, ieskiniui nepriestaravo. Bet is teismo parejo ne nutartis po 20 dienu, o vykdomasis rastas, nors vaiko tetis man neskolingas. Dabar as nezinau ar man dar laukti, kad pastu atsiustu nutarti, ar eiti i teisma klaustis.

21. Jan 2012, 14:39

Mes tik kopijas dokumentu teismui tedavem, orginalu nereikejo. Mes viska darem kaip ir jus. Sumokejom uz teismo islaidas, nunesem i teisma kvita. Ir atsiunte vykdomaji rasta mums, o ne nutarti.

21. Jan 2012, 14:19

tai vaiko gimimo liudijimo originalo nereikejo jums i teisma pristatyt?

21. Jan 2012, 14:18

o eiti pas notara man mintis nekilo,nes veliau jei reiks tai vis vien i teisma kreiptis o dabar tik pas anstolius jei nemokes rasta nunesiu ir viskas.

21. Jan 2012, 14:16

as nunesiau i teisma,tevas gavo dokumentus na pranesancius kad reikia sumoket per 20berods dienu teismo islaidas jei nepriestarauja ieskiniui ,susimokejo.ir viskas as gavau dokumenta patvirtinanti kad teismo sprendimas isigaliojo,tada nuejau i teisma ir atsiemiau dokumentu originalus.

21. Jan 2012, 12:37

Mums Taurages visi notarai pasake, kad tokiu sutarciu neraso. Tada teko eiti pas advokata ir nesti i teisma ieskini.

20. Jan 2012, 18:32

As tik gavau vykdomaji rasta, kur antstoliams kaip suprantu reikia paduoti, kai tevas nemoka alimentu. O daugiau nieko negavau. Jokio laisko, kad nutartis isigaliojo. O jokiu dokumentu is teismo nepasiemem, nes net nezinau ar reikia. O kokius tiksliai dokumentus turite omenyje?

20. Jan 2012, 17:56

na as is teimo gavau rasta kad nutartis isigalioja ir viskas dar plius anstoliu sarasiuka is teismo.o dokumentus is teismo jau visus pasiemet?

20. Jan 2012, 15:57

Labas. Mane neramina toks klausimas. Su vaiko teciu nuejom pas advokata ir surasem teismui ieskini, kad susitarimo budu mokes vaikui alimentus. Po keliu dienu parejo mums laiskai is teismo. Man nutartis bet dar neisigaliojusi. O vaiko teciui tokia pat nutartis taipat neisigaliojusi, ir kiti bylos dokumentai , ragimimas susimoketi uz teismo islaidas. Susimokejo teismui. Ir manem, kad po 20 dienu pareis laiskai su isigaliojusiom nutartim. Bet as dabar gavau ne nutarti, o vykdomaji rasta. Gal zinote ar mes dar gausime nutartis? Nes kaip suprantu, kad vygdomaji rasta as turiu duoti antstoliui jei vaiko tetis nemokes pinigu, bet jis moka.

17. Jan 2012, 14:31

jei tik pas notara bus patvirtinta pamirsau parasyti😀

17. Jan 2012, 14:31

o ar toks susitarimas galioja ir nemokumo atveju?jei nemokes kur tada mamytem kreiptis pas anstoli ar i teisma?

17. Jan 2012, 12:24

man reikia garantiju ir formalumu😀

16. Jan 2012, 22:18

o man va ir susitarem kad pas advokata eisim viska bet pasake zinok duociau daugiau jei neisi i teisma o jei eisi maziau,galvoju ai tebunie nueisiu iki teismo susimokejau islaidas pries 3 metus,o dabar galvoju gerai kad taip padariau,nes jau moket nebenori ir gailisi kad sutiko moket.

16. Jan 2012, 22:16

tai va tau pasiseke su vyru😀 kad ir santykiai gal nutruko nesigilinu kur nereikia bet supranta kad reikia prie vaiko islaikymo prisidet

blogietee blogietee 16. Jan 2012, 20:09

na čia nuo žmogaus priklauso, aš jau 7 metai susitarimo būdu be teismų gaunu, ir sumą vis didina, nepasitikėčiau, eičiau į teismą.. bet pats žino, kad teisme laimėčiau net kelis kartus daugiau, nes turi verslą, bet dukrai užtenka tiek ir nelakstau po teismus

16. Jan 2012, 17:28

blogiete buna ir taip kad zodziu susitaria o po metu ar keliu pasiuncia kuo toliau o va kad ir sutartu budu graziai teismo patvirtinta ir niekur nedings anstoliam pranesi ir bedu maziau.

16. Jan 2012, 17:26

linciuke.minimaliai kiek zinau jei nedirba neturi pajamu daug tai jei nepasikeite 185,o valstybes rekomenduotina suma kuria siulo teistis yra 400lt,jei draugisku sutarimu nueinat pas advokata abu,suraso jis ieskini teismui ir kiek pamenu per menesi sutvarko,na jei ten teismuose nera daug bylu ir pan.tik teveliui kelis litus uz teismo islaidas sumoket reikes,o ir teisme tokiu atveju net nereikia dalyvauti tik dokumentus tau atsiuncia kad jau priteisti,jei ka domins smulkiau klauskit😀tik as dazniau skaipe sedziu ir ten greiciau galiu atsakyti arba i elektronini man😀

16. Jan 2012, 17:22

vilmenar,ar priteisti elimentai ar ne su vaiku turi matytis na nebent kiaule vyras ir pan,uztai nenori leisti.bet jei bus priteisti elimentai ,nustato lai gyvenama vieta pas save mama vaikuciui jei to nepadare,ir tarp musu snekant gali leist gali ne.cia jau kaip pati mama nores,o jei tevui tai nepatinka lai kreipiasi i teisma del lankymo valandu nustatymo,o cia jau vel atskira sneka.bet kol kas cia tik mamai zinot ar vaikui reikia to tevo ar ne ziurint koks jis tevas vaikui iki siol buvo.

blogietee blogietee 16. Jan 2012, 17:10

Linciuke, jei draugiškai, tai kam dar procesas? susitariat ir viskas. tau formalumų reikia?

16. Jan 2012, 16:37

kokia minimali alimentu suma? beto kiek laiko uztrunka procesas, jei draugiskau sutarimu.

14. Jan 2012, 22:27

o kai jau priteis teismas kiek moketi alimentu,kaip yra su vaiko pasimatymais is tos puses kuri moka alimentus? Ar turi tevas teise matytis su savo vaiku kai jau mokes saziningai kas men. alimentus? Nes yra taip,mama nori alimentu,bet tevui su vaiku neleidzia matytis.Ar tai gali elgtis?

14. Jan 2012, 22:22

oi aciu jums mamytes,bet cia ne man reikia,o mano pazystamai,ji nera cia prisiregistravusi,tad sakiau as uzklausiu,jugi vistiek yra mamyciu jau su tokiom prpblemom susidurusios 😀

14. Jan 2012, 22:00

vilmenar dar jei domins klauskit as patiprisiteisiau elimentus tad truputi zinau kaip ir kas ten😀

14. Jan 2012, 21:58

nesantaika jei jis moka tiek kiek moka po 500lt tai jei sutiks gali moket ir po teismo tiek pat,nera lubu 400lt tai tik rekomenduotina suma,jei buves vyras draugas nori moketi po 500lt tai nemanau kad teisiskai tai patvirtint nesutiktu juolab kad jei nores po to pats gales kreiptis del sumazinimo,bet tai jau jo rupestis bus

14. Jan 2012, 21:55

vilmenar,siuloma valstybes taip sakant rekomenduotina suma kurios gali prasyti yra 400lt,bet tai tik rekuomenduotina suma.dar teismas atsizvelgs i tai kiek jis gauna algos manau na nebent tu pateiksi irodymus kiek menesiui reikia vaiko islaikymui darzelis rubai maistas ir panasiai,o jus kreipsites i teisma del to kad nenori moket?ar tik tam kad butu ramiau nustacius ir iseina susitart?

14. Jan 2012, 21:46

Sveiki,
Kiek kainuoja paduoti dokumentus alimentams ir kas paskui tas islaidas apmoka?
Jeigu tevas dirba anglijoj legaliai ir jo alga yra 3000 Lt.kiek jam teismas daugiausia gali priteisti alimentu moketi?
Ar yra kokios nors lubos alimentu prisiteisimui,nuo ko tai priklauso,nuo kiek mama uzsipraso vaiko islaikymui ar nuo vyro atlyginimo?

10. Nov 2011, 09:27

Sveiki, su vyru auginame pusantrų metukų sūnelį. Vyras pasiėmęs tėvystės atostogas ir gauna išmokas nuo minimalaus atlyginimo. Aš šiuo metu niekur nedirbu. Jo buvusi žmona su jo sūnumi gyvena Amerikoje. Vyras pinigus moka pagal žodinį susitarimą, bet jai vis mažai, įsivaizduoja, kad čia toks pragyvenimo lygis, kaip ir tenai. Norėjau paklausti, kiek realiai jinai galėtų reikalauti alimentų? Jo sūnus iš pirmos santuokos vasaros atostogas praleidžia pas mus, taip pat yra visų įmokų kvitai.

1 2 3 4