Žaidimai ir vaidinimai pirštukais

Žaidimai ir vaidinimai pirštukais

28. Aug 2017, 13:58 Egelė Egelė

Artėja ruduo, ilgesni vakarai ir žaidimams visi turėsime šiek tiek daugiau laiko. Mes labai mėgstam pirštukų žaidimus. Pirštukų žaidimams idėjų semiuosi iš Kristinos Savickytės įrašų. Esu išklausiusi jos vedamą ciklą internetu apie teatro užsiėmimus su vaikais, gavau tikrai labai daug naudingos medžiagos, kurią galiu pritaikyti kasdienybėje :) Mums labai patinka žaidimas "Kas namelyje gyvena? "

https://www.youtube.com/watch?v=bW5bTuHiyYc

Jei dar kas neatradote pirštukų žaidimų siūlau išbandyti :) Kiek teko susidurti visi vaikai mielai įsijungia, kartoja, išmoksta ir prašo DAR :D o apie jų aprašomą naudą vaiko kalbiniams įgūdžiams jau tikriausiai visos žinom :)

Esam iš IKEA įsigija pirštukų lėlytes, šios praverčia važiuojant mašina ilgesnius atstumus. Prisimenam daineles, jeigu mokam apie turimą gyvūnėlį, kalbam kur koks žvėrelis gyvena, ką mėgsta valgyti ir pan.

20170828133535-79369.jpg

Sekam daržo pasakaitę pasidarę figūrėles iš čia: 

https://www.dropbox.com/s/54sig3ur1bu3mwy/darzoves%20pasakai%20%281%29%20%281%29.pdf?dl=0

20170828133958-18156.jpg

O taip pat turim pasakos ROPĘ herojus. Šią pasaką mano didžioji labai mėgsta, tad pasakojant pavaidiname: 

20170828134409-46843.jpg

Nors dar nesinori galvoti, bet artėjant šaltąjam sezonui siūlau pasižymėti tokią idėją, kurią ir mes ištraukėme iš interneto platybių. Pasigaminkite šviesos dėžę ir sekite pasaką PIRŠTINĖ. Labai smagu tamsoje, šviečiant tik dėžei sekti pasaką ir dar vaidinti, gal turėsite figūrelės pasakos herojų, jei ne tiesiog galima susiradus atsispausdinti, ant dėžės pasidėti pirštinę ir ten apgyvendinti pasakos herojus. Dėžę tikrai panaudosite ne tik pasakoms :)

Taip pat siūlau į balonius prisipilti įvairių kruopų (vien pripildymo procesas ko vertas :D ) nusipiešti ant balionėlių įvairių emocijų ir  pažaisti, aptarti koks balionėlis kokią emociją išreiškia, pakalbėti su vaikučiu kada veideliai būna linksmi, liūdni ar kitokie...

 

Mažylės žvilgsniu:

 

 mažylę po turputėlį taip pat įtraukiam į pirštukų žaidimus. Stebi, suklūsta ir klauso. STENGIUOSI :) kiekvieną dieną pamasažuoti jos delniukus, paglostyti, paimti už kiekvieno pirštuko, literatūroje minima, kad toks masažiukas prisideda prie gerų kalbėjimo įgūdžių.