Yamahos muzikos mokyklos 25-mečio koncertas

Yamahos muzikos mokyklos 25-mečio koncertas

21. Dec 2018, 13:08 Stebulė Stebulė

Kai mūsų pirmagimei Žemynai buvo 10 mėnesių, atradome Yamaha muzikos mokyklą. Iš pradžių žiūrėjau į tai skeptiškai, nes tikrai netikėjau, kad tokius mažylius galima mokyti muzikos, tačiau ėjome daugiau dėl pramogos, nes gyvenome Rietave, kur veiklos pasirinkimas tikrai ribotas. Ir jau vos po kelių pamokų pastebėjau, kad rezultatas tikrai yra.

Yamahos muzikos mokykloje patys mažiausieji lanko ruoniuko Robio programą, kur mokosi mušti ritmą, groti įvairiais paprastais instrumentais, jausti taktą, toną, bendrauti su vaikais, išmoksta įvairių žaidimėlių, užduotėlių. Vėliau pereina į aštuonkojo programą, o nuo šešerių į meškučio. Taip ir lanko mano mažylės Yamahą nuo pat pirmųjų gyvenimo metų. Aštuonkojo programa trunka dvejus metus, tad dabar ją lanko abi mergaitės. Čia jau atsiranda ir vadovėliai, susikirstyti į įdomias temas pagal metų ratą, gyvenimo kasdienybę. Kiekvienoje temoje yra dainelės, eilėraštukai, į knygeles atliekame įvairias užduotis.

20181221130814-27470.jpg

Muzikos mokykla du kartus per metus rengia koncertus, kur vaikai parodo, ką moka, pratinasi lipti ant scenos, įveikti scenos baimę. Auditorija geranoriška, neteisianti, nes tai - vaikų artimieji.

Šiemet sudalyvavome 25-erių metų mokyklėlės gyvavimo Lietuvoje koncerte, kuris taip pat buvo ir kalėdinis. Vaikai pasipuošė, pasirodė ant scenos ir gavo dovanėlių. Gal kiek ir apmaudu, kad viską puikiai išmokę, ant scenos ne visada vaikai taip ir padaro, nes susijaudina prieš didžiulę auditoriją. Tačiau namie juk matome, kad moka, labai džiaugiasi ir giriasi dalyvavę koncerte. Reiškia, ši patirtis naudinga ir prasminga.

Džiugu, kad Yamahos mokykloje vaikai susipažįsta ir su klasikine muzika, ją pamėgsta. Klausydami klasikinės muzikos vaikai atlieka tam tikrus judesius, susieja melodiją su žaidimu, veiksmais, taip geriau atsimena, atpažįsta kūrinį.

Yamaha muzikos mokykla man atvėrė kelią į ankstyvąjį vaikų ugdymą ir leido susidaryti jam palankią nuomonę. Be abejo, nereikia vaikų apkrauti pernelyg dideliu būrelių kiekiu, tačiau vienas prasmingas būrelis per savaitę tikrai daug duoda vaiko išsilavinimui.


Stebulė Stebulė 27. Dec 2018, 09:26 kodelcia

taip, tėtis nuostabus 😀

kodelcia kodelcia 21. Dec 2018, 21:28

Ir tėtis jūsų šaunuolis, kad kartu su vaikučiais bendroje veikloje dalyvauja 🌷