Vaikystės gidas: saulės akiniai ir skėtis nuo lietaus - Airijos kasdienybė

Vaikystės gidas: saulės akiniai ir skėtis nuo lietaus - Airijos kasdienybė

06. Aug 2015, 13:06

Sveikos mano virtualios draugės!!!

Norisi pradėt vieno mūsų lietuviško atlikėjo žodžiais: jūs laukėt? Aš sugrįžau!.. na, jei ir nelaukėt – aš vistiek sugrįžau :)

Jaučiu pareigą prisistatyt toms, kurios neseka mano blogų. Taigi, esu viena tokia įkyri blogų rašinėtoja :) Tik va, tris savaites buvau dingusi „iš eterio“ – svečiavausi pas brolio šeimą Airijoje.

Grįžome šiąnakt. Pilni įspūdžių. Vieni iš jų labai šilti, asmeniški, kiti kvapą gniaužiantys, žavintys – turistiniai. Pabudome po 10 val.. Nieko nepadarysi – spėjome priprasti prie pasikeitusios laiko juostos :) Prireiks laiko sugrįžti į vėžias. Šį kartą noriu tiesiog priminti apie save ir pasidalinti savo įspūdžiais, kas mane nustebino/ sužavėjo/ nudžiugino lankantis Airijoje (tiesa, aš čia ne pirmą kartą :) )

Klimatas

Siaube siaubeli.. Tik išnirus iš po debesų besileidžiant Dubline, lietaus šuoras nuplovė lėktuvo langą. Atsidusome..ech.. Airija. Tiesą sakant, nebuvo nė dienos, kad lietus nelaistytų žemės.. Per visas TRIS savaites :) Bet! Galiu patvirtinti posakį: nėra blogo oro – yra tik bloga apranga. Tikrai. Nesedėjome namuose tik dėl to, kad dangumi plaukė juodi debesys – striukes, skėčius į rankas ir „į trasą“ :) Juo labiau, kad lietūs ten dažniausia trumpalaikiai: nulijo keliolika minučių ir vėl dediesi akinius nuo saulės.

Geriamas vanduo

..jis ten „kvepia“ chloru.. Maniau, kad galbūt čia tik tame rajone kur gyvena mano brolis, bet buvau nustebinta, kai nuvažiavę 300 km kavinėje buvome pavaišinti tokio pat kvapo vandeniu.. Čia visoje Airijoje taip? Pasidalinkite info :)

Šypsenos

Galėčiau įsimylėti šią šalį vien dėl besišypsančių žmonių (bet TIK dėl to.. na dar dėl gražių gamtovaizdžių :) ). Jie šypsosi be priežąsties.. tiesiog.. prasilenkdami. Gerai, tebūnie tai šypsena iš įpročio.. iš.. reikalo, bet juk daug maloniau matyti šypseną „iš įpročio“ nei surauktą veidą.. iš kitokio įpročio :D (su tokiais veidais susidūriau tik įlipusi į lėktuvą skraidinantį į Lietuvą.. liūdna, bet tikra tiesa..)

Gamta

Nors ir pabuvojome gana ilgą laiko tarpą, bet toli keliauti neturėjome galimybės. Visa mūsų kompanija į vieną automobilį netilpo, be to kompanijoje trys maži vaikai, iš kurių mažiausiam tik trys mėnesiai :) Apsiribojome apylinkėse esančių gražių vietų lankymu. Galiu pasakyti, kad tikrai yra ką pamatyti Airijoje. Gamta mane sužavėjo. Vietovės kalnuotos, uolėtos. Augalija skurdoka, bet tuo ir įdomi. Tolimiausia kelionė buvo prie Atlanto vandenyno, prie skardžių. Kvapą gniaužiantys vaizdai. Apie tai išsamiau - atskirame bloge :)

20150806130510-49967.jpg

Taigi.. toks trumpas priminimas apie save. O dabar LEKIAM MĖGAUTIS VASARA!!!!! :)  Iki kito, greito susitikimo!

06. Aug 2015, 22:15

Oi merginos.. negaliu atsidžiaugti vasarišku lietuvišku pajūriu.. Ką tik grįžom iš paplūdimio palydėję saulę. N E R E A L U!! 😀

Krisliukas Krisliukas 06. Aug 2015, 19:31

Sveika sugrįžus 😉
Teko svečiuotis Dubline, kai vyras ten dirbo. Tikrai oras kasdien toks pat: palyja ir saulė šviečia, vėl palyja ir saulė, o dar tas vėjas.. Bet man patiko 😀
Dėl vandens nepamenu. Mat vandenį pirkdavom.

kodelcia kodelcia 06. Aug 2015, 18:37

sveika sugrįžus, lauksim naujų įspūdžių 😉

lina_baj lina_baj 06. Aug 2015, 14:40

Sveiki sugrįžę! Straipsniukas net kvepia gera nuotaika ir dar neišblukusiais įspūdžiais! Tad lauksim jų dar daugiau 😀

jaldija jaldija 06. Aug 2015, 14:11

Kaip smagu 👍 Kažkaip visame straipsniuke jaučiasi pakylėjimas, gera nuotaika 👍
Matosi, kad grįžot kupini įspūdžių 👍
Lauksim tolimesnių reportažų 😀

06. Aug 2015, 13:27

Sveiki sugrįžę! 😀 Mano sesuo gyvena Dubline, tai irgi skundžiasi oru. O dėl vandens reikės pasidomėti. Gamta ten tikrai graži, todėl su nekantrumu laukiame kelionės į Airiją.