Vaikystės gidas: mums nereikia renginių organizatoriaus!

Vaikystės gidas: mums nereikia renginių organizatoriaus!

30. Mar 2015, 14:00

Pamaniau: puiki proga pradėti savo blog‘ų seriją nuo labai svarbaus kiekvieno žmogaus gyvenimo įvykio. Tas įvykis turi tendenciją kartotis kasmet ir būtent tuo pačiu laiku.. :)

Mano dukrytės gyvenime šis įvykis jau antrą kart – savaitgalį šventėme antrąjį gimtadienį.

Nejučia pabandžiau palyginti kokie gimtadieniai buvo mano vyresnėlio (jam 7 metai) ir kokie mažosios. O skirtumas - akivaizdus..

Mes pirmieji iš draugų susilaukėme vaikelio. O iki tol su draugais palaikėme labai artimus ir glaudžius ryšius. Atrodė visiškai natūralu, kad ir mūsų vaiko gimtadienyje turi dalyvauti visi :) Tad dalyvių būdavo išties nemažai.

 Dabar, kai jau draugai patys turi ne po vieną atžalą, kažkodėl panorau ramesnių švenčių.. Gal branda atėjo, gal pakanka dviejų šaunuolių keliamo triukšmo namie.. :) Vienintelis kas nepasikeitė - iki šiol noriu, kad TĄ dieną dėmesys būtų tik vaikui: kad močiutės ir seneliai myluotų, dėdės skraidintų, brolis (sesė) padėtų išpakuot dovanas :)

Jaučiuosi šiek tiek kalta, kad sūnui niekada, kol buvo mažiukas, nerengėme jokių teminių gimtadienių.. o gal tada nelabai populiaru buvo?.. Nori nenori, vistiek esame įtakojami visuotinių „mados“ tendencijų :) Ech.. o gal aš patingėdavau.. :P

........

Šiemet Jorė tapo bitute.. O kartu ir mes visi :) Namai pavirto geltonai – juodu aviliu :) Smagu buvo planuoti kuo aprengsiu mažąją bitutę, kokios dekoracijos puoš šventę, kokie patiekalai bus patiekti.

Išnaršiusi internetą ieškodama idėjų supratau, kad šiais laikais niekuo nereikia rūpintis – tik piniginę pakrapštyt :) Galima visas dekoracijas užsisakyti neišeinant iš namų, bitutės kostiumų pasiūla turbūt lenkia paklausą, o paskambinus vienai kitai kavinei - neabejoju, gautum kalną skanėstų bitučių tema.

O aš norėjau viską padaryt pati.. Net kostiumo neieškojau specialiai. Ne dėl to, kad būtų gaila pinigų. Tiesiog norėjau, kad mano bitutė būtų kitokia.. vienintelė TOKIA :) Pirkau tik „antenėles“,nes brolis pareikalavo :) Ilgai sukau galvą dėl papuošimų. Su rankdarbiais aš susipykusi, bet labai nenorėjau tų masinės gamybos bitučių girliandų, puodelių, lėkštučių :) Čia į pagalbą man atėjo draugė pasisiūliusi pagaminti „pom poms‘us“.  Viduje kurį laiką vyko nedidukė kova – taigi jau ne pati būsiu viską padariusi, bet.. pamaniau, kad vistiek rankų darbas ir darytas būtent mano bitutei :) Vis dėlto šiek tiek gavome ir mudu su sūnum pasireikšti dekoracijų kūrime :) Štai bendras rezultatas:

20150330144740-99623.jpg

Visai įdomu buvo atrasti patiekalus, produktus, stalo puošmenas,  kurie būtų „į temą“ :)

20150330144846-47746.jpg

Nors dalyvių ir visai nedaug buvo, bet kvietimus išsiuntėme. Pamaniau, įdomu bus pamatyti, kaip reaguos vyresnioji karta į nurodytą dress kodą: juoda-geltona. Labiausiai nustebino vaikų prosenelė – atrodė fantastiškai:

20150330144944-27355.jpg

Džiaugiausi savo vyresnėliu. Jis taip entuziastingai ėmėsi organizuoti sesės gimtadienį :) Sugalvojo žaidimą, pats jį paruošė ir pabuvo žaidimo vedėju :) Žaidimas paprastas: dalyviai traukia korteles su klausimais apie bičių gyvenimą. Teisingai atsakęs gauna prizą – saldainį „Pergalė“, neatsakęs – paguodos prizą,  saldainį – ledinuką :) Smagiausia buvo kai močiutė nežinojo atsakymo į klausimą „ar tranas turi geluonį“ :) Džiaugėsi sūnus, kad jis žino, o vat močiutė tai ne :)

Diena prabėjo greitai ir turiningai.. Žiūrėjome filmukus apie Jorės pasiekimus per metus, kūrėme pasakas, vartėme albumus. O kur dar visos smagybės išbandant dovanas.. Buvo ir šokiai, ir netgi fejerverkai: 

20150330145107-87386.jpg

20150330145133-34012.jpg

Po šventės namai atrodė kaip po karo, bet sėdėjau ir šypsojausi.. Buvo smagu suvokti, kad visai nereikia kalno pinigų, kad „nupirkti“ šypseną.. prisiminimus.. šilumą širdyse ir meilę artimųjų akyse..

 

31. Mar 2015, 08:50 Krisliukas

Ačiū už įvertinimą - labai malonu 😀
O dėl pačios šventės formato - manau, dvimetinukas tikrai dar neturi savo nuomonės 😀 Tad tenka mums nuspręsti kas jiem geriau 😀 😀 O va vyresnėlių užgaidas tik spėk tenkinti 😀 😀
P.S. Ir dar apie teminius gimtadienius.. Kai kvieti tik pačius artimiausius, žinai, kad jie ateis bet kokiu atveju (su dress kodu ar be jo), o kviečiant tarkim klasiokus juos įpareigoti dėl aprangos rizikinga.. gal jis tiesiog neturi galimybės apsirengti būtent taip kaip nurodyta ir apskritai nuspręs nedalyvauti 😀 Tad.. yra kur pamąstyti 😀 😉

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 31. Mar 2015, 05:51

Kaip gražu ir jauku! Jūs šaunuolė, kad viską taip gražiai surengėt, geriau nei patys profesionaliausi organizatoriai!

30. Mar 2015, 23:13

Paganiau akis... 😀 Šventė nuostabi! Sveikinimai mažajai damutei bitutei 😀 Du - gražus skaičius 😉

Krisliukas Krisliukas 30. Mar 2015, 20:46

Koks šaunus gimtadienis, o prosenelė - nuostabi!
Sveikinimai jubiliatei ir tėveliams 🌷

Pas mus su gimtadieniais panašiai buvo. Benas teminių neturėjo turbūt iki mokyklos. Nes iš draugų irgi buvom vieninteliai, kurie turėjom vaikų. Švęsdavom artimųjų rate.
Dabar, kai ir pas draugus užderėjo atžalų, susiburiam šauni kompanija. Ir vaikams linksma, ir draugams yra proga susimatyt ir susibėgt.
O šiaip manau, jei vaikas gerai jaučiasi tarp žmonių, nebūtina jam švęsti užsidarius. Kiekvienas skirtingas 😀

30. Mar 2015, 20:24 Wega

Oho kaip anksti pradedat mąstyt 😃 Pagirtina 👍

30. Mar 2015, 20:24 motinysteveza

Ačiū visoms už sveikinimus 😍
..ir už 11 balų ypatingai 😃

pypse pypse 30. Mar 2015, 18:57

Labai gražus gimtadienis.
Sveikinu mažlę ir tėvelius😉

motinysteveza motinysteveza 30. Mar 2015, 18:11

Sveikinimai mažajai bitutei🌷🌷🌷
Gimtadienis idealus, toks kokio pati norėčiau - jaukus, dekoracijos orginalios (nes pačios gaminta), žmonės tie ir kurie turi būti per dvimetukės gimtadienį - patys artimiausi. O ir veikla -žiūrėti filmuką apie pasiekimus, vartyti albumus, o dar ir brolio žaidimas. Gimtadienis 11 balų iš dešimties 👍 Prosenelė -👍

floryte floryte 30. Mar 2015, 17:09

Kaip šaunu😀 Tobula vaikystė vaikams 🌷

lina_baj lina_baj 30. Mar 2015, 16:15

Ir sveikinimai gražuolei bitutei!

lina_baj lina_baj 30. Mar 2015, 16:14

Mums irgi patinka teminiai vakarėliai, gimtadieniai. Labai smagu būna jiems ruoštis ir tada tikrai pasitempti labiau per juos. Nuotaika irgi žymiai geresnė 😀

Liucyte Liucyte 30. Mar 2015, 15:53

Sveikinimai gražuolei bitutei! 🌷
Teminės šventės visada įpareigoja pasitempti ir kaip reikiant joms pasiruošti 😀