Vaikystės gidas: keliaujame kitaip

Vaikystės gidas: keliaujame kitaip

17. May 2015, 11:10

Visi labai skubame aplankyti įvairiausias užsienio šalis. Nuo jau tapusio elementariu Egipto ar Turkijos iki egzotinio Tailando ar Kubos. O Lietuvoje ar viską jau matėme?

Aš, jei pasvajoju apie kelionę, tai ta svajonė paprastai prasideda nuo šilumos :) Net negaliu pagalvot, kad reiktų keliaut kur nors į Šiaurę :) „Šaltas“ vietas lankyčiau tik tokiu atveju jei turėčiau begales laisvo laiko ir.. laisvų pinigų :) Nesiginčiju – visuose pasaulio kampeliuose galima išvysti žadą atimančių dalykų, bet aš prioritetu laikau tuos „dalykus“ matyti šilumoje :)

Praėjusią vasarą nemažai keliavome po Lietuvą, pripažinsiu, šaunusis  MK projektas „Vasaros gidas“  labai prie to prisidėjo :) Nežinia ar būtume tiek apvažinėję „be reikalo“.

 Prieš metus, vienoje iš šių nedidukių išvykų ir gimė mintis pakeliauti po Lietuvą.. giliau. Ir būtinai su vaikais :) Pernai Jorei tebuvo metukai su trupučiu, bet nei viena kelionė neišvargino taip, kad sakyčiau “stop, su vaikais nebevažiuosiu“. Teisybės dėlei reiktų pasakyti, kad aš mielai pasiimu „mini atostogas“ ir išlekiam kur nors dviese su vyru, kaip sakant.. padaryti dirbtinį kvėpavimą bedūstantiems nuo rutinos jausmams :) Vat ir šį savaitgalį išleidome vaikus atostogų pas močiutę, o mudu relksuojame Birštone (bet apie tai kitoje“laidoje“ :) )

Taigi, tylomis vis kurstau viltį įgyvendinti mūsų projektėlį ir pakeliaut po Lietuvą kokią.. savaitę. Ką čia slėpt.. finansai riboti :) Tad mąstom koks variantas būtų pigiausias, patogiausias, mažiausiai „stresinantis“ (atsiprašau kalbininkų už naujadarą :) ).

Be abejo, mūsų Lietuvėlė tik mažytis taškelis margame pasaulio žemėlapyje, bet jei norisi neskubant pakeliauti po Lietuvos dalį labiausiai nutolusią nuo pajūrio, be nakvynės neapsieisi. Viešbučių kainos.. čia jau visiem viskas aišku.. spėju prasčiausias variantas keturiems kainuotų min 60 Eur. Padauginkim iš 7.. viso labo 420 Eur.. ir čia tik jei LABAI pasiseks.. vis gi vasara.. sezonas..

Ir dar.. mes labiau gamtos žmonės, tad nakvynė toliau nuo miesto, klausantis svirplių melodijos,  žymiai labiau vilioja nei didžiulio viešbučio teikiami privalumai. Tad su vyru išmąstėm, kad norim išsinuomot priekabą – namelį ant ratų ir keliaut su „savo stogu“ :) Žinau, kad paprastai žmonės tokius dalykus nuomojasi ketindami vykti į užsienį, bet mums pradžiai ir Lietuvėlės užtektų :)

Kiek „ant greitųjų“ pavyko „pagooglinti“ priekabėlės nuoma svyruoja nuo 20 iki 40 Eur už parą. Akivaizdu – pigiau nei viešbutis. Aišku reikia pasigilinti ar bet kur galima stovėti su tokia „karieta“, kur galima papildyti/išpildyti vandens rezervuarus ir pan.

Taigi, mielosios mano virtualios draugės :) Labai prašau pasidalinkite savo patirtimi, pamąstymais, nuomonėmis apie tokį keliavimo būdą. Labai laukčiau ir patarimų ką būtina aplankyti jūsų krašte, ypač įdomu, tai kas vaikus sudomintų.

Jaučiu kaip vis labiau degu noru išpildyti šią savo viziją :) Jei pavyks – repotažų ciklą pažadu :))

17. May 2015, 21:35 emutek

O taip Platelius jau esam išmaišę, bet su mielu noru kaskart ten grįžtam 😀

17. May 2015, 21:34 Krisliukas

Na.. matyt nesu ideali mama 😃 😃 Noriu bent porą dienų nesirūpinti ką vaikui nuveikti, ką su juo nuveikti, kaip jam apsirengti, kada ir kur jį pamaitinti ir t.t. 😀 Noriu, kad vyras rūpintūsi kuo MANE užimti, kur MANE pamaitinti 😃 😃

Merginos - baikit, jau pradedu abejoti savo idėjos genialumu 😃 Juokauju - labai laukiu jūsų minčių. Tikrai labai įdomios jūsų patirtys 😉

17. May 2015, 21:11

Plateliuose ir jų apylinkėse labai daug įvairių lankytinų vietų. 😀

Krisliukas Krisliukas 17. May 2015, 19:29

Labai patiko frazė "padaryti dirbtinį kvėpavimą bedūstantiems nuo rutinos jausmams" 👍 O bet tačiau, ir kaip čia tokie jūs begėdžiai tėveliai vaikus vienus paliekat? Nejaugi reikia ilsėtis nuo vaikų? 😀 Ar mes nuo jų pavargstam? 😃

Juokauju aišku 😉

Keliavom kemperiu į Kroatiją. Daugiau kemperiu nekeliausim 😃 Lietuvoje tikrai juo nekeliaučiau, nes miegot jame nėr patogu, karšta. Dviese nebūtų jauku (keliavom trys poros). Mes keliaudami nei karto nesinaudojom kemperyje buvusiu dušu ir tualetu. 😀 Paprasčiau būdavo nusiprausti ežeruose ar degalinių dušuose, nei pildyti vandens rezervus ir valyti tualetą 😉

Nors kaip sakau, gal visiem bent kartą gyvenime verta būtų pakeliauti tuo namuku ant ratų. 😀

lina_baj lina_baj 17. May 2015, 14:07

Mes keliavom po Lietuvą jau kelias vasaras, tik be kemperio, arba kur nakvodavom, arba grįždavom namo. Gera knyga "Įdomiausios kelionės po Lietuvą", ten yra maršrutai, atsirenki, kas įdomu. Mums patiko kukurūzų labirintai, Zarasų apžvalgos aikštelė virš ežero, Anykščių raj. dar yra kabantis beždžionių tiltas... Oi tiek visur visko daug, žiūrint į kurią pusę vyksit. Kai ką važiuojant pakeliui randi. Ai dar mano vyruką itin sužavėjo vasaros rogučių trasa Anykščiuose ir Lukšių miestelio skulptūrų parkas... O kaip Lietuvoj su kemperių aikštelėm tai nežinau, daug kas statosi kempinguose, kur tokie yra. Bet vasarą ten miegoti (kemperyje) tai būna gana "dušna", iš patirties, ypač kai viršuj tos miegamos vietoss, bet aš kaip sakiau su jais daug patirties neturiu. Užsirezervini namelį prie ežero būdavo kur, ar kur viešbutukyje. Kažkaip saugiau atrodydavo nei pamiškėj kemperyje 😀

Gintarep Gintarep 17. May 2015, 13:11

puiku, jei tai butu Ispanija, Italija, Portugalija, bet Lietuvoje man butu per drasu:: saugumo, aptarnavimo ir kt. .. nebent keliautu bent trys tokios masinikes drauge.

ODISEJAaa ODISEJAaa 17. May 2015, 11:31

👍😀