Grįžo mūsų tėtis iš žvejybos su 10kg. šamu. Laimikis neblogas, tad teko ne tik vyrui kepti, bet ir dukrytei paruošti laimikį. Kadangi mano mažoji labiausiai mėgsta trintas košytes, tai gaminau virtų bulvių paplotėlius su šamu ir šviežių kopūstų padažu.
Mėgstu gaminti nesudėtingus ir greit paruošiamus gaminius, nes aplink kojas pastoviai sukinėjasi dėmesio reikalautoja, tad tenka gaminti greitai :)
Jei gaminsite, tai tiks bet kuri kita žuvis, dar reikės buvių, morkytės, šviežio kopūsto, 100ml pieno, 50gr. sviesto, 1 šaukšto grietinės, baziliko lapelio, krapų ir šiek tiek druskytės.
Taigi atsipjoviau gabalą šamo
pasiruošiau bulvytes ir morkytę virti.
Išvirtas bulves su morkyte sutryniau, įpyliau pieno, kad drėgnesnė košė būtų. Tada sumaišiau su virta trinta žuvimi ir suformavau paplotėlius:
Puode svieste sutroškinau šviežią pjaustytą kopūstą, įpyliau pieno ir šaukštą grietinės. Įmečiau baziliko, pipiriukų šiek tiek ir druskytės. Baigta.
Kitas variantas viską sutroškinti kartu ir gausite labai skanią košytę:
Dar vienas variantas, kopūstą pakeisti šviežių žirnelių piure. Buvau dariusi su menke anksčiau, tai taip pat labai skanu.
Dar galima troškinti ir su pomidorais. Aš nedariau su jais, nes mano mažiukė nelabai mėgsta pomidorų.
Na, o sau, tuos žuvies paplotėlius apvoliojau plaktame kiaušinio plakinyje, apvoliojau džiuvesėliuose ir pasikepinau keptuvėje. Troškinti kopūstai labai tiko ir patiko.
Skanaus, kas norėsite pabandyti.