Užsiėmimai namuose su vaiku #1

Užsiėmimai namuose su vaiku #1

07. Apr 2021, 23:23 Seikarolina Seikarolina

Labas!

Šiandien papasakosiu apie tai, ką galima smagaus nuveikt su vaiku namuose, stengsiuosi vis dažniau pasidalinti idėjomis - kaip nors trumpam sudominti ir užimti vaiką.

Šiuo metu, kai yra karantinas, veiklos kaip niekada trūksta. Iki karantino mano sūnus Herkus lankydavo užsiėmimus vaikų užimtumo studijoje Kaune „Ateities vaikai“ (pačios didžiausios rekomendacijos, kaunietes mamytes su vaikučiais raginu išbandyti, kai tik studija atvers duris ir bus saugu lankytis tokiose vietose). Na, o kai paskelbė karantiną, užsidarėme namuose ir teko mamytei galvoti veiklos mažajam. Veiklos bus tinkamos maždaug 1,5 m – 2 m vaikučiams. Aišku, galima eksperimentuoti tiek su jaunesniais tiek su vyresniais.

Tikriausiai ilgiausiai sudominusi veikla – spalvoti žiedai.

  • Pirmiausia, iš kietesnio kartono susukau stulpelius, ant kurių vaikutis maus žiedus, vieną galą smulkiau įkirpau, kad būtų galima priklijuoti prie lapo.
  • Tada stulpelius apklijavau norimos spalvos popieriumi, sukarpytus galus išlenkiau į išorę ir priklijavau lipnia juostele prie kietesnio pagrindo.
  • Tada gaminau spalvotus žiedus. Formas galima gaminti kokias tik norisi, aš pasirinkau trikampį, kvadratą ir apskritimą. Pasigaminau visų trijų figūrų trafaretus, nusibrėžiau ant spalvoto popieriaus ir iškirpau.
  • Kad būtų įdomiau, ant figūrų užrašiau skaičius.

Šitas užsiėmimas buvo tikrai naudingas, mažylis pažįsta spalvas, skaičius iki 5 ir jau pramoko figūrų formas.

Tikiuosi, bus įdomu išbandyti!