Šimtmečio sausinukų gimtadienis

Šimtmečio sausinukų gimtadienis

21. Mar 2019, 17:57 Šimtmečio vaikas Šimtmečio vaikas

Pagaliau!

Ta diena atėjo ir praėjo kaip akimirka. Apie ką mes čia? O gi apie kovo 20 dieną vykusią šventę Vilniuje.

Pirmieji šimtmečio vaikai, mažyliai gimę 2018-aisiais metais, savo gimtadienius artimų žmonių rate paminėjo sausio mėnesį. Kaip tik tada ir gimė “sausinukų” mamoms Jolitai Daunorienei, Julijai Janušienei bei Ainai Bartosevičienei mintis apie vieną bendrą šventę. Norėdamos viską paversti ne tik eiliniu gimtadieniu, mamos renginį siejo su Lietuva. Prie šios gražios iniciatyvos panoro prisidėti ne tik didieji rėmėjai, bet ir nuostabūs kūribingi žmonės.

Šventės dieną net 37 mamos iš Vilniaus su savo mažyliais buvo pakviestos į žaidimų kambarį “Pramogų Imperija”. Renginio metu dalyvius šokti ragino zumba šokių trenerė Rita Žogelė, vyko loterija, kurios metu buvo galima laimėti prisidėjusių kūrėjų dovanas. Mažyliai, pasipuošę Lietuvos atributika, kurią suorganizavo Lipdukai.eu, galėjo žaisti erdviose patalpose, mamos turėjo progą paskanauti raudona, geltona, žalia spalvomis išmargintų vaišių, o Biosodas įteikė ekologiškų vaisių mažiesiems patriotams. 

Prie šventės stalo prisidėjo ir pačios mamos dalyvės: keletas jų pasisiūlė iškepti skanumynų, kuriais pasidalino su visais. Žaidimų kambaryje tvyrojęs nedidelis chaosas nesudarė nepatogumų, mamos džiaugėsi, kad vaikai savarankiškai žaidė tarpusavyje.

Renginio pabaigoje šventės kaltininkai turėjo progą ne tik paskanauti įspūdingo torto, kurį pagamino Džiaugsmo kepyklėlė, bet ir džiaugėsi gausiomis rėmėjų dovanomis. Po renginio mamos tarpusavyje dalinosi geromis emocijomis, negailėjo pagyrų organizatorėms. „Įspūdžiai tik patys geriausi! Jausmas buvo pakilus, tikras didžiulis gimtadienis vyko, vaikai šėlo pasipuošę, mamos draugiškai bendravo.” – džiaugėsi viena mama, - “Labai džiaugiuosi organizatorėmis, jos įdėjo tikrai daug darbo investavo laiko, kuris yra tikrai labai ribotas auginant metukų laiko vaiką.”.

Ši graži mamų iniciatyva nebūtų įvykusi be daugelio rėmėjų. Mamos džiaugiasi, kad šventę puošė “Ana Mart gėlės ir dekoras” bei “Akimirkos žavesys”, renginio akimirkas įamžino “Evelina Mackevičienė photography”, “Astos Petraitės Fotografija”, Marius Kunigiškis. Prie nuostabaus vaišių stalo prisidėjo “Spalvotas zefyriukas”, “Pavalgom Bistro”, “Džiaugsmo kepyklėlė”, “Skanūs norai”. Prie renginio taip pat prisidėjo Mamyčių klubas, HIPP Lietuvoje, Lipdukai.eu, kurių bodžiukais pasipuošė vaikučiai, Biosodas, “Mamos žurnalas”, žurnalas “Lietuvė”, Knitinukas, Marmaluzi, Agnera, Laimės akmenėlis, Simonos Kūrybos Studija ir Siuvinėjimas-siuvimas DM, įteikę kiekvienam mažyliui vardines dovanas, Sąmoningos mamos, MANO natūrali kosmetika, Brillante sauskelnės, BABE kosmetika, Enjoy the Born, Kitokia Karūna, Adeco, InJoy Handmade, Akvideco, Siuviniai vaikučiams, Pasuk galvą, Siuvimo magija, Kidsboutique, Moliugėlio dirbtuvėlės, Rankdarbiai.lt, Skruzdės dovanos, Rita Žogelė, Studija po meilės sparnais.

Dalyviai, paklausti apie dovanas, taip pat negailėjo gerų žodžių. Mamos vieningai džiaugėsi, kad dovanos ne tik praktiškos, bet ir įvairios. Didžiausią įspūdį paliko jų gausa ir naujovės: “Dauguma jų jau naudojau anksčiau, tad buvo smagu išbandyti naujoves arba nebandytus egzempliorius.”

Visoms trims organizatorėms tai buvo pirmoji tokia patirtis, kurioje teko patirti ne tik gerų įspūdžių, bet ir nesklandumų, kurie davė neįkainojamos patirties. Mamos neketina apsistoti ties vienu renginiu ir ateityje planuoja surengti daugiau švenčių šimtmečio mažyliams. “Darbas auginant mažus vaikučius buvo nelengva užduotis, bet visos su ja susitvarkėme. Renginys, mano nuomone, pranoko visus lūkesčius ne tik organizatorių, bet ir dalyvių. Ateityje norim suburti ne tik sausį gimusiuosius, ne tik Vilnių, taip pat neapsiriboti pramogomis, mes norim prisidėti ir prie gerų darbų.” – sakė A. Bartosevičienė. Jai antrino ir kita organizatorė Julija Janušienė: “Beabejonių tai buvo tik pirmasis mūsų renginys, ateityje sieksime suburti dar daugiau šimtmečio mažylių bei jų mamyčių ir tėvelių į dar ne vieną gražią šimtmečio šventę.”.

Dabar trys veiklios mamos nori užbaigti likusius darbus po pirmosios šventės ir ragina visas šimtmečio mažylių mamas sekti naujienas bei laukti naujų renginių.