Pasiruošimas gimtadieniui: stalo dekoracijos IV

Pasiruošimas gimtadieniui: stalo dekoracijos IV

27. Nov 2018, 10:48 Stebulė Stebulė

Kadangi tema - pasakos, stalą norėjosi puošti negausiai, tačiau taip, kad jaustųsi magijos vėjai ir stebuklų mums suteikiama laisvė nuo kasdienybės. Magijos vėjai… Taip ir šovė mintis papuošti stalą į stiklainėlius sudėtais žaviais vėjo malūnėliais. Juos taip pat dariau pati.

Iš blizgaus popieriaus, likusio nuo karūnėlių, ir naujai atrasto permatomo tvirto kalėdinio popieriaus iškirpau vienodo dydžio kvadratėlius. Ties kiekvieno kvadratėlio kampais reikia įkirpti tiesia linija iki centro. Tuomet kas antrą likusį kampą reikia lenkti iki vidurio ir priklijuoti lipduku arba karštais klijais. Aš lipdukų neturėjau, tad naudojausi klijais. Paprasti klijai, deja, neišlaikė popieriaus vietoje.

20181127104813-82611.jpg

Tuomet per patį centrą reikia įsmeigti kamštinėms lentoms tinkantį smeigtuką. Galbūt galiama atrasti ir kitokius smeigtukus, kurie labiau tiktų ir būtų gražesni, tačiau puikiai tink ir šie kanceliariniai.

Smeigtuką įsmeigiame į kotelį. Aš pasirinkau naudoti kinų lazdeles, skirtas ryžiams valgyti. Deja, ne taip paprasta įsmeigti smeigtuką į kotelį, kad jis nekristų ir tvirtai laikytųsi. Pabandžiau kalti plaktuku, tačiau tada lazdelė suskyla. Nieko tokio, suskilusią užlopiau jau pamėgtais karštais klijais, tačiau antram malūnėliui ėmiau ieškoti alternatyvų. Teko į pagalbą kviestis vyrą. Jis pasinaudodamas yla padafė skylutę, į kurią įstatė smeigtuką. Toks būdas ilgesnis, tačiau atrodo estetiškai ir sugiai.

Malūnėliai sukasi pučiant ir gali būti smagūs žaislai, o ant stalo atrodys jaukiai, estetiškai ir gaiviai. Žiemą vėjai juk siautėja, bet malūnėliai truputį primena vasaros laukus, kurių jau spėjome pasiilgti.


Stebulė Stebulė 28. Nov 2018, 15:52 kodelcia

dėkui 😀

jaldija jaldija 28. Nov 2018, 00:01

Puikūs 👍

kodelcia kodelcia 27. Nov 2018, 23:13

Magijos vėjai - gražus įvardijimas 😍