Pamokėlė mažyliams - paukščių mitologija

Pamokėlė mažyliams - paukščių mitologija

20. Feb 2020, 08:23 Stebulė Stebulė

Artėjant pvasariui, mažylius (2-7 metų) su tėveliais kviečiame kartu pasitikti grįžtančius paukščius kovo 6 dieną 18 val. darželyje “Baltų šalelė” (Antakalnio 22B). Pamokėlės metu sužinosime, kaip mūsų protėviai sutikdavo paukščius, kokią reikšmę jiems priskyrė, dainuosime paukštiškas liaudies dainas ir žaisime žaidimus, pasigaminsime po paukštelį iš siūlų, kuris papuoš namus. 

Grįžtantys į gimtinę paukščiai mūsų protėviams buvo labai svarbūs. Jiems sutikti vasario - kovo mėnesiais buvo švenčiamos šventės, dainuojamos dainos. Paukščiai skelbė pavasarį, kurio labai laukta po šaltos žiemos speigų. Kai kurie paukščiai senojoje baltų mitologijoje vaidino svarbų vaidmenį: čia veikia ir lietuviškasis Hermis - Perkūno oželis, gandrai atneša seses ir brolius, o mirusiųjų vėlės iškeliauja Paukščių taku. 

Norintys geriau pažinti baltų kultūrą ir smagiai praleisti laiką su šeima registruokitės el. Paštu valaiciusvirnas@gmail.com . Kartu su savimi atsineškite trijų spalvų vilnonių siūlų paukšteliams gaminti.