Sveiki,
gaminimas visoms mamos labai svarbus, vis ieškome naujų receptų, skonių. Man aktualiausia, pradėjus dukrytę primaitinėti, buvo košytės, sriubytės ir visi kiti pasmaguriavimai tinkantys mažyliams iki metų. Mėginau daug ką: iš mėsos, makaronų, ryžių, bulvių, įvairiausių daržovių miksų, grūdinių košių. Visuomet gaminau atskirai vaikui maistą nuo mūsų maisto, kad būtū gerai išvirta, be druskų, prieskonių ir pan. Gal ir neparašysiu kažką naujo, bet gal kažkurioms tai pravers. Kiekviena mama, manau, atranda ir sumąsto savo gaminimo būdų, bet nepamirštant ir savęs, norint išvažiuot ar blogai jaučiantis, kai nėra galimybės gaminti, stovėti prie puodų, bet norint duoti savo pagaminto maistelio, yra paprasčiausia išeitis- užsišaldyti košytes indeliuose šaldiklyje. Gal kas naudojos, kas nesinaudojo tokiu būdu, bet man buvo labai patogu. Prisigaminate skirtingų maistelių, pvz.: iš kalakutienos, veršienos ar vištienos su skirtingomis daržovėmis, vienas tirštesnes, kitas skystesnes, užsirašote ant buteliuko kas ten įpilta ir gatava. Laikyti ne ilgiau 3 mėn.
Man liko dabar tik trys indukai, nes jau stengiuos duoti savo mažutei paprastesnį maistą, ką patys valgome.
Parašysiu dar mano mažutės vieną iš mėgiamiausių košyčių receptuką. Tai labai greitai ir lengvai pagaminama ir tikrai labai skanu :)
Reikės:
kalafioro
bulvyčių
vienos morkytės
20 gr. sviesto
50 gr. grietinėlės (tinka ir šaukštas grietinės)
80-100 gr. varškės
šiek tiek krapų, petražolių
Viskas paprasta: bulves ir morkytę supjaustę apverdate 10 min.
Po to sudėti kalafiorus, sviestuką ir žalumynus. Virti dar 10 min.
Galiausiai nusunkus vandenuką tiek, kad liktų tik ant puodo dugno įpilti grietinėlės (ar šaukštą grietinės), sukrėsti varškę ir sublenderiuoti.
Skanaus :)
Sau įsipjaustau dar česnako, įsimetu druskytės, pipiriukų ir mmm... tikrai ir man pačiai labai skanu :)
Aš irgi stikliniuose šaldau, nepridedi iki viršaus. O ryte išėmus pietums atšyla pats, arba pašildai karštam vandenuky ir prieš pat ištraukus 😀
Reikia indelius išsiimti iš vakaro arba anksti ryte, jei planuojate pietums duoti ir atšyla natūraliai. Ir dar nepaminėjau labai svarbu pilno indelio nepripilti, dedant į šaldiklį.
O jums nebaisu šaldyti stikliniuose indeliuose? Nes ir sunkiau atšildyti, ir gali sprogti...