Mes planuojame krikštynas: opera apie svajones, norus ir galimybes

Mes planuojame krikštynas: opera apie svajones, norus ir galimybes

08. May 2014, 20:18

Uvertiūra

Nors vis dar save laikau šviežiai iškepta mamyte, tačiau jau nebeįsivaizduoju savęs be mamos titulo ir be MK. Kažkaip šį kartą pavyko greitai įsilieti į jūsų gretas. Turbūt todėl, kad čia "renkasi" šiltos, bendraujančios, patarimų gausa besidalijančios, draugiškos, palaikančios mamytės :)

Goda čia taip mane visur pristatė kaip krikštynų planavimo blogų sumanytoja, tad jaučiu kažkokią pareigą pasiteisinti :) Iš tiesų man ir kilo tokia mintis: nėštutės laukia stebukliukų, o kurios jau savo turi - laukia ir planuoja krikštynas, tad kodėl gi nepavertus viso to smagiu užsiėmimu ir nepapasakojus, kaip kas sekasi. Juk ir mes norime kažko laukti :) Man pačiai kartais trūksta idėjų ir sumanumo, tad iš šio projekto tikiuosi pasisemti patirties, na ir žinoma, galbūt kažką sudominti savo planavimu.

I dalis: tik skaičiai

Krikštavaikis: Adomas Aivaras, 4 mėn.

20140508200639-94639.jpg

Krikštynų data: rugpjūtį (tikslios dienos dar neturime, nes norime viską suderinti: kad būtų, taip sakant, laisva vieta bažnyčioje ir pietūs kavinėje).
Krikštynų vieta: Vilnius.
Krikštynų apimtis: apie 15 žm. Mums tai šeimos šventė, tad nesinori nei "grandiozinės" šventės, nei super didelių išlaidų.

II dalis: apie viską po truputį

Šis projektas man tuo pačiu yra ir tam tikra paspirtis pagaliau kažko imtis, nes krikštynų noriu būtent šią vasarą, o kol kas nieko rimto šiuo klausimu nenuveikiau. Be to, dabar dar šiek tiek atostogaujame, tad visi planavimai vėl savaitėlei atsideda.

20140508200738-57520.jpg

Taigi pagaliau disciplina!!! :)

Kodėl šią vasarą? Nes man be galo miela ir gražu, kai krikštijamas mažas mažutėlis kūdikėlis. Taip pat šią vasarą turėsiu daugiau laiko, nes jau kitą - tikriausiai dirbsiu, tad užsiimti planavimu būtų dar sunkiau.

Mano požiūris į krikštynas gal šiek tiek ne moteriškas, ne motiniškas, bet tokia aš jau esu - pragmatikė. Taigi krikštynos man yra šeimos tradicija, šeimos šventė, tad nenoriu visko išpūsti, perkrauti, patirti daug išlaidų, tiesiog norisi sukurti visiems smagią dieną, bet kad ji būtų kažkuo išskirtinė, šventinė.

Ceremonija: norėčiau, kad ji vyktų mažoje jaukioje bažnytėlėje Vilniuje, nes dalyvaus nedaug žmonių, tad maža erdvė sukurs šiek tiek jaukumo. Vienas iš variantų: šv. Mikalojaus bažnyčia. Kartą čia dalyvavome vestuvėse ir mums patiko.

20140508201440-78226.jpg

(foto nuotrauka iš www.panoramio.com)

Mamytės, gal turite daugiau pasiūlymų?
Taip pat be kompromisų noriu individualios ceremonijos, nes teko girdėti, kad būna ir taip, jog krikštija po kelis vaikus iš karto.
Dar patiko Pypsės idėja apie pagrojimą ar padainavimą bažnyčioje. Žinau tokią gabią mergaitę, kuri gražiai dainuoja ir dar pagroti moka. Pasilieku pasvarstymų stadijoje.

Dar noriu vardinės krikšto žvakės, tad reiks ieškoti kur gamina ir užsisakyti.

Norėčiau, kad po ceremonijos šventė nesibaigtų, tad galvoju apie įvairias pramogas \ užsiėmimus. Viena iš idėjų - padaryti mažiukui spynutę ir ją prisegti šalia savosios, kurią segėme per vestuves.

Krikšto tėveliai: čia daug svarstymų pas mus nėra: mano vyras brolių ir seserų neturi, o aš - tik brolį. Taigi žadame kviesti jį su žmona. Ar jie sutiks - parašysiu kituose bloguose :)

Drabužėliai: tai mieliausia organizavimo dalis :) Noriu lininių, žaismingų drabužėlių ir nebūtinai baltų. Tiesą sakant jau vieną variantą nusižiūrėjau iš MK verslios mamytės, bet dar galutinai neapsisprendžiau. Luktelsiu, kol mažiukas paaugs, kad drabužėliai nebūtų per maži ar per dideli.
Taip pat įsivaizduoju ir lininę krikšto skraistę bei lininį žvakės sijonėlį.

Šventiniai pietūs: pamąstymų buvo visokių, bet namų erdvę vis tik atmetu, nes man norisi šventės, o ne sukimosi prie puodų ir krūvos nešvarių indų bei trupinių ant grindų. Žinau, kad šis malonumas kainuos daugiau, bet tai sukurs didesnę šventę su mažesniais rūpesčiais. Taigi esu pasiklydusi kavinės \ restorano paieškose. Norisi atrodo tik šventinių pietų 15 asmenų, su papuoštu stalu ir bent kiek privačia erdve, bet rasti tinkamą variantą labai sunku. TAI MANO DIDŽIOJI PROBLEMA. Padėkite mamytės, gal jūs žinote ir galite kažką patarti dėl gražios vietos šventiniams pietums Vilniuje ar Trakuose? O gal kas nors kada nors gamtoje tokį dalyką yra organizavę?
Kad pietūs nevirstų tik pasisėdėjimu prie stalo būtinai suorganizuosiu kelis krikštynų žaidimus. Jau du kartus tapau krikšto mama, keletą idėjų panaudosiu iš savo senojo repertuaro :)

Tema: baltos - mėlynos Adomuko krikštynos. Baltos, nes krikštynos savaime diktuoja tokią spalvą, o mėlynos, nes man tai vaikiškai berniūkiška. Galvoju šį kartą bent kiek įpareigoti ir svečius: paprašyti turėti bent po mažą mėlyną akcentą.

Dekoracijos: man labai gražu, kai per krikštynas būna daug balionų, tad bent 10 helio balionų tikiuosi bus :) Galbūt juos su palinkėjimais paleisime į dangų... dar neapsisprendžiau.
Dar iškirpsiu raideles Adomo Aivaro krikštynos ir iškabinsiu jas namuose.
Stalo puošybą patikėsiu kavinei, tik aptarsiu, ko norėčiau ir ko ne. Galvoju dar apie dovanėles svečiams. Atrodo norisi pradžiuginti, bet nežinau ar jos tikrai pradžiugins ar bus tik pinigų išmetimas...

Kvietimai: nors krikštynose dalyvaus tik artimiausi žmonės, bet man kažkodėl norisi juos pakviesti į krikštynas ne šiaip telefonu. Gal turite pasiūlyti idėjų kvietimams?

Mamos apdarai: žinoma pasipuošti noriu ir aš :) Kadangi šią vasarą dalyvausyme dar ir vestuvėse, tai šioje vietoje būsiu taupi ir suknelę rinksiuosi tinkamą abiems šventėms.

Pabaiga

Niekada nesakyk rytoj ką gali padaryti tuoj. Taigi aš einu kibti į darbus, kad krikštynos šią vasarą neliktų tik mano vizija, o iš jūsų, mamytės, tikiuosi sulaukt patarimų.

Iki kito susirašymo - susiskaitymo!

Čia buvo Mutter ir jos Kinder surprise ;)

pypse pypse 09. May 2014, 15:44

Mes pabandeme sunestini baliuka savo kieme, tai aciu ne,.. tai druskos truksta, tai sakutes kazkam, tai per kietas saslas iskepe tai dar kas nors....

Tureja dar viena baliuka savo kieme sunestini. Ten maziau savi buvo tai maziau reguliavo, reikalavo ir vaike, bet kitas didelis minusas. Ant saules viskas iskepe... gal net prarugo... labai greit. As tai noriu sventes visa diena, jei ji manes nenuvargintu, nenuvaikytu, o ne valandziukes.

Krisliukas Krisliukas 09. May 2014, 12:24 Mutter

mes kai šventėme,tai žmonės patys turėjo savą maistą (šašlykus,šakotį,saldumynus - aišku viską suvežti irgi darbo reik,o jei dar gėrimai,vanduo ir pan.)..
o dėl kavinės,man rodos galima pasikalbėt su jais,gal jie irgi maistą tiekia..o galų gale ir ten ta kavinukė visai jauki,ten galima švęsti 😉

09. May 2014, 12:06 Zylutee

Ačiū už patarimą, bet man taip nesinori net ir bulvių skust 😀 Kažkaip jaučiu, kad su vaiku to laiko visada per mažai, tad jei pati ruoščiau maistą, tai daugiau nieko ir nematyčiau.

09. May 2014, 12:03 krisliukas

Ačiū labai už idėjas! Dėl Bernardinų tikrai padidomėsiu. O dėl Botanikos pavėsinės kaip yra su maistu? Ar ten ta kavinė tiekia ar savo reikia atsivežt - gal žinote?

Krisliukas Krisliukas 09. May 2014, 11:13

dėl šventinių pietų..esu dalyvavusi vienose krikštynose,kurios vyko VU Botanikos sode Kairėnuose 😉 šiaudinėje pavėsinėje po stogu..kepėme mėsytę,vaikai lakstė ant kalniuko,turėjome patiesaliukus,užkandžiai buvo ant stalo,kuris yra pavėsinėje...labai labai gera išeitis ir nebrangi,tik va kaip orus užsakyti? 😀

Krisliukas Krisliukas 09. May 2014, 11:10

dar siūlyčiau Bernardinų koplytėlę,nes ji labai jauki,visada krikštijamas tik vienas vaikutis,patalpa l.nedidelė,jauki..man labai labai patiko ten,rekomenduočiau 😉

08. May 2014, 21:56 pypse

O! Čia irgi gera mintis, visi po balioną ir jau bus nemažai 😀

pypse pypse 08. May 2014, 21:44

su balionais as krikstijau pirmuka. kvietime parasiau kad Markas labai dziaugtusi jei i sventre atsinestum i ora kylanti splavota balioneli. ir visi sveciai atsinese. labai grazu buvo bent man per ceremonija visi su balionukais😉 o paskui per fotosesija kriksto teveliai pasake minti del ko turime tuos balionelius vyyyyyyy ir i ora paleist. buvo grazu. ir smagu.

tai dabar atmeciau balionelius ir nezinau ka cia dar sugalvot.

pypse pypse 08. May 2014, 21:42

As jau pradejau gaminti kvietimus. Tik dar nesutarta su baznytele, kavine, tai nera laiku. bet kaip faina krapstytis kol mazis miega 😛~

as tai nusikopijavau ideja is pukupuku.lt berds, ir pamaciau versli mama. kur kiskis kiseneje😉 kadangi paemiau kiskio motyva man pries akis tie drabuzeliai.