Mamos pataria: sveikų patiekalų receptai mažyliams (2)

Mamos pataria: sveikų patiekalų receptai mažyliams (2)

22. Sep 2021, 10:26 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Mamos pataria: sveikų patiekalų receptų idėjos mažyliams (1)

Jūsų mažylis jau tiek paaugo, kad pasirengęs pažinti naujus skonius? Puiku, bet kartais tenka nemažai pasukti galvą, kuriant visus naujus patiekalus mažajam ragautojui. Jei kartais pritrūkote idėjų, pateikiame kelias receptų mažiesiems rekomendacijas.

Pasisemkite įkvėpimo iš kitų mamų patarimų gamindamos sveikus ir skanius patiekalus vaikams iki pusantrų metų.

Moliūgo tyrė su triušiena

Reikės gabalėlio triušienos (100 g, išvirus liks apie 50 g), riekelės cukinijos, riekelės moliūgo, vidutinio dydžio bulvės ir triušienos. Mėsai ant silpnos ugnies virs apie 45 min., tad kitame puode verdame supjaustytas daržoves. Pirmiausia verdame bulvę apie 15 min., tada gabalėliais supjaustytą moliūgą, cukiniją apie 10 min. Kai viskas išvirs, mėsytę ir daržoves sutriname trintuve. Paskaninimui tinka sviestas arba aliejai: linų sėmenų, ispaninio šalavijo (čija) sėklų, kanapių, graikinių riešutų ir kviečių gemalų.

Daržovių piurė su kalakutiena

Reikės: bulvės, morkos, kopūsto, saujelės ryžių, kalakutienos gabaliuko. Viską išvirti ir susmulkinti. Labai skanu daržovių piurė su mėsyte pagardinti ghee sviestu bei krapais. 

Daržovienė su jautiena

Reikės: nedidelės bulvės, burokėlio, svogūno, jautienos gabaliuko ir nedidelio obuolio. Viską išvirti ar patroškinti garų puode bei pagardinti rapsų aliejumi, krapais.

Avižų košė su bananu

Reikės avižų dirbsnių arba avižų kruopų. Jas pirmiausia nuplaukite kelis kartus po tekančiu vandeniu, tuomet pavirkite ant silpnos ugnies, o išvirusią pagardinkite bananu ar šilauogėmis. Dėl skonio galite šiek tiek padruskinti, bet geriau nedėti nei cukraus, nei druskos.

Vištiena su batatu

Reikės nedidelio gabalėlio vištienos, saldžios bulvės arba batato ir obuoliuko. Pirmaiusia išvirkite vištieną, tuomet patroškinkite batatą su obuoliu. Viską sublenderiuokite, jei vaikas dar nekramto. Galite pagardinti pagal vaiko skonį - sviestu arba šlakeliu aliejaus.

PHILIPS AVENT sveiko kūdikių maisto įrenginys „Keturi viename"!

„Philips Avent“ sveiko maisto kūdikiui ruošimo įrenginys padės paruošti namuose skanius patiekalus pagal jūsų kūdikio poreikius.

Gaminkite sveikai naudodami unikalią gaminimo garuose technologiją

Garuose pagamintas maistas yra sveikas. Pritaikius mūsų išskirtinę technologiją garai cirkuliuoja iš apačios į viršų, kad visi produktai būtų tolygiai gaminami neverdant. Išsaugomos naudingosios medžiagos, tekstūra ir gaminimo skysčiai, kad produktai būtų tinkami smulkinimui maišytuvu.

Gaminkite garuose ir smulkinkite naudodami vieną indą

Čia rasite viską, ko jums reikia, kad paruoštumėte maistingą kūdikio maistą naudodami vieną indą. Paruoškite produktus garuose, nukelkite indą ir jį apvertę užfiksuokite, o tada smulkinkite, kol gausite norimos konsistencijos masę.

Kiekvienam etapui, pradedant tyrelėmis ir baigiant gabaliukais

Nuo nepriekaištingai susmulkintų vaisių ir daržovių, iki produktų derinių su mėsa, žuvimi ir ankštinėmis daržovėmis, pasiūlant stambesnės tekstūros maistą. Šis mūsų „keturi viename“ sveiko kūdikių maisto įrenginys bus naudingas kiekviename etape.