Lovi pientraukio apžvalga

Lovi pientraukio apžvalga

26. Feb 2015, 21:05

Lovi Prolactis elektrinis pientraukis tikrai palengvino mūsų gyvenimą. Labai džiaugiuosi, kad buvau tarp laimingųjų, kurioms teko išbandyti šį pientraukį.

Mano sūneliui Pauliui jau beveik 4 mėnesiai. Mes dar porą mėnesių mėgausimės tik mamytės pieneliu. Man išėjimas iš namų be mažiuko būdavo labai sunkus, nes ištraukti reikiamą kiekį pieno labai sunkus darbas. Turiu mamos laikų pientraukį, bet su juo vien tik žaidimas, o ne pieno traukimas, todėl greičiau rankomis nutraukdavau, nors labai nepatiko, nes pienas taškosi į visas puses ir pilnos rankovės to pieno.

20150226204134-49386.jpg

Labai norėjau sportuoti, bet pagalvojus, kad reiks kaskart traukti pieną, man plaukai šiaušėsi ir vis atidėliojau. Dabar jau nebeturiu jokio pasiteisinimo, kodėl nesportuoju, ir pirmą treniruotę jau turėjau.

Taigi apie patį pientraukį.

Gavusi pientraukį, skubėjau kuo greičiau jį išpakuoti. Labai patiko rankinė, į kurią sudėtas pientraukis ir jo dalys. Rankinė turi prailgintą rankeną, todėl ją lengva nešiotis. Be to ji nedidelė ir užima nedaug vietos, taigi tikrai radau namie kur ją pasidėti.

20150226204653-81922.jpg

Atidarius rankinę radau visas reikiamas pientraukio dalis, taip pat buteliukus ir instrukciją. Deja, lietuviškos instrukcijos neradau, bet radau schemą, kaip surinkti abu pientraukius. Žinoma, pirmą kartą rinkdama pientraukį šiek tiek užtrukau, bet antrą kartą, į schemą nė nežvilgtelėjus, surinkau iš karto. 

Pientraukio dalių yra pakankamai, bet ne daugiau kaip kituose panašaus tipo pientraukiuose. Noriu pasidžiaugti, kad valymas nėra sudėtingas ar ilgai trunkantis. Visos dalys gali būti sterilizuojamos su sterilizatoriumi mikrobangų krosnelėje. Visą rinkinį sudaro elektrinio pientraukio blokas, rankena mechaniniui pientraukiui, krūties gaubtas, masažinės pagalvėlės, vožtuvai, diafragmos, maitinimo blokelis, buteliukas bei jo dangtelis ir net vienkartiniai liemenėlės įklotai.

20150226204712-31849.jpg

Pientraukis turi dvi traukimo fazes: stimuliacijos ir lėto traukimo. Ši technologija mėgdžioja natūralų kūdikio žindymą. Kas padarė įspūdį, kad tiek elektrinis tiek rankinis pientraukis turi abi šias fazes ir galima didinti arba mažinti įsiurbimą. Taigi tarp jų labai mažas skirtumas – patogumas. Patogiau, žinoma, naudoti elektrinį, atsisėdai patogiai, prilaikai pientraukį ir viskas. Jokio papildomo darbo ištraukiant pieną.

 20150226205231-46949.jpg

Elektrinis pientraukis turi atminties bloką. Jo dėka, galima pamatyti kiek laiko truko paskutinis traukimas, o taip pat įrašyti traukimo ciklą. Nutraukinėjant pastoviai, galima įrašyti į atmintį visą pieno nutraukimo ciklą. Tada pats pientraukis persijungs iš vienos fazės į kitą, didins įsiurbimo greitį, o jūs ramiai sėdėsit ir ilsėsitės, nes nereiks kontroliuoti jokio proceso. Ši savybė labai padėtų mamytėms, kurios nuolat nutraukinėja pienuką.

Pientraukis taip pat turi dar vieną labai gerą funkciją – žadintuvą. Čia labai gera funkcija toms kurios nuolat nutraukinėja pieną, nes nereikia sekti laiko. Kai ateis metas nutraukinėti pieną, apie tai praneš žadintuvas.

Labai patiko, kad abu pientraukius galima naudoti kelionėse, nes elektrinis gali būti naudojamas su maitinimo elementais. Taigi, kur nors išvykstant, reikia pasirūpinti keturiais elementais ir su savimi pasiimti elektrinį pientraukį.

Masažinė gaubto pagalvėlė labai plona ir minkšta, tačiau mano speneliui per maža ertmė. Taigi nenaudoju šios pagalvėlės, bet tai didelių problemų nesudaro, nes vakuumas susidaro ir be jos.

20150226204843-42528.jpg

Domėdamasi pientraukiais, pastebėjau, kad daugelis mamyčių teigia, jog greičiau galima ištraukti rankiniu pientraukiu, tačiau aš nesu tokia patyrusi „traukėja“, kad galėčiau patvirtinti ar paneigti šį faktą. Aš abiem pientraukiais, traukiant pieną užtrunku tiek pat laiko. Užtrunku apie 10-20 minučių, o tai mane labai džiugina, nes prieš tai pieną traukdavau beveik valandą. Kad greičiau nutraukčiau pieną, įjungiu greičiausią įsiurbimo greitį ir tai visiškai nesukelia jokio nemalonaus pojūčio ar skausmo.

20150226205321-33592.jpg

Iki šiol su Lovi produkcija neteko susidurti. Tiesa pasakius, nesu nei parduotuvėse nei vaistinėse pastebėjus tokio prekės ženklo. Pradėjau domėtis tik paskelbus atranką pientraukio bandymui. Pasirodo buteliukai gaminami iš aukščiausios rūšies plastiko ir yra be bisfenolio A (BPA). Pats buteliukas tikrai išvaizdus, patogu jį laikyti. Tik mano pastebėjimas dėl žinduko, kad jis galėtų būti platesnis, tam kad nesiformuotų netaisyklingo apžiojimo įprotis. Žinoma tai aktualu tik krūtimi maitinančioms mamoms.

 20150226205017-46431.jpg

Viską apibendrinant, esu be galo patenkinta šiuo pientraukiu. Mano gyvenimas , jo dėka keičiasi į gerąją pusę. Dabar žindymas tapo dar labiau mielesnis ir patogesnis. Mama patenkinta – mažylis taip pat. Pientraukiu labai džiaugiasi ir vyras, nes dabar ir jis gali pamaitinti sūnelį ir su juo praleisti nemažai laiko, o ir žmoną pamaloninti, išleidžiant ją pasidaryti manikiūro ar po parduotuves. Taip pat pientraukiu džiaugiasi vyriausias sūnus, kuriam dabar galiu skirti daugiau laiko. Kad jam manęs labai trūko, pastebėjau pradėjus naudoti pientraukį ir mažylį atidavus tėvelio priežiūrai.

Labai dėkojame už šią galimybę ir dovaną!