Laikrodukas tik tak

Laikrodukas tik tak

14. Mar 2019, 21:02 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Sveiki! Šį kartą gal nieko įpatingo. Tiesiog idėja, kaip mokytis pažinti laiką. 

Tam galima panaudoti daug skirtingų medžiagų: seną nenaudojamą laikrodį,  magnetinę magnetinę lentą, ant kurios galime suklijuoti skaičius - valandas ir piešti bei trinti rodykles. 

Na o aš sugalvojau pasigaminti labai paprastą laikroduką iš paprastos vienkartinės lėkštės ir seno laikrodžio mechanizmo.

Taip. Teoriškai tai ne tik žaislas vaiko pažinimui, jis gali "dirbti" ir kaip tikras laikrodis ir netgi tapti interjero detale vaiko kambary. Bet visgi gaminau jį mokymo tikslais.

Tam prireikė popierinės lėkštės, strėlyčių ( naudojau seną laikrodžio mechanizmą, bet galima pasigaminti ir patiems iš kartono), na ir savo mėgstamas floristines vielutes - jomis apsukau strėlytes.

Viskas paprasta kaip du kart du ir labai spalvinga bei smagu. Jei vaikutis dar nelabai moka rašytinius skaičius, galima sužymėti valandas ir taškeliais. Kiek valandų, tiek taškelių šalia skaičiaus.

O šiaip čia fantazija beribė. Laikroduką galima gaminti bet kokio dydžio ir bet kokio piešinio, leisti spalvinti ir piešti patiems vaikams. Taip ne tik turėsite smagią mokymo priemonę, bet ir suteiksite vaikams džiaugsmą kurti kartu su jumis :)