Kaip rengti vaikus žiemą?

26. Oct 2017, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Tinkamai aprengti vaiką šaltuoju metų laiku – užduotis ne iš lengvųjų. Mat dažnai temeratūra ankstyvą rytą būna kitokia nei įdienojus ar vakare.

Atšalus orams, turime apgalvoti viską - kokius ir kiek drabužių rengsime mažą vaiką, kad nesušaltų ir, kas ne mažiau svarbu - neperkaistų.

Kaip sako specialistai, geriausias sprendimas yra vaiką rengti keliais sluoksniais, nes temperatūrai pasikeitus, galime nuimti vieną iš sluoksnių. 

Pirmasis sluoksnis neturėtų lipti prie kūno, jo paskirtis - sulaikyti šilumą ir išgarinti drėgmę, jeigu vaikas suprakaitavo. Taip pat drabužėliai turėtų būti tinkamo dydžio, nevaržyti vaiko judesių.

"Kalbant apie kombinezonus ir striukes, tėveliams reikėtų žinoti, kad kombinezonai žymiai geriau apsaugo nuo šalčio, nei striukės ir kelnės, taip pat su kombinezonais žymiai patogiau vaikui judėti lauke", - patarė „Vaikystės sodo“ mokytoja Romana.

20171025155911-57974.jpg

Kombinezonai turi būti praktiški ir patogūs aktyviems vaikams, nebijantiems šalčio ir vėjo. Audiniai atsparūs purvui ir drėgmei, labai lengvai prižiūrimi.. Idealu, jeigu turi atšvaitus.

Žiemą taip pat labai svarbu, kokią kepurę, šaliką ir pirštines išsirinksite. Svarbiausia, kepurė turi gerai priglusti prie galvos, turi būti tinkamo dydžio ir būtinai dengti ausytes.

"Šalikų yra didžiulė įvairovė, negaliu pasakyti, kas geriau, kas blogiau, bet svarbiausia - nerišti šalio ant nosies ir burnytės, nes vaikui kvėpuojant, jis sudrėksta ir sušąla, todėl gali sušaldyti veiduką. Šaliką geriau rišti ant stirukės, o ne po striuke - taip geriau sulaikys šilumą", - patarė Romana.

20171025155648-36820.jpg

Kokias rinktis pirštines?

Pirštinės geriau kumštinės nei pirštuotos, nes jos geriau saugo nuo šalčio. Geriausia, kad būtų neperšlampamos medžiagos, nes vaikučiai mėgsta žaisti su sniegu žiemos metu, be to, pravartu turėti papildomą porą pirštinių.

Viršutiniai rūbai ir aksesuarai turėtų būti lengvai prižiūrimi: jei turi lengvai nusivalyti drėgnu skudurėliu ar tinkami skalbti skalbyklėje.