Kaip išrinkti vaikams rudeninius batus? Ortopedo-traumatologo patarimai

16. Oct 2017, 08:52 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Išrinkti vaikams batus - nelengva užduotis. Tai vaikui spalva nepatinka, tai tinkamo dydžio nėra, tai per kieti, tai per minkšti ar kulnas netinkamas ir pan.

Pasak „Crocs“ parduotuvės vadovės Ingridos Gečienės, renkantis batus vaikui, reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad jie pirmiausia būtų lengvi, patogūs, nepraleistų drėgmės, būtų lengvai valomi, žinoma, tiktų dydis ir kt. 

20171013121752-41258.jpg

Netinkamai pasirinktas dydis – didžiausia tėvelių daroma klaida, renkant batus mažyliams. 

Kaip pamatuoti batus? Ogi tiesiog užkiškite pirštą - tarp vaiko kulno iki bato krašto turi likti per pirštą vietos. Taigi, batas neturi būti apspaustas ir, žinoma, jame turėtų likti vietos, kai vaikas įkiš koją su storesne kojinyte.

Pamatuoti, ar dydis tinkamas, galima ir nesiaunant batų. Štai taip:

20171013121851-47352.jpg

Anot specialistų, svarbiausia, kad batai būtų patogūs.

Pasak vaikų ortopedo-traumatologo dr. Kęstučio Saniuko, šiuolaikinių batų mažiems vaikams kulnas yra fiksuotas, o bato priekyje palikta lankstymo zona - tai lyg tarsi ėjimo basomis imitacija.

Moksliškai įrodyta, kad 2,5 - 4 metų amžiaus vaikams patogiausi batai tie, kurie yra šiek tiek aukštesni, fiksuoja čiurnos sąnarį, todėl yra patogesni, vaikui mažiau skauda kelį, tad jis mažiau pavargsta.

20171013122932-93419.jpg

Anot K.Saniuko, dabar jau nerekomenduojamas batų paaukštinimas, nes, pasirodo, pėdos skliautas pirmus ketverius metus nekinta, todėl jo negalime batais suformuoti: "Vaikas, avėdamas batus, turi jausti komfortą - pėda neturi prakaituoti ar jausti nuovargio. Vėliau atsiradus supinatoriams, jie taipogi turi būti minkšti ir gerai amortizuojantys".

Batas neturi trukdyti pėdos judesiams, nors kulnas turėtų būti stabilus.

20171013123722-56561.jpg

Kai mes einam, anot specialisto, bato pakyla turėtų susispausti ir netrukdyti mūsų judesiui - tokiu būdu treniruojama pėda, bet kai ilsimės, pakilimas turi prilaikyti pėdą, kad būtume komforto zonoje. Taigi, batų paskirtis - kojų ir pėdų komfortas.

Taip pat labai svarbu batus rinktis pagal sezoną. Šaltuoju metų sezonu labai svarbu, kad batai neperšlaptų, būtų lengvai valomi, ilgaamžiai bei lengvi.

Atminkite, kad batus vaikams reikia rinktis ne tik pagal grožį. Tad, jei dvejojate dėl tinkamo dydžio ar batų savybių, būtinai konsultuokitės. Nes tinkama ir patogi avalynė – laimingas vaikas lauke bet kuriuo metų laiku.

DĖMESIO! Su nuolaidos kodu "Mamyčių klubas” iki spalio 22 d. tiek internetinėje parduotuvėje (Open24.lt), tiek Crocs parduotuvėse visai "CROCS" vaikiškai rudens–žiemos kolekcijai bus taikoma 10 proc. nuolaida (internetinėje parduotuvėje reikėtų suvesti kodą „mamyciuklubas”, o fizinėje parduotuvėje tiesiog pasakyti)!