Kai ruduo mums nedraugas

Kai ruduo mums nedraugas

30. Nov 2013, 14:29 gintarerei gintarerei

Niekada nemėgau vėlyvo rudens. Tokio, kai jau nebešilta, bet dar ir nelabai šalta, kai jau nebežalia, bet dar ir nebalta, kai jau nebešviesu, bet lyg dar ir nebaisiai tamsu, kai dar pliusas, bet drėgmė ir vėjas sukelia jausmą, kad jau minusas, kai ateina ligos ir jos nepalieka.

O nuo šių metų jo nemegstu dar labiau. Atsiprašau rudenėli, bet deja - vėlyvas tu nelabai mielas. Jonukas jau nuo rudens pradžios, t.y. rugsėjo mėnėsio turėjo 3 peršalimus. Vienas vis dar nepraėjęs dabar. Sutikčiau, jog kai vaikas eina į darželė tai normalu, bet šiuo atveju supratau, kad tai nebenormalu, ypatingai, kai pasveikus, vaikas susirgo po 2 savaičių vėl. Iki šiol kažkaip šventai tikėjau, kad pas mus auga tvirtas rimtas vyras su stipriu imunitetu, juk nesumeluosiu labai nuoširdžiai nuo pat gimimo iki metų mes formavome jį visais įmanomais būdai: laikas, oro vonios, mankštos, masažai, vitaminai, mamos pienas, aktyvi veikla, judėjimas, kai pradėjo valgyti vaisiai, daržovės ir subalansuota mityba. O bet tačiau, galiu ieškoti priežaščių kodėl visgi mūsų ligos neaplenkia, galbūt per daug atsipalaidavome po metukų (nors buvo vasara), galbūt per daug saugojau vaiką iki metukų nuo išorinių bacilų ir jis nemoka su jomis kovoti, o galbūt tiesiog tai bus Jonuko silpnoji vieta. Žinant kad vasarą jis apturėjo laringitą, kas irgi nėra būdinga ir visi gydytojai prognozuoja, kad jį turėsime ne kartą, tai vis susitaikau su mintimi, kad taip ir bus.

Na bet gavusi tokią šoko terapiją ir visgi supratusi, kad nėra tas Jonuko imunitetas toks stebuklingai stiprus (beje, bet ligas Jonukas perneša tikrai nesunkiai, tai gal visgi imunitetą turi, kuris kovoja su ligomis), įnirtingai pradėjau domėtis apskritai organizmo stiprinimu ir peršalimo gydymu įvairiais natūraliais būdais, ne tik vaistais. Iki šiol prisipažinsiu, nelabai tuo domėjausi, nes kol nesusiduri, atrodo kad ligos visiems tik ne mums :)

Taigi, kai ateina ruduo, mūsų nedraugas, mes:

Labai kruopščiai ir atsakingai vartojame visus reikalingus papildomus vitaminus (vasarą dažnai būdavo - pamirštu), t.y. žuvų taukai ir vit. D.


Labai atsakingai žiūrime į mitybą, t.y. valgome daug vaisių ir daržovių. 


Įsigijome inhaliatorių, kuris padeda visai šeimai ir bus manau naudojamas daiktas ne vienus metus.


Druska ir visi su ja susiję dalykai: inhaliacijos, pėdučių mirkymas prieš miegą, kompresai pėdutėms.


Aromaterapija. Labai seniai girdėjau apie tokią gydymo rūšį, bet ankščiau ir skeptiškai žiūrėjau ir kažkaip nelabai įdomu man buvo ši sritis. Bet šiuo metu, galvoju nieko neprarasiu ir kai sužinojau kaip tinkamai naudotis eteriniais aliejais ir ką su jais galima nuveikti, pasidarė baisiai įdomu. Šiuo virusų sezonu, labai geras reikalas yra mūsų namuose antivirusinis purškalas.

  • 100 ml vandens
  • 15 lašų arbatmedžio eterinio aliejaus
  • 15 lašų eukalipto eterinio aliejaus
  • 10 lašu citrinos eterinio aliejaus
  •  Šaukštą spirito arba degtinės
  • Viską suplakate, susipilate į pukštuką ir purškaite namus kada norite ir kiek norite.  Labai  puikus ir gaivus kvapas, o svarbiausia labai geras virusų užmušėjas (taip jiems ir reikia :)).

Taip pat pasigaminome tepaliuką nuo slogos ir ištikrųjų labai gerai ir vaikui, kai sloguoja ir kai tiesiog namuose sausas oras ir ryte atsibundi užgulusia ir išsausėjusia nosimi.

  • 50 ml bazinio aliejaus (alyvuogių, kokosų ar kokio norisi)
  • 5 lašai arbatmedžio aliejaus
  • Tepti nosies gleivinę 5-6 kart per dieną. Nesausina gleivinės, kvepia nosyje nuolatos ir kvėpuoja nosis net ir per slogas. Stebuklinga.

Vonios su eteriniais aliejais. Kaip žinia, gryno eterinio aliejaus pilti i vonią negalima, nes jis vandenyje netirpsta ir gali alergizuoti, taigi reikia pagalbinio tirpintojo.

  • Vaikams į vonią, šaukštas druskos ir 5 lašai norimo eterinio aliejaus, arba pusė stiklinės pieno ir 5 lašai norimo eterinio aliejaus. Nuo virusų, kosulių, slogų aišku geriausia eukaliptas arba arbatmedis.
  • Suaugusiam į vonia galima šiek tiek daugiau eterinio aliejaus lašų.

Eterinius eliejus garinu ir namuose, kas suteikia ir gaivų kvapą ir kartu valo orą ir kvėpavimo takus.
Taip pat plaunu grindis įlašinusi eukalipto, arbatmedžio ir citrinos eterinių aliejų. Taigi užmušu visas bakterijas ir bacilas.Žodžiu džiaugiuosi atradimais ir noriu gilintis į aromaterapiją daugiau.


Dar geriame daug arbatų: konkrečiai nuo kosulio, gripo, arba tiesiog paprastų su citrina ir medumi, arba tiesiog pasidarome gerimą iš daug citrinos, imbiero ir medaus. Rudens sezonu išvis arbatos mūsų draugės.

Nežinau ar dėl tų visų kompleksiškai naudojamų būdų pasveikti ir stiprinti organizmą, bet Jonukas iš paskutinio susirgimo išsikapstė žymiai greičiau nei iš ankstesnių. Dar liko kosuliukas, šiek tiek slogos, bet tai visiškai dabar netrukdo gyventi. Šį kartą pasiėjome su mažiau vaistų, kurių ir taip vengiame naudoti daug.

Taigi, jei pasisemsite kažko naudingo iš mūsų patirties, džiaugsimės. Nesirkite ir būkite sveiki ir laukime kartu kol ateis ta tikroji draugė žiema :)

gintarerei gintarerei 01. Dec 2013, 20:34 motinysteveza

tikiu kad isaugsim ir netikiu kad silpnas imunitetas, bet kad persalimams jonukas bus jautrus tai kazkaip jauciu, deja. Labai noriu tiketi, kad iki darzelio imunitetas sustipres ir su rudeneliu bei virusais susidraugausime tiek, kad galetume i ji eiti 😃
As vaistu irgi nenoriu kaip maro, todel ir domiuosi naturaliais dalykais, kaip sveikti ir stipreti. Ir aciu dievui kol kas antibijotiku nereikejo 😀
aciu uz patarimus ir padrasinima 😉

motinysteveza motinysteveza 01. Dec 2013, 14:18

tik neįtikėk, kad Jonuko silpnoji vieta bus imunitetas. augs ir išaugs tas visas ligeles. TIKRAI!!! dabar paprasčiausiai susirenka tas ligeles, kad įgytų tą imunitetą 😉 svarbu iš ligos išbristi be vaistų (atibiotikų), tada vaikas tampa stipresniu. bet čia jau reikia gal patirties, savo pirmagimę ir kuo tik negydžiau, terliojausi su viskuo. dabar nieko nieko(tik medus, arbatos, svogūnas, česnakas), net heomapatinių žirniukų, o ir sloguojant ir kosint einam į lauką. aišku, jei tavo širdis jaučia, kad tai tavo vaikui padeda, tai taip ir reikia elgtis!!

tik reikės susidraugauti su rudenėliu 😉 kuo greičiau tai padarysite, tuo greičiau atsiveikinsite su ligelėmis.