Godytės blogas: į racioną - žuvis!

Godytės blogas: į racioną - žuvis!

08. Jul 2014, 23:06 Gerda_M Gerda_M

Sveikos! 

Primaitinimo dienoraštį pradėsiu keliais pasvarstymais. Visų pirma, tai man labai įdomu skaityti kitų mamų rašomus primaitinimų dienoraščius. Skaitau, randu tinkamų niuansų, pasinaudoju tam tikromis patirtimis, arba atmetu, jei kažkas netinka. Tačiau kai reikia rašyti pačiai, vis išsigąstu, kad neturiu nieko naujo parašyti. O ir nuotraukų vis nepagaunu naujų - juk nepulsi valgančio vaiko kita ranka fotografuoti :) 

20140708232940-98809.jpg

Nuo 7 mėn. - naujienos
Šiandien buvom pas daktarytę. Praėjusią savaitę mums suėjo 7 mėnesiai, todėl daktarė drąsiai į racioną įvedė žuvį. Keptą ir ištroškintą. Duoti kelis gramus paragauti, išrinkti balčiausią ir švariausią gabalėlį. Blenderiuoti nereikia - žuvis iš savęs minkšta. Patarė duoti menkę. O nuo kokios jūs pradėjot?

Mano pastebėjimai: Gana retai namuose su vyru valgom žuvį. Gerai pagalvojus, kelis kartus į mėnesį, ne dažniau. Perkam parduotuvėje, imu tą, kuri tuo kartu man atrodo gražiausia ir šviežiausia. O į ką atkreipti dėmesį, perkant vaikui?  

Mėgaujamės vasaros gėrybėmis
Kiekvieną dieną valgome uogas. Maišėme serbentus su žemuogėmis, taip pat ir toliau - braškes, vyšnias, trešnes. Mažylė jas puikiai toleruoja, nematyti alergijų ar kitų pakitimų.

20140708225954-14392.jpg

Mano pastebėjimai: sulaukiau nemažai komentarų dėl cukraus kiekio uogose. Atsakau: kai mažylei gaminu valgyti, nesvarbu, tai mėsa ar uogos, darau taip, kad man pačiai būtų skanu. Nebijau pagardinti sviestuku grikių košytės, įdedu ir cukraus į uogas, jei matau, kad mažylė visiškai atmeta rūgštumą. Man jau geriau, kad ji su uogomis gautų cukraus, negu nevalgytų uogyčių iš viso :)

Užkandžiaujame
Užkandžiams renkamės BEBI sausainius, kuriuos gavome iš MK. Ačiū, jie puikūs!

Mano pastebėjimai: sausainiai galėtų būti didesni, mat mažytėse rankytėse ir burnytėje greitai ima tirpti, kol galiausiai tampa koše :)

20140708230011-38492.jpg

Vietoj pabaigos. Kad ir kaip reikėtų prisimaitinti ir mišinį keisti normaliuoju maistu, nieko negalim padaryti, NAN2 mums pats skaniausias :)

20140708230026-20321.jpg

Vietoj tikros pabaigos. Kitą savaitę keliausime prie jūros!!!! Apie pasiruošimą žadu parašyti kitame įraše artimiausiu metu. Tik laiko duokit kas nors :)))

Galutiniai pastebėjimai:
1) Maisto nebereikia blenderiuoti - daugumą reikia trinti su tokiu senoviniu grūstuvu (kur bulvių košę močiutės grūda) :)))
2) Gaivinamės ir toliau nesaldintu vandeniu. Arbatų neįvedinėjam.
3) Geriausias daržovių asorti - gardumynai iš sodo: šviežios morkytės, cukinijos, žiedinis kopūstas.  

Bučkis! :)  

09. Jul 2014, 14:36

Aš be patirties, bet tai ką skaičiau, pasidalinsiu 😀 Rašoma, kad baltosiose neriebiose žuvyse daugiau baltymų, riebiose - daugiau nepamainomų polinesočiųjų riebalų rūgščių. Sūrių vandenų žuvyse daugiau vertingo jodo, o ežero žuvis tikrai nebus užteršta sunkiaisiais metalais.
Dar vienas dalykas. Posakis, kad žuvis pradeda pūti nuo galvos gali būti suprantamas ir tiesiogine prasme, žuvis tikrai pradeda gesti nuo galvos, tad jei jaučiamas koks kvapas prie žiaunų - tikrai ne šviežia. Bent Vilniuje žuvį perku tik prekybos centruose, nes ten tikrai patikrinta ir tikrai nedės į prekystalį jau pasibaigus galiojimo laikui, o va turguose ne kartą buvau apsipirkusi taip, kad po to net ir pusę metų žuvies nenorėjau. Sėkmės renkantis!