EKSPERIMENTAS: suraskime vaiko ligų priežastis arba kaip dirba mūsų gydytojai

EKSPERIMENTAS: suraskime vaiko ligų priežastis arba kaip dirba mūsų gydytojai

24. Feb 2014, 14:29 gintarerei gintarerei

Eilinį kartą Jonukui susirgus, t.y. prieš porą savaičių, vėl susiėmiau už galvos. Negi vėl tas pats užburtas ratas? Sloga, kosulys, gerklė, čiauduliai, gydytoja, kraujo tyrimas, sirupiukai, nosies valymas, nemiegas naktimis, nėjimas į lauką ir jokios nuotaikos.

Pirma mintis, kodėl ir vėl? Antra mintis - kiek galima? Prisipažinsiu aplankė neviltis. Mano vidinis balsas man sako, kad sirgti profilaktiškai kas mėnesį darželio nelankančiam vaikiukui yra per daug. Jei tai būtų tik sloga, tai kažkaip nesijaudinčiau, bet ligos tęsiasi su kosuliais dažnai ir kelias savaites, taigi apie 2-3 sveiki ir 2 sergam ir taip nuo praeitos vasaros - rugpjūčio, kai susirgome patį pirmąjį kartą stirpiai.

Kai serga vienas asmuo šeimoje, kažkaip lyg ir išgyvenama, jei serga du jau sunku, o mintis, kad reikia neatkristi ir pačiai dar labiau didina stresa. Labiausiai viduje neramina tas, kad nežinau to priežasties.

Rudenį, planuojame Jonuką išleisti į darželį ir norime tam pasiruošti ir sužinoti, ar jis turi silpna vietą, o gal pasistiprinti prieš naują etapą, kad į jį įžengti ramia širdimi, kad darome viską, jog išvengtume ligų. 

Taigi SKELBIU EKSPERIMENTĄ - kai tik Jonukas pasveiks, eisim tirtis visais įmanomais būdais ir bandysiu kovoti su gydytojų išankstinėmis nuomonėmis, kad tai normalu, ar kad tai genai. Jei jau po visų įmanomų tyrimų ir būdų, visgi nieko neatrasim, pridėjusi ranką prie širdies patikėsiu, kad tai natūralu. Visais atradimais ir kiekvienu žingsniu dalinsiuos viešai.

Kol kas  esu informacijos rinkimo stadijoje, t.y. rankioju kitų mamų patirtį, straipsnius atsakančius kodėl vaikai dažnai serga viršutinių kvėpavimo takų infekcinėmis ligomis? Taip pat renku informaciją apie visus įmanomus ir susijusius specialistus, nuo pulmonologų su netradicinių ir plačių požiūriu į ligas, alergologų, imunologų ir netgi žolininkų ir netradicinės medicinos specialistų. Taip pat apie tai, ką galėtume išsitirti, arba į ką atkreipti dėmesį, kas mums paprastiems mirtingiems tiesiog atrodo nesusiję nei su sloga nei su kosuliu. 

Labai tikiuosi, kad šis eksperimentas padės ir kitoms šeimoms ir vaikučiams, galbūt eksperimento atradimai bus aktualūs ne tik mūsų šeimai, bet ir  kitiems. O didžiausias tikslas, kad būtume visi nors truputį sveikesni.

Kitame įraše pasidalinsiu, kaip sekėsi "kabarotis" iš bronchito ir kokią informaciją man pavyko surinkti, o Jūs, pasidalinkite savo patirtimi su ligomis ir kokius atradimus padarėte jomis sergant. 

Sveikatos visiems ;)

gintarerei gintarerei 24. Feb 2014, 15:52

aciu mamytes, tikiuosi rasime priezastis, kad ir kokios jos bebutu ir bus namuose ramybe 😀

gintarerei gintarerei 24. Feb 2014, 15:52 pypse

turi ir as itarima alergijai, nes Jonuka ir nuo kai kuriu maisto produktu paberia ir matau kad jei kas, odele sureaguoja i kazka, eisim alerginiu tyrimu darytis tikrai.

gintarerei gintarerei 24. Feb 2014, 15:51 atomine

na pas mus su dregme irgi problemos, turejom ir mes pelesi, isnaikinome. Vasara sausa buna. o kai sildo isvis nesuprasi ...Manau blokiniu namu problema cia, kad neaisku koks klimatas juose 😀 bet pastebejau, kad kai dregna jam nera blogai, blogiau JOnukui kai sausas oras ,tai nosis iskarto kemsasi, tai drekinu aliejumi arbatmedzio.

24. Feb 2014, 15:25

O Jonukui linkime sveikatos, tėveliams stiprybės...Aš irgi manyčiau, kad toks sirgimas nenormalus...Norisi tų ligelių kuo mažiau, tad linkiu rasti jų priežastį ir augti sveikiems, ir stipriems...😀🤗🌷🌷🌷

pypse pypse 24. Feb 2014, 15:21

Rasiau rasiau ir dingo... tai trumpai. Mano maziu buvo linkes griebti bronchitas, atrodo tik sukosejo o jau tuoj bronchitas.
Tai galiausiai atsekem kad turi alergija ikvepimams, ir nors alergenai zydi vasara, bet jo organizme kaip zarijos ta alergija tupi ir tik virusiukas koks pokst ir uzsidega musu vaiko lauzas.,, isaukiantis bronchita. Tai dabar kai zinom beda du metus nebuvo jokio bronchito. Atsiranda kosuliukas bet greitai lengvai praeina be njsileidimu i bronchus

24. Feb 2014, 15:18 zvirblislaura

Pas mus drėgmė jau antri metai vis pavasarį ir rudenį kaupiasi miegamajame, net čiužiniai buvo lyg pelėti pradėję ir vaikams tokia gana ilga skaidri slogytė buvo, jau įtarėme alergiją ir plovėm su spec. priemonėm, ir džiovinom, bet labiausiai padėjo drėgmės surinkėjas, kai rudenį jį įsigyję pasijungėme rodė 85 proc. drėgmės, kas tikrai nenormalu, kasdien su aparato pagalba pasiekdavome 50 proc., netrukus įjungė šildymą ir viskas vėl buvo puiku...drėgmės surinkėjas pagelbėjo ir draugams, nes irgi labai rimtų bėdų būdavo ir vaikiuko sveikatai kenkdavo ta drėgmė ir pelėsis...sėkmės ieškant problemos sprendimo 😀

zvirblislaura zvirblislaura 24. Feb 2014, 15:13

Įdomu kaip seksis 😀 Linkiu kuo greičiau pasveikti... Mes kaip vieną iš priežasčių įsivardijom per didelę drėgmę bute ir dėl to besiveisiančius pelėsius... Tik kol kas neradom geriausio būdo šiai problemai spręsti, kasmet atliekam remontą namuose ir vis dar nesėkmingai...