Augustės dienoraštis: svajonė išsipildė - batutas jau kieme!

Augustės dienoraštis: svajonė išsipildė - batutas jau kieme!

17. Apr 2016, 21:03 floryte floryte

   Augustei buvo gal 1,3 metų, kai mergaitei įvyko suvokimas, jog šokinėjimas ant batuto - neįtikėtinai smagus reikalas. Užteko vos keleto pašokinėjimų ant batuto pas giminaičius. Nuo tada Augustė visur, kur bepamačiusi batutą, mums įrodinėjo, kad nori batuto - rodė batuto paveikslėlį reklaminiuose leidiniuose, aikčiojo pamačiusi per TV.  Pasitarę šeimoje, apsisprendėme. Tebūnie mūsų kieme batutas - Augustės svajonė!

   Iškilo klausimas - kokio dydžio?..Pamanėme, kad kiekvienais metais vaikui augant šio daikto nereikėtų vis keisti kitu, didesniu, reiktų iškart nupirkti didesnį. Nupirkome tokį, ant kurio kartu su Auguste ir suaugęs žmogus galėtų šokinėti arba tilptų ir būrys Augustės draugužių (mūsų batutas išlaiko 100 kg). Juk šokinėti ant batuti ne vienam - dar daugiau džiaugsmo!

   Pirmą dieną, surinkus batutą, šokinėjo Augustė tiek, kad maniau, jog ir miegoti pasiliks ant jo, 21.00 val. vos ne vos įtempiau vaiką į kambarį...Žinoma, daugiausia džiaugsmo buvo patirta šokinėjant kartu su mama. Augustės tėtis lipti kartu su dukra ant batuto atsisakė, bijodamas, kad jis gali neatlaikyti šiek tiek virš 100 kg...Tačiau, už kelių dienų, mūsų tėčiui švenčiant gimtadienį, turėjome puikią galimybę įsitikinti, kad batutas - nuostabi pramoga ir vyrams, perkopusiems per  40-50 metų. Tėtis ir jo draugai ant batuto parodė tokių triukų, kol kepė šašlykas, kad ogogo! Žinoma, ant batuto, lipo tik po vieną, nes antraip, kažin ar Augustė dar juo besidžiaugtų...?

   Ant batuto suradome dar vieną visai neblogą pramogą - žaidimą su kamuoliais. Primetame jų ne vieną ir spardome, lyg žaisdami futbolą. Itin smagu, nes kamuolys niekur iš batuto nepabėga. Kai bešokinėdamos su dukryte pavargstame, tiesiog voliojamės batute, kutendamos viena kitą ir žvelgdamos į žydrą dangų.

   Žodžiu, smagus reikalas tas batutas, ir net lietui lyjant Augustė į jį ropščiasi. Tikiuosi, kad mūsų vaikui pavyks išvengti traumų ant batuto (esu girdėjusi, kad vaikai gana dažnai ant jų patiria traumų).

   Beje, dabar auklėti Augustę paprasčiau: kai ji ko nors užsispiria ar nenori klausyti, tereikia priminti, kad neisime ant batuto, jei "ožiai" neišeis.

Tad pas mus vasaros  pramogų sezonas jau atidarytas!

20160417205635-81492.jpg

Ar batutas patinka Jūsų vaikui (-ams)? O kaip su traumomis ant jo?...

lina_baj lina_baj 18. Apr 2016, 10:45

Nereali pramoga! Mes atradome tą džiaugsmą maždaug metukų! Namie turim tokį mažiuką su rankena - iki 22 kg kažkur 😀 Ir labai mėgstame batutų kambarius!!!

ODISEJAaa ODISEJAaa 18. Apr 2016, 10:02

Patinka labai😀 Traumu nepasitaikė mums. Aistė pernai vasara bijojo šokinėti su sese,viena arba su manim drauge. O db buvome žaidimų kambaryje,tai su visais straksi bendrai.😀 greitai namie turėsime ir mes jį,kai parsivešim 😉

floryte floryte 18. Apr 2016, 08:50

Ačiū visoms už patarimus. Stengsimės būti atsargesni besidžaugdami batutu su kitais vaikais😀

mama ingrida mama ingrida 18. Apr 2016, 08:05

Mes patys aišku neturime batuto,bet pas draugus kaime vasara turi mano mažiai galimybę pasidžiaugti tuo malonumu😀Traumų kolkas neturėjome,nors šokinėja net keturiese.Tiesa vyriausias berniukas būna labai atsargus kai mažiai kartu😀

saulelydis123 saulelydis123 17. Apr 2016, 22:26

Jei batutas didelis tikrai nieko nenutiks.Maniskiai iskart sokineja penkiese -penkiagubai dziaugsmo ir jokiu traumu (o amzius nuo 3m iki 11m ) 😉

jaldija jaldija 17. Apr 2016, 21:56

👍

Loreta_K Loreta_K 17. Apr 2016, 21:21

Turim ir mes šį gėrį, patinka visai šeimai! Tik šiais metais dar neteko pasidžiaugti - laukiam gražesnių orų 😀 Traumų neturėjom, ir vaikam leidžiam lipti tik po vieną (dėl susidūrimo tikimybės). Esu mačius kai šokinėjant dviems vaikams ir susidūrus lūžo pirštukai ...