Augustės dienoraštis: pirmasis pasirodymas darželyje

Augustės dienoraštis: pirmasis pasirodymas darželyje

27. Dec 2015, 19:04 floryte floryte

   Su jauduliu laukiau pirmojo Augustės pasirodymo darželyje. Žinoma, tai buvo Kalėdinis pasirodymas. Auklėtoja jau anksčiau perspėjo, kad galime Augustę papuošti taip, kaip norime, nėra jokių reikalavimų. Neturėjau daug laiko kalėdinio kostiumo paieškai, tad nupirkau jį iš prekybos centro. Pasirinkimas - ne didžiausias, žinoma, ir originalumo čia nelabai rasi. Pamaniau, kad puiki idėja verslioms mamytėms - kalėdinių kostiumų siuvimas.

Na o Augustės tėtis vis mąstė, kaip čia padarius, kad dukrytės Kalėdinis pasirodymas nesibaigtų tėčio glėbyje, vos tik jį pamačius salėje. Tėtis apsisprendė, kad vis tik ateis į pasirodymą. Dukrytę atvedėme ryte į darželį, palikome, o 9.30 jau žengėme į darželį, kur netrukus turėjo įvykti pasirodymas. Vos tik įžengus į darželį išgirdome savo dukrytės balselį "tete!!!!!!!". Taip jau sutapo, kad vos tik mes įkėlėme koją į darželį, vaikučius tuo metu kaip tik vedė į salę. Be jokios abejonės, Augustė akimirksniu atsidūrė tėčio glėbyje. Taigi, įsitikinome, kad tėčiui geriau vaidinimo metu salėje nebūti. Tad dukrytės pasirodymą stebėjau tik aš (vėliau vyras išsidavė, kad truputį stebėjo per langą).

   Žinote, nuostabus jausmas matyti savo vaiką šokantį ir dainuojantį kartu su kitais vaikais. Mačiau, kiek daug ji darželyje jau išmoko, kaip klauso auklėtojų. Ačiū auklėtojoms, kurios itin globojo dar gana naujokę Augustę, mat kiti vaikai darželyje jau nuo rugsėjo, o ji - tik nuo lapkričio.

20151227183239-27552.jpg

Augustė - su auklėtojomis.

   Atlikdama visą numatytą programą, dukrytė labai graudinosi, tyliai verkė ir kartojo "mama", žiūrėdama į mane, sėdinčią salėje. Bet nepabėgo iš bendro vaikų būrio, labai stengėsi atlikti tai, ko išmoko. Nors man pačiai "virė jausmai", bet šypsojausi, kad tik savo mažylę padrąsinčiau.

20151227182604-74801.jpg

20151227183505-72196.jpg

   Šiek tiek nusivyliau, kai iš po Kalėdų eglės auklėtoja ištraukė maišą dovanų ir jas išdalijo vaikams. Pamaniau "o kur gi Kalėdų senelis"? Tik gerokai vėliau supratau, kad tokio amžiaus vaikučiams ir taip baisu (išties buvo ne vienas verkiantis, nepaleidžiantis mamos), o Kalėdų senelio atėjimas - dar vienas papildomas stresas. Tad Augustė džiaugėsi tik žaislinio Kalėdų senio draugija.

   Visi vaikai gavo vienodas dovanėles (knygutę ir Kinder šokoladėlių rinkinuką). Mano supratimu, neetiška darželyje vaikams dovanoti skirtingas dovanėles. Dėl to, kiek esu girdėjusi, kyla vaikams blogų emocijų ir pan.

   Po pasirodymo vaikučiai, grįžę į grupę, gardžiavosi šakočiu ir sultimis. O man dar labiau sustiprėjo dėkingumo jausmas auklėtojoms, kurios mano dar mažą vaiką ne tik prižiūri, bet ir moko šokti, dainuoti, muzikuoti ir kitų puikių dalykų.

O kaip sekesi Jūsų mažyliui Kalėdiniame darželio pasirodyme?

floryte floryte 28. Dec 2015, 19:32 mama ingrida

Tai va, svarbu, kad viskas būtų vietoj ir laiku😀

mama ingrida mama ingrida 28. Dec 2015, 07:37 floryte

Ne mažiukai vieni patys buvo,bet kalėdų senelis buvo samdomas ir nors savo pasirodymą buvo supaprastines apie maišą matyt nepagalvojo.Paskui vakare sūnaus šventėje o jis paruošiamukas tai tas pats senelis pasirodė super,net tėveliai juokėsi iki ašarų,o ir vaikai buvo visi drasūs.

floryte floryte 28. Dec 2015, 00:07 jaldija

Ačiū, Jaldija😀. Išties Augustė nusiverkusi ir nuotraukose tai matosi. Net man pačiai neaišku, kodėl ji taip verkšleno, juk darželyje jau pasilieka be verksmų, jau galima sakyti, adaptavosi.

floryte floryte 28. Dec 2015, 00:04 mama ingrida

Na ir sugalvok tu man - Kalėdų senelis - maiše įlindęs...Čia tikriausiai kartu buvo ir didesni vaikai, ne tik mažiukai?...Šaunu, kad Urtė drąsi buvo😀

jaldija jaldija 27. Dec 2015, 23:32

Vaje, kokia graži, nors ir susigraudinus 👍

mama ingrida mama ingrida 27. Dec 2015, 19:17

Nors mano Urtė šiaip drąsi darželyje,bet tikrai Kalėdų senelio pasirodymas jai buvo didžiulis išgąstis.Aišku gal dar dėl to jog jis įėjo į salę įlindes į maišą.na toks buvo jo pasirodymas.Taigi mano Urtė tik pamačiusi pradėjo šaukdama bėkti pas mane ir visa drąsa išgaravo:-( O šiaip kol senelio nebuvo salėje taip pat stengėsi dainuoti ir šokti,parodyti viską ko darželyje mokosi😀😀Jaudina iki ašarų tų mažiukų pasirodymai,ką mažiukų rieda džiaugsmo ašaros ir kai pasirodo dideli vaikai savo tėveliams😀