Apie pirmus kartus

Apie pirmus kartus

02. Oct 2013, 14:59 gintarerei gintarerei

Kiek pirmų kartų vis dar vyksta Jūsų gyvenimuose? Kiek leidžiate jų vykti? O tai reiškia, kiek naujų dalykų imatės, išbandote, nebijote, drįstate daryti? Aš tiksliai žinau, kiek naujų kartų turi mažylis - ogi visus. Viskas vyksta pirmą kartą ir tiek noro, pastangų, drąsos, užsispyrimo ne tik pavydėti reikia, bet ir pasimokyti.

Kodėl kuo suaugėliškesnis daraisi, tuo pirmų kartų mažėja? Tikrai ne dėl to, kad nebelieka ką naujo padaryti, išbandyti, o todėl, kad kuo suaugėliškėjame tuo daugiau saugiklių įgauname, o gal ir patys sukuriame, kurie trukdo patirti kažką naujo.

Na pasakykite sau viduje nuoširdžiai - kada buvo Jūsų pirmas kartas? Prieš tampant mama, mano turbūt buvo vestuvės, bet ir jos nežinau ar skaitosi, juk nesituoki su mintim, kad bus antras kartas :) o dar ankščiau nebepamenu.

Tai yra vienas didesnių dalykų, ko aš mokausi iš savo mokytojo, didžiojo gyvenimo sukėjo. Kiek pirmų kartų per šį gyvenimą patyrė Jonukas, tiek pirmų kartų su juo patyriau ir aš. Keistas jausmas, nes šioje situacijoje, pirmus kartus patirti privertė aplinkybės ir neturėjau kur dėtis. Pradžioje buvo labai keista taip nebevaldyti savęs ir savo gyvenimo, o vėliau man tai pradėj patikti ir pradėjau tuo mėgautis.  Man primi kartai yra kažkuo ypatingi, nes niekada nežinai ko galima tikėtis. Juk kažką darant/veikiant antrą, trečią, n-tąjį kartą tu jau žinai kas, kaip ir kodėl, o pirmąjį aplanko užsidegimas ir jaudulys, džiaugsmas ir netgi adrenalinas.

Taigi ir ši vasara buvo pirmoji tokia, su tiek daug pirmų kartų Jonukui ir tiek daug pirmų kartų patyrimuose man:

Pirmieji žingsniai

Pirmasis paragautas tortas

Pirmasis įkopimas į čiuožyklą

Pirmasis grojimas gitara

Pirmoji pauostyta gėlytė

Pirmasis išsipaišymas mamos kosmetika

Pirmasis atsisėdimas ant puoduko

Pirmoji ramiai išmiegota naktis

Pirmasis paragavimas suaugusiųjų maisto

Pirmoji rimta liga

Pirmosios vestuvės

Pirmą kartą susipažinimas su kaimo gyvuliukais

Pirmą kartą supimasis lauke

Pirmas pagautas "zuikis" lauke

PIrmas dantų šepetėlis ir dantų pasta

Pirmas kreipinys MAMA (sąmoningas)

www.youtube.com/watch?v=7z4QQJpsNUQ

Pirmieji lietuvių kalboje tariami žodžiai

Pirmieji ledai

Pirmasis tikras susipažinimas su jūra ir troškimas tiesiog bėgti į ją

Pirmieji pasikapstymai smėlio dėžėje

Pirmieji kiemo draugai

Pirmieji charakterio ženklai

Pirmieji auklėjimo padariniai ir rezultatai

Pirmieji tvarkymosi įgūdžiai

Pirmieji flomasteriai ir pieštukai bei pirmasis piešinys

Pirmosios maudynės baseine po atviru dangumi

Pirmosios Joninės Joniškyje

Pirmoji nakvynė pas senelius

Pirmasis triratukas ir kelionės su juo

Pirmosios pramogos miesto centre

Pirmasis multikas

Pirmoji pamokėlė

Ech, sąrašą vėlgi galima tęsti iki begalybės ir man tai taip patinka. Ir šiuo metu stengiuosi gyventi taip, kad tų pirmų kartų mano gyvenime vis būtų. Juk nuo to gyvenimas tampa tik spalvingesnis, o šalant orams tų spalvų labai norisi :)

 

O pats svarbiausias pirmas kartas šią vasarą buvo, tai, kad patyriau visišką ramybę ir pasitenkinimą būnant mama. Nurimo protas, nuslūgo įtampa dėl kiekvieno tavo vaiko kostelėjimo, suniurzgėjimo ar suinkštimo. Nurimo širdis dėl savo gyvenimo ir jo pokyčių, nes pokyčiai tapo tiesiog mano gyvenimu. Atėjo visiškas vidinis pasitenkinimas savo gyvenimu. Su tuo atėjo naujų minčių ir idėjų dėl ateities, atsirado daug energijos ir užsidegimo, o svarbiausia tendencingai proporcingai ir kitaip -ingai daugėja pozityvumo visose gyvenimo srityse. Ir blogas bei šaltas oras to tikrai neįveiks :)

O kada Jūs ką nors darėte, veikėte, patyrėte pirmą kartą? Ir kas tai buvo?

 

06. Nov 2013, 18:22

viskas kas nutinka mano dukrytei ,viskas yra ir man pirmas kartas su ja.kazka isbandant ,suvokiant😀😀

gintarerei gintarerei 02. Oct 2013, 23:04

vat man tie patyrimai su vaikučio pirmais kartais, priminė, koks tai geras jausmas, todėl ir asmeniniame gyvenimo, mano pačios kasdienybėje tų pirmų kartų bus tikrai daugiau nei iki šiol 😀
o ištikrųjų galvojant apie tuos n-tuosius kartus tai irgi geras aspektas, juos daryti visada kaip pirmus, nes atradimai spėju tikrai nudžiugintų.

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 02. Oct 2013, 15:45

susimąsčiau, ką savo gyvenime esu patyrusi pirmą kartą, nežiūrint tų visų daugelio pirmų kartų gimus dukrai - jų labai daug. Įsimintiniausi pirmi kartai be dukrytės - tai pramogos, apie kurias svajojau ir kurias išbandžiau su didele adrenalino doze - šokimas su parašiutu, skrydis oro balionu, plaukimas baidarėmis Vilnele naktį, plaukimas vandens slidėmis ežeru 😉 Šiuo metu viduje nusistovėjo, tokia ramybė, tačiau manau pirmų kartų bus dar ne vienas - jie varo gyvenimą į priekį 😀

pypse pypse 02. Oct 2013, 15:03

ox... skaitėsi labai jaukiai. atrodo visi Jūsų pirmi kartai manęs dar tik laukia. Todėl aš perskaičiusi padariau išvadą, akd galima gyventi ir taip kad tie n-tieji kartai irgi būtų įsimintini, įdomūs, išskirtiniai, tarsi piemieji... visai faina pasimąstyti vakarėjant.