Kuo toks svarbus ir naudingas vitaminas E būsimami mamytei?
Pasirodo, vitaminas E mažina priešlaikinio gimdymo riziką, dalyvauja rengiant vaiko plaučius savarankiškam kvėpavimui. Vitaminas E mažina kraujo krešėjimą.
Daugiausia vitamino E yra augaliniuose aliejuose, taip pat riešutuose, saulėgrąžose, neskaldytuose grūduose, špinatuose ir brokoliuose. Maisto produktai, kurių sudėtyje yra vitamino E - tai morkos, ridikai, agurkai, avižiniai dribsniai, bulvės, žalios lapinės daržovės, svogūnai.
Vitamino E kiekis maisto produktuose
Pavadinimas
|
Vitamino Е kiekis mg/100g
|
Pavadinimas
|
Vitamino Е kiekis mg/100g
|
Sojų aliejus
|
120
|
Kukuruzų aliejus
|
100 |
Medvilnės aliejus
|
90
|
Saulėgrąžų aliejus
|
50
|
Daiginti kviečiai
|
25
|
Daiginti kukurūzai
|
15-25
|
Avižiniai dribsniai
|
18-20
|
Rugiai
|
10
|
Kukurūzai
|
10
|
Kviečiai
|
6,5-7,5
|
Ankštinės pupelės
|
5
|
Sviestas
|
1,5-2,5
|
Daržovės
|
1,5-2,0
|
Jautiena
|
2
|
Menkė
|
1,5
|
Otas
|
1,5
|
Silkė
|
1,5
|
Pienas
|
0,1-0,5
|
O jūs ar stengėtės vartoti kuo daugiau produktų, turinčių vitamio E?