VIDEO Nėštumo kalendorius. 40 savaitė: Kada vykti į ligoninę?

10. Nov 2014, 10:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Būsima mama

Jūsų organizmas rengėsi šiam momentui labai ilgai, todėl data, kada tai įvyks, gali būti ne visai tiksli.

Skaičiuojama, jog vidutiniškai nėštumas trunka  280 dienų arba 10 moterystės (iki 28 dienų trukmės) mėnesių, arba, tradiciškai, 40 savaičių. Gimdymas prasidės tuomet, kai kūdikėlis fiziologiškai ir psichologiškai bus pasirengęs, todėl nereikia nerimauti per daug.

Šiuo metu pilvo oda labai įtempta, todėl gali jausti, jog ją labiau niežti. Stenkitės išlikti rami, nes tikrasis darbas dar tik laukia, nesijaudinkite ir nepanikuokite.

Jeigu jaučiate Brekstono Hikso susitraukimus, mokykitės tinkamai kvėpuoti ir pabandykite rasti būdą atsipalaiduoti.

Labai greitai turėsite nuostabų mažylį, kuris reikalaus visiško jūsų dėmesio, todėl tik su nostalgija prisiminsite šį laiką.

Kada vykti į ligoninę?

Tada, kai sąrėmiai pasidarys reguliarūs ir tarpas tarp jų bus 7-10 minučių. Jeigu jums tikrai nubėgo vandenys, neatsižvelgdamos į sąrėmių buvimą ir dažnį, nedelsdama vykite į ligoninę.

Jūs atlikote puikų darbą! Jau išgyvenote šį sunkų kelią! O jo pabaigoje turite neįkanuojamą atlygį - savo kūdikį! Naujas žmogus atsiradęs jūsų dėka. Sveikiname!

Mityba

Maitinimasis dieną po gimdymo

Pirmasis gimdymas paprastai trunka 10-12 valandų. Visam šiam darbui prireiks nemažai jėgų, todėl pasirūpinkite energijomis atsargomis. Jos galite gauti iš lengvai virškinamų maisto produktų. Bet kokios mintys apie maistą jums sukelia šleikštulį? Taip pat tinka ir specialus gėrimas: į negazuotą mineralinį vandenį įspauskite citrinos sulčių. Šis gėrimas ypatingai gerai, jeigu jaučiate burnos džiūvimą.

Taip pat iš anksto pagalvokite ir pasidomėkite apie mitybą maitinančioms mamoms.

Būsimas mažylis

Na štai, bet kuriuo momentu gali prasidėti gimdymas. Vaikutis gims bet kurią dieną.

Vaikučio svoris - 3,2-3,8 kg, ūgis - 50-54 cm. Tai yra vidurkis ir šie skaičiai gali būti gana skirtingi. Mergaitės dažniau gimsta lengvesnės nei berniukai.

Vaikučio judesiai 40 savaitę jau būna sulėtėję. Jis užimą visą gimdą ir laisvų vietų aktyviai judėti nebėra.

Negimusio vaikučio mekonijus (pirmosios išmatos) yra sterilus, bet iš karto po gimimo įvairūs mikroorganizmai “apsigyvena” kūdikio žarnyne.

STEBĖK SAVO NĖŠTUMĄ SAVAITĘ PO SAVAITĖS ČIA->>>

20131126123912-94935.jpg