VIDEO Nėštumo kalendorius. 39 savaitė: Prasidedančio gimdymo požymiai

03. Nov 2014, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Būsima mama 

Tam, jog mažylis nejaustų deguonies trūkumo, daug vaikščiokite gryname ore - tai labai svarbu. 39 nėštumo savaitę jūs jau priaugote nuo 11 iki 16 kilogramų. Prieš gimdymą galite numesti šiek tiek svorio - tai visiškai normalu. Gimdos dugnas nusileidžia, o priekinė vaisiaus dalis, paprastai, galva jau patenka į viršutinį gimdymo kanalo dalį.

Kūdikis paprastai nusileidžia likus 2-4 savaitėms iki gimdymo, o jeigu jau gimdėte - tai gali įvykti jums nepastebimai.

Galite jausti duriančius skausmus tarpvietėje dėl to, kad mažylis stipriau spaudžia šlapimo pūslę ir tarpvietę. Šią savaitę gali prasidėti netikri arba paruošiamieji sąrėmiai, o ar atėjo laikas gimdyti - gali nustatyti gydytoja ar jūs pati, tik svarbu nepasiduoti panikai.

Gimdos susitraukimai tampa dažnesni, bet jie trumpi ir tai nėra tiekrieji sąrėmiai.

39 nėštumo savaitę gali atsiverti ir trumpėti gimdos kaklelis.

Kokie prasidedančio gimdymo požymiai?

•   tempiantis skausmas nugaroje ir strėnose;

•   gleivių kamščio išėjimas per vaginą;

•   pilvo spazmai dažnesni nei penki kartai per valandą;

•   kraujavimas iš lytinių takų;

•   viduriavimas arba skystos išmatos;

•   padidėjęs apetitas;

•   vaisiaus vandenų nutekėjimas;

Jeigu dar nesusirinkote daiktų į gimdymo namus, padarykite ta dabar. Nesirūpinkite, viskas bus gerai. Pakalbėkite su savo mažyliu, pasakykite jam, jog būsite visada kartu su juo ir viską lengvą išgyvensite. Linkime jums gero gimdymo, sveiko ir laimingo vaiko. Taip pat didelio palaikymo iš jūsų artimųjų ir gydytojų.

Mityba

Kai jau supratote, jog prasidėjo gimdymas, geriausia būtų valgyti nedaug arba visiškai atsisakyti maisto. Jeigu esate alkana, suvalgykite ką nors lengvo tam, jog palaikytumėte jėgas, o kai sąrėmiai stiprūs ir X valanda jau arti - valgyti nederėtų. Moteris per gimdymą dažnai pykina, o kai greitai atsiveria gimdos kaklelis, dažnai lydi vėmimas, todėl nuo maisto geriau susilaikyti tam, jog gimdymo procesas būtų kuo komfortiškesnis.

Būsimas mažylis

Mažylis toliau auga, nors visi organai ir sistemos susiformavusios. Plaučiai subrendę ir laukia, kada galės priimti pirmą oro gurkšnį gimus. Kol vaikas mamytės pilve, jis kvėpuoja ir valgo per virkštelę. Kūdikis gauna maistingas medžiagas ir deguonį per dvi arterijas, kurios persipina virkštelėje. Todėl po gimimo palaukiama, kol virkštelė nustoja pulsuoti ir tik tada perkerpama.

Vietos mažylio aktyviems veiksmams trūksta.

Jo ūgis 50-53 centrimetrai, svoris 3-3,5 kilogramo. Ūgis ir svoris gali būti didesni - visa tai labai individualu.

Oda šviesiai rožinės spalvos, jau puikiai susiformavęs paodiniai audiniai.

Paprastai pirmosios išmatos (mekonijus) išeina iš vaiko organizmo po gimimo, bet būna atvejų, kai mekonijus pasišalina į vaisiaus vandenis. Per juos jis gali patekti į mažylio kvėpavimo takus.

Tuomet gimdymo namų gydytojai atliks specialią procedūrą - kūdikio bronchų valymą.

Vaiko akys jau fokusuoja 20-30 centrimetrų atstumu. Tai atstumas iki mamos veido, kuomet kūdikis žinda krūtį.

Centrinė nervų sistema dar nėra visiškai išsivysčiusi. Jau gerai susiformavusios stuburo smegenys ir nerviniai audiniai. Visa kita vystosi po vaiko gimimo.

Jau susiformavo žarnyno gaureliai, kurie sukelia maisto judėjimą virškinimo trakte. Skrandyje gaminami fermentai, kurie reikalingi maisto skaidymui, o bakterijos, kurios būtinos maisto pasisavinimui, pateks į virškinimo traktą su motinos pienu.

STEBĖK SAVO NĖŠTUMĄ SAVAITĘ PO SAVAITĖS ČIA->>>

20131126123912-94935.jpg